O.1

Moderator: Souei

Hisui

O.1

Post autor: Hisui »

Nazwa Jutsu:Tansen Konpeki
Dziedzina: Klanowe
Ranga Jutsu: A
Zasięg Jutsu: 6m
Koszt chakry: C: 35% | B: 25% | A: 17% | S: 15% | S+: 5% (+1/2 kosztu za utrzymanie)
Opis: Użytkownik techniki wypuszcza ogromne ilości czakry z ciała, równocześnie wprowadzając się w ruch obrotowy. Czyni przy tym czakrę bardziej ostrą, tworząc z każdego punktu ostrza czakry. W rezultacie tworzy kopułę, która posiada dużą destrukcyjną moc. Nawet duże przedmioty mogą zostać pocięte na strzępy, przeciwnikowi może odcinać kończyny jeśli wejdzie w jej obręb.
Gęstość ostrzy sprawia, że technika ma także zastosowanie defensywne dzięki gęstości czakry i obrotom, podobnie jak jej krewniacza technika Hakkeshō Kaiten, ale jest znacznie bardziej od niej bardziej agresywna, przypominając ulepszoną wersję Shugohakke Rokujūyon Shō, gdzie ostrza są tworzone nie tylko za pomocą dłoni, a z każdego punktu tanketsu.
Użytkownik techniki jest w stanie ponadto kontrolować szerokość wytworzonej w ten sposób kopuły dzięki czemu może gwałtownie zmienić jej zasięg i pokryć swoją defensywą większy teren wciągając w linie ostrzy swoich przeciwników.
Link do tematu postaci: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=2917
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Re: O.1

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Hisui

Starałam się zasięg wyśrodkować. Pierwsza technika ma zasięg 10 metrów, druga 3. 6 to taka bezpieczna średnia.
A co do ubrań, to jeśli trzeba to trudno XD Miałam cichą nadzieję, że jak ubrana Nejiego przetrwały to i moje dadzą radę, ale nie będę płakać po nich XDD
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Hisui

Bączek Zagłady będzie kolejną techniką na S kappa Już dopisuję.
I nie przesadzajmy z tą KC, nawet technika rangi S ma KC od C, a reszta technik na A, w tym te lwie głowy, mają od E.. Myślę, że C to byłby to wystarczający próg i tutaj.
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Hinata tworzyła te swoje ostrza z dłoni, bo nawet jako Hyuga miałaby zapewne problemy ze zrobieniem ich z innych miejsc.
Jak pierwszy raz czytałem technikę, to przyszło mi do głowy, że mogłaby być ranga S, ale w ramach kompromisu byłbym gotów przystać na rangę A i KC min. B. Co ty na to?

PS. Poproszę odpowiedniego arta z momentem rozrywania ubrań zamieścić w opisie techniki, albo nie będzie akcepta kappa
0 x
Hisui

Hm.. Raczej nie ma możliwości zejścia na C? XD Z tego ci widzę jest mało technik, które wymagają KC aż na B minimum.. A może od B, ale z leciutką zniżką w koszcie techniki? XDDD
PS. Jak się zgodzicie to postaram się znaleźć takiego arta kappa
0 x
Hoshigaki Seiki

Najpierw cy... art, potem negocjacje i akcepty >:V
0 x
Hisui

Widzę, że bez grafiki serio nie ma co czekać na kolejną odpowiedź kappa
Obrazek
0 x
Hoshigaki Seiki

Dobre >:V

Teraz jestem w stanie zgodzić się na KC poziom C w wymaganiach kappa
0 x
Hisui

That's a spirit kappa
A tak bardziej serio, przydały by się opinie także reszty moderacji :*
0 x
Hisui

Kochani, nie chce być upierdliwa, ale serio mam jeszcze trochę do wrzucania technik i się coraz więcej tego zbiera kappa Możemy dyskutować dalej?
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Obrazek
  Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Hisui

Ała ała ała >:V A mogłam się nie dopominać o te odpowiedzi kappa
Avarice, nie porównujmy jednak takich technik.. Sam nazwałeś, że są to największe OPeki. To jest technika rangi S, jedna z najlepszych obron w uniwersum. Zresztą, nawet Susanoo na swojej najniższej formie zaczyna z KC C, więc argument jest nieco chybiony.
Skoro jednak podjąłeś temat porównań, to chce tylko przypomnieć (tak, zechciało mi się obejrzeć wszystkie techniki klanowe i ich koszta tylko po to, by to móc napisać XD) są jedynie 4 techniki klanowe, które wymagają kontroli czakry powyżej C, i przy tym tylko jedna jest na randze A.
Nazwa
Shōton: Suishō Rokkakuchū
Pieczęci
Szczur → Wąż → Baran → Pies → Tygrys → Klaśnięcie dłońmi
Zasięg Max.
100 metrów
Koszt
A: 17% | S: 15% | S+: 5% za aktywację + 8%/tura
Dodatkowe
Kontrola Chakry A, 80 Percepcji + 50 za każdego wzmacnianego sojusznika
Opis Technika dostępna tylko dla doświadczonych przedstawicieli klanu Kouseki, którzy osiągnęli wystarczająco dobrą kontrolę swojej chakry. Po wykonaniu sekwencji pieczęci i klaśnięciu dłońmi, w wybranym miejscu w odległości maksymalnie 100m od wykonującego pojawia się pięć kryształowych filarów. Konstrukcja ta ma za zadanie wzmocnienia większości technik wykonanych wewnątrz struktury. Rodzaj wzmocnienia zależy od samej techniki, dlatego też decyduje o tym sędzia bądź Administrator. Przykładowo techniki Katon mogą obejmować większy obszar i być trudniejsze do neutralizacji, a techniki Iryo Ninjutsu nabierają na sile w kwestii leczenia rannych. Konstrukcja działa pod kontrolą twórcy, musi poświęcić odpowiednio dużo uwagi wzmacnianym sojusznikom, co może prowadzić do trudności z prowadzeniem bezproblemowej walki w przypadku niespełniania kryteriów poziomu Percepcji. Ilość wzmocnionych technik nie ma ograniczeń i nie wpływa na koszt podtrzymania techniki, który jest identyczny zarówno dla jednego wzmocnionego jutsu, jak i trzech. Konstrukcja wzmacnia wszystkie techniki wymagające chakry poza technikami klanowymi (za wyjątkiem tych klanu Kouseki).
A jednak porównując oba jutsu widzę dość dużą różnicę poziomów. Pozostałe to wspomniane już wcześniej Susanoo (a i tak nie do końca), Tajū Mokuton Bunshin no Jutsu które tworzy dziesiątki klonów, Akahigi: Hyakki no Sōen czyli kontrola setki lalek.
Czy tylko ja dostrzegam pewną... Dysproporcję między tym, co można osiągnąć tymi, a tym co może moje jutsu? Techniki z jakiś się wywodzi moja WT nie wymagają żadnej kontroli, są od E, a ich połączenie nagle wyrasta na B?
PANOWIE SĘDZINOWIE, PROSZĘ O UWZGLĘDNIENIE MOJEJ OBRONY Z SZCZEGÓLNYM WSKAZANIEM W ZAANGAŻOWANIE W SPRAWĘ kappa
Z kosztami kłócić się już nie będę, ale mam pytanie, czy to spotka także techniki kanoniczne?
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości