ała.

Moderator: Souei

Haru

ała.

Post autor: Haru »

Nazwa
Supaiku no kage
Dziedzina
Klanowe
Ranga
B
Pieczęci
Szczur + przyłożenie dwóch otwartych dłoni do ziemi
Zasięg
W opisie klanowym
Koszt
B: E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4%
Dodatkowe
Wymaga znajomości Kage Nui no Jutsu
Opis Jutsu to polega na wykonaniu pieczęci szczura i uderzeniu dwiema otwartymi dłońmi o ziemię. Po wykonaniu tych czynności w obrębie, na który pozwala cień i umiejętności użytkownika wyskakują z szybkością 130 kolce z cienia na wysokość 1,5m w górę skierowane w różne strony, które mogę spokojnie przebić ciało człowieka, które nie jest wytrzymalsze niż 110 punktów. Jutsu służy głównie do obrony, lecz dobrze wykonane może dużo zmienić w walce.
Link do tematu postaci KLIK!
0 x
Sarutobi Kazumi

Re: ała.

Post autor: Sarutobi Kazumi »

1. Jak szybko się wysuwają? (podejrzewam, że bazowa szybkość poruszania się cienia)
2. Jak wysokie są to kolce? Półtora metra? Cienkie, grube, zwężające się?
3. "które mogę spokojnie przebić ciało człowieka." to już zależy od wielu czynników więc przyjmijmy, że typowego Janusza z osiedla przebiją ~
4. Najpierw musisz wypuścić swój cień na odpowiedni zasięg a dopiero potem użyć jutsu? Czy w chwili składania pieczęci szczura cień się wydłuża, a przy uderzeniu dłońmi o ziemię wyskakują kolce? (możesz po prostu użyć dwóch pieczęci zamiast uderzania o ziemię, nara to nie doton). No i twój cień najczęściej przyjmuje formę długiej ale cienkiej liny z chakry, więc kolce wyrastałyby w jednej/kilku liniach (żeby zgadzało się z zasięgiem klanu). Więc jeśli chcesz się otoczyć cieniem to jego zasięg nie będzie aż tak duży (chyba, niech Exodia mnie poprawi jak się mylę).
5. Decydujesz pod jakim kątem wystrzeliwują kolce?
0 x
Haru

1. Przeczytałem całą stronę technik klanu nara i nigdzie nie ma napisanej "bazowej" szybkości poruszania się cienia. Można powiedzieć, że wysuwają się w "trybie natychmiastowym".
2. Są wysokie na 1,5m, tak żeby zasłonić moją postać gdy kuca. Grube.
3. O to mi chodzi, potrafi przebić ciało człowieka. Nie ważne Janusz czy nie, nawet ktoś z o wiele większą rangą, jeśli dobrze się nie uchroni, a nie ma żadnego specyficznego ciała - po prostu zostanie przebity.
4a. Jeśli dobrze rozumuje umiejętności z cieniem rodu Nara, to mogę korzystać też z cieni obiektów(budynki, drzewa etc.) Czyli np. stoję w cieniu budynku, który tworzy cień o obwodzie 20m, a ranga i wyszkolenie mojej postaci pozwala mi na wypuszczanie mojego cienia na 10m to będę mógł wykonać wtedy tą technikę w 5m dookoła siebie. (Słaby z matmy jestem, ale chyba się nie mylę, jak tak to poprawcie.)
4b. Jak wyżej napomniałem + wiem, że nara to nie doton, ale kolce nie będę o wysokości ponad 2m, tylko 1,5m, a potrzebuję się w nich schować, gdyż jest to głównie technika obronna. Więc dlatego dodałem do tej techniki uderzenie "w cień".
4c. Od wyższej rangi mogę manipulować rozmiarami swojego cienia.
5. Nie decyduję. Jest to mieszana eksplozja kolcy, które wylatuję pod lekkim kontem nachylenia w przeciwną stronę mnie.
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

akcept
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Haru

Szybkość wysuwania 130, a wytrzymałość jaką zdoła ta technika przebić do 110? Pasuje?
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Haru

Wszystko do opisu dodane :)
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Chyba akcept
0 x
Sarutobi Kazumi

Post autor: Sarutobi Kazumi »

Akcept
Niech tylko żaden mg/sędzia nie pomyli się co do działania i nie robi kogoś z wytrzymałością 110 nietykalnym dla kolców xD wbiją się choć nie przebiją
#oczywisty Kamiru
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Jeszcze 24h na ewentualne wypowiedzi innych i przensozę
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości