Jak wszyscy to i ja

Moderator: Souei

Shinji

Jak wszyscy to i ja

Post autor: Shinji »

[center][img]http://i.imgur.com/O0Cdcla.gif[/img][/center]
Nazwa
Enerugī no hitei
Dziedzina
Klanowa
Ranga
A
Pieczęci
Brak
Zasięg Max.
Wzrokowy
Koszty
E: 55% | D: 45% | C: 35% | B: 25% | A: 17% | S: 15% | S+: 5%
Dodatkowe
Genjutsu: Sharingan, Sharingan: San Tomoe.
Opis Technika będąca rozwinięciem arsenału Genjutsu: Sharingan. Po złapaniu kontaktu wzrokowego oponent zostaje wrzucony w iluzję w której to przed nim pojawia się ogromny trzyłezkowy Sharingan, wraz z dziwnym lekko falującym niczym woda otoczeniem (coś takiego jak na gifie). Co ważne użytkownik techniki nie znika z pola widzenia przez co możliwe jest zareagowanie na atak z jego strony, chociaż zadanie jest bardzo utrudnione gdyż ofiara odczuwa ogromne rozproszenie połączone z ogarniającym ją strachem. Strach ten swoją skalą niemal zwala z nóg (obniża percepcję o połowę). Uniemożliwia to jakiekolwiek użycie chakry oraz anuluje wszelkie techniki będące już w użyciu. Nie powstrzyma to jednak technik na które oponent nie ma już wpływu np. wypuszczonej kuli ognia. Będzie natomiast w stanie powstrzymać go przed użyciem kolejnej gdyż uformowana wewnątrz organizmu chakra rozproszy się.

Przykłady dla dobrego zrozumienia:
  • Została wypuszczona kula ognia - Technika na nią nie wpłynie.
  • Kula ognia jest dopiero wypuszczana - Nie osiągnie ona swoich pełnych rozmiarów.
  • Kula ognia ma zostać dopiero wypuszczona po złożeniu pieczęci i uformowaniu chakry z płucach - Nie zostanie ona wypuszczona.
  • Z podłoża wyrastają pale - Zostaną one zatrzymane gdyż przestanie do nich docierać chakra.
  • Używana jest technika wymagająca utrzymania - Zostaje one przerwana.
Tak potężna technika nie uniknęła jednak wad. Pierwszą z nich jest niemożność łączenia jej z jakimkolwiek genjutsu. (nie będzie rakowego blokowania użycia Kai przy innych genjutsu). Oprócz tego jej czas trwania wynosi zaledwie 1s po czym wszystko wraca do normy. Po zaprzestaniu działania techniki ofiara nie odczuwa żadnych skutków ubocznych. Oprócz tego genjutsu to nie dezaktywuje Sennin Mōdo, Bijū, Hachimon Tonkō, Akuma no Kigo oraz Dōjutsu.
Technice można się przeciwstawić posiadając Kontrolę Chakry rangi A lub wyższej.
Link do tematu postaci
Klik!
Gdyby mimo wszystko pojawiły się pytania jakim cudem to blokuje używanie technik to chodzi o skupienie. Strach połączony z rozproszeniem działający na tak gigantyczną skalę uniemożliwia poprawne skupienie chakry. Nie ma żadnej magii czysta psychologia, a skoro technika trwa 1s to nie jest żadnym op gównem tylko czymś antyninjutsu jednorazowego użytku.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Re: Jak wszyscy to i ja

Post autor: Vulpie »

Dobra widzę, że w prawdziwych rakach, które wymagają pomyślunku żaden się nie ruszy, więc muszę ja pracować ponad programowo, bo w WT mnie nie powinno być, a i tak nic nie robię przecież.
Obrazek
To tak na początek. Tak własnie podchodzę do tego WT.
  Ukryty tekst
0 x
Shinji

To ja proponuję się lekko potargować. Bo trochę niskie to KC. Proponowałbym podnieść rangę genjutsu do A tak samo koszta i uzyskać za to większe KC niż zaproponowane przez Pana Head Admina.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Obrazek
  Ukryty tekst
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Właśnie, coś tu jest nie tak ale nie wiadomo co xD
Czyli przykładowo gdybyś miał tylko tą technikę i stanąłbyś naprzeciw Hashiramy albo innego "kozaka", to ten w ciągu jednej sekundy potrzebowałby zmiany pampersa, bo rzuciłeś mu Genjutsu? Efekt powinien być zależny od konsekwencji ofiary, innej opcji nie widzę na tą chwilę.
Potrzebne byłyby widełki "od do" różnicy między jego konsekwencją a twoją psychiką. Wtedy też technika okaże się bezużyteczna w starciu z silnym przeciwnikiem, przez co możesz nadziać się i dostać techniką, którą chciałeś przerwać.
0 x
Shinji

Obrazek Rolę widełek pełni Kontrola Chakry. Jak chcecie mi robić z konsekwencji to bez KC bo w innym wypadku po co mam używać tej techniki zamiast zwyczajnie jebnąć typowi nieruchomienie. Oceniajcie tą technikę pod kątem tego, że w Sharinganie istnieje coś takiego i na dodatek nie trwa tylko 1s, ale aż do przełamania lub przerwania przez użytkownika.
Nazwa
Magen: Kasegui no Jutsu
Pieczęci
Brak
Zasięg
Wzrokowy
Koszt
E: 55% | D: 45% | C: 35% | B: 25% | A: 17% | S: 15% | S+: 5%
Dodatkowe
Kontakt wzrokowy, Genjutsu: Sharingan, Sharingan: San Tomoe
Opis Technika mająca ciekawe zastosowanie. Dzięki kontaktowi wzrokowemu ofiara zostaje wysłana w świat iluzji. Będąc tam jest całkowicie unieruchomiona przez spore pale przebijające jej ciało. O ile ofiara zachowuje świadomość oraz może mówić, tak nie jest w stanie się poruszyć dopóki iluzja nie zostanie przełamana. Przy odpowiedniej wytrzymałości na poziomie powyżej 120 jest ona w stanie wykonywać bardzo powolne ruchy rękoma co przy nieuwadze Uchihy może doprowadzić do złożenia Kai. W przypadku osób, które nie odczuwają bólu owa wytrzymałość nie jest wymagana.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Sarutobi Kazumi

Post autor: Sarutobi Kazumi »

Jak Exodia
0 x
Shinji

Poprawione wedle zaleceń :v
0 x
Sarutobi Kazumi

Post autor: Sarutobi Kazumi »

Akcept ~
0 x
Shinji

Odświeżam bo od 5 dni brak wypowiedzi >:V
0 x
Shintaro

Post autor: Shintaro »

Hmm.. może być jestem na Tak Ale dodałbym że ktoś używający techniki którą mu przerwałeś może przejść do walki w zwarciu i wywalić ci puncha na twarz, no bo pomimo strachu i rozproszenia ta technika na Taijutsu,kenjutsu Nic ci nie da ;p
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Obrazek
  Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Ja mam pytanie bo to jest dla mnie do tej pory jedna wielka niewiadoma. Ile to jest zasięg wzrokowy? Ja chcę tyle wiedzieć, reszta niech będzie. Ranga A to już potężne techniki, a w dodatku klanowa Uchiha więc nie można wymagać od tego, żeby było do dupy. Ma siekać, a wiem że tak będzie >:V

Pytanie skierowane w sumie do wszystkich, bo może między wami też są jakieś sprzeczności kappa
0 x
Shinji

@Shintaro
Szczerze mówiąc to jest oczywiste. Przeciwnik może się normalnie poruszać tylko posiada o obniżoną o połowę percepcję.
Mówi o tym ten cytat:
@Hoshigaki Seiki
Moim zdaniem kontakt wzrokowy to jakieś 10m. Na większą odległość nie ma to raczej racji bytu. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Pozostaje czekać okejke od jakiegoś admina >:V
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości