Takeshi zaczyna produkcję technikuff

Moderator: Souei

Yujiro

Takeshi zaczyna produkcję technikuff

Post autor: Yujiro »

Nazwa
Mizu faindā
Dziedzina
Suiton
Ranga
D
Pieczęci
Tygrys
Zasięg
1 m.
Koszt
Minimalny, nieodczuwalny
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Technika polega na wykorzystaniu wody zgromadzonej w naturze do własnych celów. Nie jest ona zbyt potężna, a jej użycie w walce ogranicza się chyba tylko do odsłonięcia się. Użytkownik musi zebrać swoją chakrę, złożyć wymaganą pieczęć i przyłożyć rękę do ziemi bądź organizmu żywego. W ten sposób jest w stanie niejako wyssać ciecz w nim zawartą, która będzie unosić się w postaci kuli przez maksymalnie kilka minut. Dzięki temu nie straszny jest brak wody, gdyż szczątkowe jej ilości znajdują się w ziemi czy roślinach.
Pewnym mankamentem techniki jest to, że płyn wysysany nie jest odfiltrowany. Oznacza to, że jeżeli celem będzie kaktus - uzyskamy sok z kaktusa. Jeżeli jednak jakaś roślina trująca, uzyskamy truciznę. Wyjątkiem jest pozyskanie wody z ziemi, gdzie zbiera ona się w czystej postaci. Cieć utrzymywana jest w postaci kuli pod dłonią użytkownika - po zakończeniu techniki woda spada na grunt bądź do przygotowanego naczynia.
Drugim mankamentem techniki jest jej ilość - ze źdźbła trawy uzyskamy ledwo kilka kropel - technika wysysa ilość cieczy która znajduje się w roślinie do jej ususzenia bądź do czasu przerwania. Ergo - im większa roślina/obszar, tym więcej cieczy.
Link do tematu postaci KLIK!
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Re: Takeshi zaczyna produkcję technikuff

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Yujiro

No to w takim razie pyk
Nazwa
Hikari
Dziedzina
Ninjutsu
Ranga
E (technika bardziej fabularna)
Pieczęci
brak
Zasięg
2 m.
Koszt
Minimalny, niezauważalny
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Przeciskając się swego czasu przez ciasny tunel Takeshiemu brakowało jednej małej pomocy. Przenośnego światła. Postanowił więc opracować technikę, dzięki której koncentruję odrobinę chakry na końcu palca i tym samym uzyskuje światło! Dosyć jasny strumień światła który oświetla kilka metrów tuż przed nim. Kulą chakry można także rzucić do przodu, a ona zatrzyma się na najbliższej przeszkodzie. Wtedy jednak może świecić tylko przez dziesięć minut.
Link do tematu postaci KLIK!
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Ta, pamiętałem że jest już technika od światła :P

Proponuję nauczyć się tego kanona i wrzucać tą technikę z wysysaniem wody bo aż się prosi o moderatorski łomot xD
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou

Jak wyżej. Już zaczynam szukać memów na tą drugą WT.
0 x
Obrazek
Yujiro

Czyńcie swoją powinność kappa
Pierwszy post zedytowany o/
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Okej, czyli wysysanie wody z organizmów żywych. No to mi się nie widzi z kilku powodów:
1)Technika jest zbyt prosta. Pieczęć i przykładasz rękę. I masz kulkę wody.
2)Technika NIE MA PRAWA być taka prosta. Mowa w końcu o wysysaniu wody z organizmu żywego, które to niekiedy złożone są prawie w całości z wody. Umiesz tak manipulować komórkami żywymi by ci oddały wodę? Na Suitonie D - wątpię. No i nie wiem czemu woda miałaby przenikać przez te błony roślinek, których w sumie głównym zadaniem jest zapobiegać utracie wody.
3)Organizmy żywe... ale zwierzęta to też organizmy żywe. A ludzie to też zwierzęta, więc z ludzi też byś wysysał?
4)Latająca kula?
5)KILKA MINUT?
6)NIEWIELKI KOSZT?
7)PIECZĘĆ TYGRYSA?!
8)ZASIĘG JEDNEGO METRA!
9)...poddaję się.

Ale spokojnie, wydaje mi się że można to uratować! Wystarczy że podbijesz rangę na C, dodasz kilka pieczęci więcej, napiszesz że wysysanie tylko z roślin, dodasz koszt standardowy za technikę rangi C + dodatkowo 1/2 za podtrzymywanie techniki (w przypadku naprawdę dużych bestii-roślin). Ale nie wiem jak zapatrywaliby się na to inni.
0 x
Yujiro

Nie widzę sensu dodawania kosztu chakry, skoro technika ma bardziej podłoże fabularne niż do walki. Może tam być milion pieczęci, tylko po co? Technika ma sens głównie jak postać porusza się w nieprzyjaznym terenie i brakuje jej wody. Ile postaci bierze to pod uwagę? Nie wiem czy połowa, których staż sięga forumowego roku cokolwiek wypiła ;)
Mogę ją całkowicie przerobić, że postać wykorzystuje swoją chakrę do wytworzenia wody (skoro wykorzystując katon można stworzyć ogień, wykorzystując fuuton poruszać masami powietrza, to czemu nie) czy to z powietrza (wilgoć, jest zawsze), czy to tak po prostu bcs Narałto. Tak po prostu fabularnie wydaje mi się to sensowniejsze.

4-9) Kula może się turlać, można nawet sześcian zrobić! Koszt 90%, 40 pieczęci, zasięg 12,6 mm kappa
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Myślę, że wyciąganie wody z żywych organizmów raczej odpada. Woda w nich jest zbyt dobrze przechowywana, złączona z organizmem abyś mógł od tak ją sobie wyciągnąć. Najlepiej byłoby to porównać do Shakutonu, jednak tam woda po prostu wyparowuje więc jednak są różnice.
Byłoby to bardzo przydatne, łazić i zbierać trucizny z roślinek. Trochę omijanie systemu robienia trucizn (o ile taki jest, nie zapoznawałem się xD). Wyjątek odnośnie ziemi jest trochę... z dupy za przeproszeniem :P

Ranga bardzo niska jak na taką technikę. Niskiej rangi Suitony z reguły potrzebuję źródła wody, im wyższa ranga tym łatwiej jest robić własne i bez źródła, dlatego myślę, że coś takiego jak wyciąganie wody z czegoś to byłaby już ranga B-A i dosyć wysoka kontrola chakry.

Chyba tyle ode mnie. Spróbuj dostosować technikę do naszych zastrzeżeń i będziemy myśleć dalej co z tym :)
0 x
Sarutobi Kazumi

Post autor: Sarutobi Kazumi »

Kompletnie nie widzę tej techniki. Moooże gdybyś miał UW od wysysania chakry, wtedy byłaby w tym pewna zależność, "wampiryzm".

A tak bardziej - popieram Exodię i Seikiego xD Możliwości za duże jak na rangę ~
0 x
Shintaro

Post autor: Shintaro »

Jak dla mnie odpada, technika jest zbyt wielodziedzinowa, wysysa trucizny, Iryo, wode Suiton itd itd jak dla mnie odpda, jeśli oceniam złą technike, to nie wiem tutaj jest za duży bajzel do reszty się wstrzymuje.
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou

Obrazek
  Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Albo odzew autora albo 48h na wywalenie :I
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości