Ała ała ała

A mogłam się nie dopominać o te odpowiedzi kappa
Avarice, nie porównujmy jednak takich technik.. Sam nazwałeś, że są to największe OPeki. To jest technika rangi S, jedna z najlepszych obron w uniwersum. Zresztą, nawet Susanoo na swojej najniższej formie zaczyna z KC C, więc argument jest nieco chybiony.
Skoro jednak podjąłeś temat porównań, to chce tylko przypomnieć (tak, zechciało mi się obejrzeć wszystkie techniki klanowe i ich koszta tylko po to, by to móc napisać XD) są jedynie 4 techniki klanowe, które wymagają kontroli czakry powyżej C, i przy tym tylko jedna jest na randze A.
- Nazwa
- Shōton: Suishō Rokkakuchū
- Pieczęci
- Szczur → Wąż → Baran → Pies → Tygrys → Klaśnięcie dłońmi
- Zasięg Max.
- 100 metrów
- Koszt
- A: 17% | S: 15% | S+: 5% za aktywację + 8%/tura
- Dodatkowe
- Kontrola Chakry A, 80 Percepcji + 50 za każdego wzmacnianego sojusznika
- Opis Technika dostępna tylko dla doświadczonych przedstawicieli klanu Kouseki, którzy osiągnęli wystarczająco dobrą kontrolę swojej chakry. Po wykonaniu sekwencji pieczęci i klaśnięciu dłońmi, w wybranym miejscu w odległości maksymalnie 100m od wykonującego pojawia się pięć kryształowych filarów. Konstrukcja ta ma za zadanie wzmocnienia większości technik wykonanych wewnątrz struktury. Rodzaj wzmocnienia zależy od samej techniki, dlatego też decyduje o tym sędzia bądź Administrator. Przykładowo techniki Katon mogą obejmować większy obszar i być trudniejsze do neutralizacji, a techniki Iryo Ninjutsu nabierają na sile w kwestii leczenia rannych. Konstrukcja działa pod kontrolą twórcy, musi poświęcić odpowiednio dużo uwagi wzmacnianym sojusznikom, co może prowadzić do trudności z prowadzeniem bezproblemowej walki w przypadku niespełniania kryteriów poziomu Percepcji. Ilość wzmocnionych technik nie ma ograniczeń i nie wpływa na koszt podtrzymania techniki, który jest identyczny zarówno dla jednego wzmocnionego jutsu, jak i trzech. Konstrukcja wzmacnia wszystkie techniki wymagające chakry poza technikami klanowymi (za wyjątkiem tych klanu Kouseki).
A jednak porównując oba jutsu widzę dość dużą różnicę poziomów. Pozostałe to wspomniane już wcześniej Susanoo (a i tak nie do końca), Tajū Mokuton Bunshin no Jutsu które tworzy dziesiątki klonów, Akahigi: Hyakki no Sōen czyli kontrola setki lalek.
Czy tylko ja dostrzegam pewną... Dysproporcję między tym, co można osiągnąć tymi, a tym co może moje jutsu? Techniki z jakiś się wywodzi moja WT nie wymagają żadnej kontroli, są od E, a ich połączenie nagle wyrasta na B?
PANOWIE SĘDZINOWIE, PROSZĘ O UWZGLĘDNIENIE MOJEJ OBRONY Z SZCZEGÓLNYM WSKAZANIEM W ZAANGAŻOWANIE W SPRAWĘ kappa
Z kosztami kłócić się już nie będę, ale mam pytanie, czy to spotka także techniki kanoniczne?