Miła atmosfera i inteligentna dyskusja. Tylko tu!!! <3

Moderator: Souei

Midori

Miła atmosfera i inteligentna dyskusja. Tylko tu!!! <3

Post autor: Midori »

Najpewniej jest to pierwszy styl walki tworzony przez samuraja dlatego modzi mogą mieć z nim problem. Tym bardziej, że mamy wśród modów wt jednostki stosunkowo nowe więc mogły się jeszcze nie spotkać z tworzeniem stylu. W swoim stylu zaszczepiłem akcent rozwoju wraz z dziedziną przewodnią jak to jest w naszym systemowym stylu Suikenie. Do tego klasyczne samurajowe procenty przypisane tylko dla samurajów.

Biorąc na lupę styl medyczny który daje + 100% siły przy udeżeniu. A przepraszm 2x bo procenty są zarezerwowane dla samurajów. Okazuje się, że w moim stylu o wyszych wymaganiach dostanę mniej wiec był bym zwolennikiem buffa dla odmiany a nie nerfa. Macie tu okazję zrobić coś przełomowego i pomóc komuś coś zbuffować na tym forum D:

Taka jeszcze jedna uwaga. Nie wiem jak to jest z drugim stylem ale wydaje mi sie ze powinien byc on znacznie silniejszy od pierwszego. Jeśli ktoś już nindża jakiś zrobili mogli byście zobaczyć czy dostaje tylko + 20 pk atrybutów jak to jest w przypadku pierwszych stylów. Ja nie mam podglądu więc to wy musicie obadać. Jeśli tak to to co pisałem up. Czekam na uwagi o buffie bo nie wiem jakie to proporcje więc robiłem bez myślenia jeszcze o tym tyle co wzorowanie naów Suikenie.
Nazwa
Gunnama
Zasięg
Zależy od długości ostrza
Specjalizacja
Styl szermierczy samurajów
Opis Styl walki został stworzony w czysto defensywnych celach. Poprzez dużą percepcje która jest głównym przedmiotem treningów, uczeń szkoły walki jest w stanie odbić za pomocą miecza nawet dużą ilość lecących w jego kierunku pocisków. Podczas treningów należy trenować się oczywiście ogólnościowo jednak to właśnie twój wzrok odgrywa tu największą role. Legenda głosi, że samurajowie ucząc się tego stylu tną krople deszczu na idealnie dwie połowy.
Właściwości Nasze cięcia nawet przy dużej szybkości są wykonywane z precyzją chirurga. Gdyby porównać oczy przeciętnego człowieka a tak wytrenowanego to można powiedzieć, że widzi on wszystko niczym w spowolnionym tępie i może odpowiedziec swoją rekacją na coś co powinno go normalnie zaskoczyć.
Bonusy
Permanentne +30% Percepcja
Uwaga
Styl dostępny tylko dla Samurajów!
[/ghide]
http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=2882
0 x
Hoshigaki Seiki

Re: Miła atmosfera i inteligentna dyskusja. Tylko tu!!! <3

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Tak na szybko - toż to lepsze niż Sharingan :v
0 x
Sarutobi Kazumi

Post autor: Sarutobi Kazumi »

Do opanowania jak inne szkoły samurajów, boost do percepcji to 10% Czyli rezygnujesz z jednej ze szkół które są dla każdego ~

Bo potężniejsze niż Sharingan, uw ślepca i bijuu kappa
0 x
Midori

Kazumi
To nie jest szkoła jak taka. To styl walki. <--- klik. Podstawowy samurajowy STYL WALKI daje mi 30% razem wiec jak robie drugi oparty o kenjutsu i to co pisalem na stylem to mysle ze powinno byc kilka procentówek wiecej(tak jak pisalem ogarnac czy ktos z jindzy ma juz 2 style i zobaczycz czy dostaje tylko 20 pk stat) .Musze w końcu spełniać pewne kryteria. Poza tym nie prównujmy tego do bijuu ani kg. (chociaż tak sobie mysle ze to wlasnie druga szkola jest tym co moze podratowac samurajów bo nie maja mozliwosci przeszeczpic sobie ow shara i miec wspomagacza wiec to głównie drugi styl walki jest tym co może ich wyratować z walki z ziomekiem co ma Sage mode i 200 PK stat z tego + inne bonusy )

Filecik
To procentówki dla samurajów a nie pk statystyk jak w sharze. Do tego shar ma susana i inne wiec jesli odnosimy sie ledwie do bonusu percepcji to mozna powiedziec ze kazda procentowka moze byc lepsza nisz shar bo jak ktos ma x percepcji to w pewnym momencie wiecej. W sharinganie percepcja to tylko jedna z wielu umek tak pozatym ;d
0 x
Midori

A Jak coś to mam zgodę od administracji na opracowanie drugiego stylu w WT. Bo na to trzeba jak na wspomagacza D;
0 x
Sarutobi Kazumi

Hakai, wiem co chcesz stworzyć. Ale to jest rak.

UW ślepca daje ci 25% boosta do percepcji. I to jest maks, gdzie tracisz jeden ze zmysłów. 60% za posiadanie stylu walki? Gdzie dla shinobich jest to 20PA maks, a u samurajów to 30%? Z jakiej paki? O_e

Jeśli chcesz mieć styl w pełni pod percepcję to śmiało, opanujesz go zgodnie z wymaganiami drugiego stylu, ale bonus będzie wynosił 30% (kto zabroni ładować % w jedną statystykę?)

"Nasze cięcia nawet przy dużej szybkości są wykonywane z precyzją chirurga. Gdyby porównać oczy przeciętnego człowieka a tak wytrenowanego to można powiedzieć, że widzi on wszystko niczym w spowolnionym tępie i może odpowiedziec swoją rekacją na coś co powinno go normalnie zaskoczyć." możliwości twojej reakcji nadal zależą od poziomu percepcji i oceni to MG/Sędzia
0 x
Midori

Hym... To zastanawiam się czy wogóle opłaca mi się robić styl dla samurajów... Bo jak mam Suiken to jest to tak
C: Szybkość +15, Percepcja +15
B: Szybkość +20, Percepcja +20
A: Szybkość +25, Percepcja +25
S: Szybkość +30, Percepcja +30

więc mógł bym w swoim zrobić tak

C: Percepcja +30
B: Percepcja +40
A: Percepcja +50
S: Percepcja +60

i bardziej mi się to bedzie oplacac...

A co do opisu wlasciwosci to tak. Poprostu opis ale wszystko ocenia mg na podstawie ilosci stat.
0 x
Sarutobi Kazumi

Suiken to styl pijanego miszcza, czyli jakby nie patrzeć, nie masz wtedy pełnej kontroli nad swoją postacią (wątpię, by mg/sędzia pozwolił użyć technik chakrowych na czas upojenia) więc twój styl musiałby mieć spory minus rekompensujący 60PA (czyli olbrzymią ilość w przeliczeniu na PH). I nie, nie używanie chakrowych podczas walki się nie liczy.
0 x
Midori

A gdyby tak dać 2/3 pktów co w suiku to mógł by być ten "spory minus" który rekonpensuje ze panuje nad sobą?
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Midori

Kan
To styl walki a nie szkoła samuraja. Szkołę mogę brać jako UN a to jest na zasadzie drugiego stylu walki. W każdym razie chciałem zrobić styl który rozwija się wraz z dziedziną za niego odpowiedzialną. Taki sam system ma w sobie pijany mistrz który jest stworzony do tego by posiąść go jako styl drugi. Drugi styl różni się od pierwszego wiele ponieważ może działać właśnie tak albo jak to jest w przypadku stylu medycznego dać coś ala siła x 2. Jest to dość nie poruszana kwestia bo w świecie naszych ninja raczej ludzie prą w dziedziny więc mało kto jest w stanie tworzyć style. Myślę jednak, że nie powinny być one słabe w naszym systemie. Oby dwa medyczny i pijany są solidne. Popieram to ponieważ pomaga to rozwinąć się postaciami pod tai i zyskać coś co wyrównuje ich do reszty. Dla samurajów onie również powinny być bardzo sympatyczne bo w moim mniemaniu to jest właśnie to co może być ich zamiennikiem dla "wspomagaczy". Jeśli jednak uważasz, że każdy styl może dać osobie która się go uczy tylko 20 punktów stat to niestety się z tym pogodzę. Jednak chciał bym byś chwilę pomyślał o tym w wolnej chwili. Nie odpisuj mi w tej kwestii jeśli jesteś na przerwie w pracy. Był bym Ci bardzo wdzięczny jeśli chwilę poświęcisz na pomyślenie o tym nawet kładąc się w różnych rolach. To element mechaniki którego nikt nieporuszał z powodu ukierunkowanie bulidów seniorów. Wiele osób które mogły by to poruszyć po prostu wyłamały się zanim dotarły do momentu w którym mogli by zacząć myśleć o tworzeniu stylu walki. (Mówię tu o taiuserach głównie bo niestety oni wyłamują się bardzo często). Więc chciał bym byś mi odpowiedzial juz po chwili myslenia moze czy musze ulec wzorcowi pierwszemu stylu czy mogę oprzeć się o inne trudniejsze do zdobycia na naszym forum bo mój również swe wymagania ma a moze one są czymś czego nie da się stworzyć niczym Hijutsu? Modzi Wt są po to by skontrolować i ukierunkować przebieg budowy wiec jak dasz swoje wytyczne na ten temat to latwiej bedzie się nam dzialac bo zaryzykuje stwierdzenie ze nikt z nas nie ma doświadczenia w tym temacie a to wlasnie dlatego ze nie bylo to jeszcze czesto robione.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Midori

Oke oke!. Dobra daje do głównego procentówki równe stylowi walki samurajów więc powinno być ok.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Midori

Style samurajów dają +30%
Nazwa
Battodo
Zasięg
Zależy od długości ostrza
Specjalizacja
Styl szermierczy samurajów
Opis Styl walki opierający się na wysokiej szybkości i celności ataków. Poprzez maksymalne skupienie na tych cechach, użytkownik potrafi wyprowadzić wymijające cięcie, bądź idealnie dobraną kontrę. Główną różnicą tego stylu w stosunku do stosowanej przez shinobi Chanbary jest jego gracja i precyzja, przekładana ponad chaotyczne uderzenia. Zwykle pojedynki z użyciem Battodo kończą się pojedynczymi cięciami.
Właściwości Battodo sprawia, że nasze ruchy są szybsze, a ataki płynniejsze i celniejsze. Uderzenia zadawane w tym stylu są trudne do uniknięcia i silne, a zarazem pełne gracji. Użytkownik otrzymuje również bonus szybkości i percepcji, pozwalający zadawać precyzyjne ciosy.
Bonusy
Permanentne +15% Percepcja, +15% Szybkość (zaokrąglane w dół)
Uwaga
Styl dostępny tylko dla Samurajów!
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości