Jagurā

Moderator: Souei

Masaru

Jagurā

Post autor: Masaru »

Nazwa Jutsu: Jagurā Fūton Fūsajin
Dziedzina: Klanowe/Fuuton
Ranga Jutsu: D
Zasięg Jutsu: 30m
Zasięg Jutsu: Kukła z wachlarzem bądź czymś podobnym rozmiarem i kształtem do wachlarza, opanowana technika tworzenia żyłek czakry (Chakura no Ito) Znanie oryginału tej techniki.
Koszt chakry: E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2% + odpowiednia ilość żyłek.
Opis: Jest to ta sama technika co Fūton Fūsajin, (korzystająca z wachlarza) z jedna różnicą. Mianowicie kukła z wachlarzem (lub czymś podobnym rozmiarem i kształtem do wachlarza) wykonuje tą technikę. Jest to możliwe przez przesłanie swojej czakr przez dodatkowe żyłki czakry lalkarzy prosto do trzymanego przez kukłę wachlarza. Reszta już jest tak jak w oryginale. Minusem tej techniki jest to że jest ona delikatnie słabsza niż jej pierwowzór. Żyłki od transportu natury czakry muszą być w osobnej ręce. Liczba potrzebnych żyłek:
Dziedzina klanowa D- 5 żyłek
Dziedzina klanowa C- 4 żyłki
Dziedzina klanowa B- 3 żyłki
Dziedzina klanowa A- 2 żyłki
Dziedzina klanowa S- 1 żyłka
Link do tematu postaci: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=2468
0 x
Sarutobi Kazumi

Re: Jagurā

Post autor: Sarutobi Kazumi »

Możesz to sobie podpiąć pod te jutsu wszystkie fuutony tylko dwa warunki:

1. Musisz znać podstawowe jutsu
2. Koszt techniki -> bazowa futonu + koszta wytworzenia nici miedzy tobą a kukła (nawet jak już istnieją)
3. Technika trochę słabsza od oryginału - jak najbardziej tak
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Masaru

Kazumi tak chciałem zrobić że wszystkie tak zrobią ale na razie mam wiatr ledwie na D, więc chciałem poczekać bo regulamin zabrania dawać technik jeśli niema się danej rangi. Z tym znaniem tej techniki podstawowej tez już dodaje. Ale ten z kosztem żyłek NAWET jeżeli już są mnie tak dołuje. No bo w sumie one już są, a czakra do techniki jest już zawarta w koszcie. Ale co reszta o tym sądzi.
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Jeśli używasz kilku kukiełek, możesz wykonać technikę z kilku miejsc płacąc odpowiednio powielone koszty?

Wykonywanie różnych technik w tym samym czasie stanowczo odpada. Jednoczesne wykonywanie samemu innej techniki też niemożliwe.
0 x
Masaru

Seiki, lalkarz jeśli ma stworzone żyłki czakry ogólnie nie może wykonywać technik wymagających poruszenia rękami ponieważ jak zacznie składać pieczęć to będzie ruszał palcami, a jak będzie ruszał palcami to kukiełki polecą po prostu w niewiadomym kierunku.

Hmm nie myślałem o tym żeby tak robić jak powiedziałeś że z kilku miejsc za zwiększony koszt, bo nie planuje przynajmniej na razie robić więcej niż 1 kukły z wachlarzem, ale podoba mi się ten pomysł pozwól że go zaadoptuje :D

I powiedz co sądzisz o tym co napisałem post wcześniej, bo dodałeś jakoś 5 sekund po mnie więc raczej nie widziałeś tego posta.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Masaru

A co sądzisz o rozwiązaniu tego typu:
Proponowany wzór to:
Kontrola czakry E- 5 żyłek
Kontrola czakry D- 4 żyłki
Kontrola czakry C- 3 żyłki
Kontrola czakry B- 2 żyłki
Kontrola czakry A- 1 żyłka
Tak więc zakładając że np delikwent ma kontrolę czakry E, oraz 50 percepcji ( kontrola 1 marionetki 5 żyłkami) To by było 5 żyłek za kontrolę czakry + 5 żyłek za kontrolę kukły.
No i oczywiście wtedy zwiększa się koszt techniki o te żyłki nowe.
0 x
Sarutobi Kazumi

Post autor: Sarutobi Kazumi »

<obserwuje dyskusje>
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Masaru

Przez mała zmianę ich właściwości, która by pozwalała na przesłanie czakry do wachlarza. I tak tworze nowe żyłki do tej techniki więc nawet nie trzeba bawić się w jakieś odmienianie właściwości. po prostu odmiana żyłek czakry do przesyłania jej. Co do liczby żyłek to moglibyśmy to oprzeć na schemacie:
Dziedzina klanowa D- 5 żyłek
Dziedzina klanowa C- 4 żyłki
Dziedzina klanowa B- 3 żyłki
Dziedzina klanowa A- 2 żyłki
Dziedzina klanowa S- 1 żyłka
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Hoshigaki Seiki

Dla mnie to przesadzone. Żyłki chakry są może podstawową techniką, ale to nie znaczy że nie są dość wymagające w użyciu. Nie było przecież sytuacji, żeby kuglarz kierował lalką i samemu wykonywał jeszcze jakieś techniki (żywiołowe). A co dopiero przesyłać jeszcze do medium i z niego wykonywać technikę.
Ja jestem raczej na nie.
0 x
Masaru

Seiki, walka Sasori vs Kankuro. Na pustyni. W pewnym momencie kukła w której był sasori zamieniła się w błoto czy tam piasek. Jak znajdę to potem to wrzucę. Ale to była ewidentna technika Doton.
https://www.youtube.com/watch?v=jMGAEHy-s5E
w 1.58 złapany w mrówkę i w 2 46 pokazane że użył zwykłej techniki Doton
Edit 1. To może jeśli bardzo wam to przeszkadza to może utworzenie nowego rodzaju żyłek ? Coś jak kabel że podłączone i czakra jest przesyłana do tego przedmiotu.
Edit 2. A ogólnie to przecież zwykłe żyłki czakry działają jako przewodnik. Przecież 1 żyłką kontrolowanie jednej lalki która ma masę broni i mechanizmów. To niema innej opcji jak to że czakra jest przesyłana do kukły i dzięki tej czakrze się ona porusza.
Edit 3. W 5. 56 ewidentnie jest pokazane że kukły są całe pokryte czakrą, więc te żyłki musza przewodzić czakrę.
0 x
Hoshigaki Seiki

Każda wioska używała nieco innej wersji Kawarimi (podstawowego). Konoha najczęściej pieniek (w końcu wszędzie u nich pełno drzew), Suna piasku, Kiri wody, Iwa błota itd. Zdarzało się, że ktoś używał tego co akurat było pod ręką, a na pustyni masz piasek więc z nim tylko mógł zrobić Kawarimi.
Poza tym Sasori to jedna wielka kukła więc ciężko go traktować jako dobry przykład :P

No tak, chakra wypełnia przeguby kukiełek i przez to się poruszają. Ale zauważ jaki chcesz zrobić przeskok technicznie rzecz biorąc. Normalnie kontrolujesz kukły zwykłą chakrą, a teraz chcesz jeszcze chakrę natury tam wcisnąć. To, że istnieją techniki żywiołowe niskich rang, nie znaczy że dodanie natury chakry do już istniejącej techniki (nawet prostej) będzie łatwe i możliwe.

Nowy rodzaj żyłek - tu możemy pomyśleć w taki sposób:
jeśli do kontrolowania kukły potrzebujesz X żyłek i chcesz jeszcze takie coś dodać to jedna ręka ma zwykłe żyłki, druga ma tą jedną specjalną, podłączoną do dłoni albo wachlarza lalki. W ten sposób jedną ręką kontrolujesz lalkę zwykłymi nićmi, drugą dłonią wtłaczasz naturę chakry prosto do wachlarza. W ten sposób może dałoby radę to jakoś ogarnąć ale tylko jeśli pozostali moderatorzy się zgodzą.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości