Suiton: Kujiku Tatsumaki

Moderator: Souei

Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

[center][img]http://i.imgur.com/0zdhDAd.gif[/img][/center]
Nazwa
Dziedzina
Suiton
Ranga
C
Pieczęci
Ptak → Małpa → Baran
Zasięg
40 m
Koszt
E: 25% | D: 20% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3% (+1/2 na turę)
Dodatkowe
Zbiornik wodny
Opis Po złożeniu pieczęci, użytkownik kumuluje między otwartymi dłońmi chakrę, która zaczyna tworzyć z obecnej wokół wody tornado. Dość szybko przybiera ono rozmiary na tyle duże, aby sięgnąć oddalonych o wiele metrów przeciwników.
Użytkownik podczas trwania techniki musi cały czas znajdować się pod powierzchnią wody oraz utrzymywać "podstawę" tornada między dłońmi. Dalsza część wiru może swobodnie zmieniać swój tor lotu w obszarze działania o ile nie wykracza on poza zbiornik.
Każdy kto znajdzie się w polu działania techniki, zostaje wciągnięty do bardzo szybko wirującego tornada, a następnie zassany w stronę jego podstawy. Ogromne masy wody otaczające ofiarę utrudniają poruszanie się, a przybliżanie się do "podstawy" oznacza coraz większą prędkość obracania.
Jeśli ofiara zostanie zassana aż do samej podstawy techniki, będzie obracać się z zatrważającą prędkością w miejscu, stale trzymana przez ciśnienie wody. W ten sposób można doprowadzić do utopienia przeciwnika.

Rozmiary tornada:
u podstawy - 5 cm
40 m od użytkownika - 10 m
Link do tematu postaci KLIK!
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Re: Suiton: Kujiku Tatsumaki

Post autor: Sans »

Kiedy widzisz rangę technikiObrazek
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Obrazek
  Ukryty tekst
0 x
Hoshigaki Seiki

Obrazek
Na początku zaznaczę, bo faktycznie przez swoje gapiostwo tego nie wpisałem. Technikę mogę wykonać tylko wtedy, kiedy znajduję się pod wodą. Tornado tworzy się z wody, która mnie dosłownie otacza, a co najważniejsze, tornado nie może wyjść poza zbiornik. Chodzi o to, aby wciągnąć kogoś kto stoi na powierzchni albo pływa pod powierzchnią zbiornika. Taki był zamysł techniki.

Wersja, którą mam aktualnie może się wydawać strzelaniem na odległość, ale z tym pomysłem najwyżej wrócę w osobnym WT z rangą nawet bym powiedział A bo może dorzuciłoby się tam kilka "bum i bam" i "rach prach!"

Ranga jest aktualnie C, ponieważ sugerowałem się
Nazwa
Suiton: Daibakuryū
Pieczęci
Świnia → Pies → Ptak → Małpa → Baran
Zasięg Max.
100 metrów
Koszt
E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4%
Dodatkowe
Spory zbiornik wodny
Opis Proste, lecz silne jutsu, wymagające zbiornika wodnego. Gdy przeciwnik stoi na tafli wody, użytkownik jutsu składa pieczęcie i przesyła do niej swoją chakrę. Efektem tego jest stworzenie ogromnego wodnego wiru, który wciąga wszystko co jest na powierzchni (nie licząc użytkownika) pod wodę. Tam najczęściej oponent zostaje zatrzymany, co zazwyczaj kończy się dla niego śmiercią przez utonięcie.
Techniki są podobne, aczkolwiek moja nie daje takiej swobody działania, bo ciągle mam zajęte ręce. Poza tym rozmiary samego wiru są znacznie mniejsze + zawsze początek ma ono między moimi dłońmi. A to z kolei oznacza, że tornado musi dopiero dotrzeć do przeciwnika czyli ma on szansę na uniknięcie. W technice wyżej robimy technikę w wybranym miejscu, nawet prosto pod przeciwnikiem w promieniu 100m. Różnica jest widoczna gołym okiem, moja technika nie jest na żadnej płaszczyźnie równa tej z rangi B.
Nie daliście mi Samehady to dajcie pograć byle Suitonem ;_;
0 x
Shintaro

Post autor: Shintaro »

Po przeczytaniu powyższego posta oraz opisu techniki mam parę ale których wymagam aby dać głos na "ZA"
Jasne zaznaczenie że użytkownik musi znajdować się pod wodą, co prawda jest wzmianka o tym że tornado nie może wykraczać po za zbiornik jednak wolałbym jasne sprostowanie że musisz być pod wodą. do tego zasięg.. za duży, tak jak powiedział Exodia, technika zasięgiem znacznie przekracza inne rangi B. Jestem za zasięgiem 35/40m, Jeśli wszystko co zaznaczyłem zostanie przyjęte to jestem Za :)
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Obrazek
  Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Hoshigaki Seiki

Technika, którą się sugerowałem jest na B (żeby nie było że gram nieczysto :P)

Co do zasięgu to proszę pamiętać, że to wcale nie jest takie kolorowe jak się wydaje. Jeśli użyję techniki na zbiorniku, który ma np. 20 m, to mój zasięg wynosi 20 m max i nie przekroczę tego, bo dalej po prostu nie ma wody. Jeśli walczę na otwartym morzu to oczywiście już mam te swoje wymarzone 50 m, ale to jest właśnie tzw. przewaga otoczenia ;>

Rozmiar tornada - średnica, czyli nie jest takie wielkie. Przy maksymalnym zasięgu wychodzi takie wąskie tornadko jak wężyk ledwie kappa
Jak dam 5 m to na maksymalnym zasięgu mi taki harpunek wyjdzie i technika będzie wyglądała niepoważnie kappa

Pierwszy post zaktualizowany:
- użytkownik musi znajdować się pod wodą
- technika nie może wykraczać poza obszar zbiornika
0 x
Shintaro

NIe musi być to zasięg 5, albo 40 jak wyżej zaznaczyłem, czekam na decyzje innych.
0 x
Sarutobi Kazumi

Post autor: Sarutobi Kazumi »

Tamte jutsu ma wiekszy zasięg, wyższą rangę i więcej pieczęci, choć koszt chakry jest mniejszy (bo nie podtrzymuje tego co turę) choć dla Hoshigaki to nie ąż tak duża wada.

Zasięg do 40 metrów i akceptus patronus ~
0 x
Hoshigaki Seiki

Zasięg zmieniony na 40m
0 x
Sarutobi Kazumi

Post autor: Sarutobi Kazumi »

No i spoko, akcept.

Przy używaniu techniki możesz się ruszać ale nie uzywać innych technik, ne?
0 x
Shintaro

Akcept
0 x
Hoshigaki Seiki

W trakcie używania techniki ciągle jakby podtrzymuję to tornado, dlatego nie mogę użyć niczego innego. Poza tym nie mogę robić nic rękoma, bo między nimi właśnie jest technika. Także nie, nie mogę używać, ewentualnie kopnąć albo puścić bączka :3
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Obrazek
0 x
Hoshigaki Seiki

3 akcepty + okejka od Dżona Ciny. Przenosimy? kappa
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości