Yeah baby, give me one more night

Moderator: Souei

Kin'yu

Yeah baby, give me one more night

Post autor: Kin'yu »

[center][img]http://i.imgur.com/GbSfEg1.png?1[/img][/center]
Nazwa
Shimeri no Jutsu
Dziedzina
Suiton
Ranga
D
Pieczęci
Tygrys
Zasięg
Suiton: na D - 35 m średnicy, na C - 50m średnicy, na B - 75m średnicy, na A - 100m średnicy , na S-125m średnicy
Koszt
E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2% (2% za podtrzymywanie)
Dodatkowe
Kirigakure no Jutsu
Opis Pokrewna wersja Kirigakure no Jutsu. Podobieństwo techniki sprowadza się do identycznej pieczęci i wytwarzania tworu. Jednakże zamiast stworzenia mgły, użytkownik zwiększa zdecydowanie wilgotność powietrza dookoła siebie. Na początkowych rangach technika ta nie może zdziałać zbyt wiele, natomiast im bardziej użytkownik zna się na naturze wody, tym mocniej może zwiększyć i zasięg, i moc jutsu. Co jest jedynym w zasadzie benefitem techniki? To, że na wilgotnym powietrzu techniki Raitonu zadziałają... ale nie do końca tak jak życzy sobie tego użytkownik. Przez obecność wody w powietrzu na takim poziomie używający pioruna w zasadzie porazi sam siebie zanim jego ofensywa dotrze gdziekolwiek.
Efekt działa dla technik rangi wyższej o jeden niż Suiton użytkownika (czyli dla rangi D Raitony C mogą wyrządzić szkodę użytkownikowi i tak dalej). Oczywistym jest, że jutsu jest łatwo wykrywalne (w końcu tak wilgotne powietrze po prostu się czuje - węchem i na skórze, bo woda wręcz ocieka po wszystkich w okolicy). Ważne do zaznaczenia jest to, że jutsu pioruna w tej pseudomgle mają większą siłę i sama technika działa na dwie strony. Jeśli przeciwnik korzysta z technik, które mają kontakt z jego ciałem (jakieś pioruny na rękach, cokolwiek) to sam się porazi, a i zapewne zabije (przez głupotę). Natomiast jakiekolwiek strzały czy wytworzenia elektryczności OBOK siebie będą razić zdecydowanie szybciej i mocniej. Niestety, wszystkich w rejonie tajemniczej wodomgły, czy jak się to dziadostwo nazywa.
Link do tematu postaci [KLIK!
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Re: Yeah baby, give me one more night

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

A ja się źle nie wypowiem, bo Kin mi misję prowadzi kappa

A tak na poważnie, mam mieszane uczucia o ile można to tak nazwać. Z całą pewnością nie jestem za tym, aby było to w formie zwiększonej wilgotności. Dlaczego? Wystarczy wziąć za przykład lasy tropikalne, gdzie wilgotność jest ogromna a mimo to, nie ma ograniczonej widoczności i nie wydaje mi się też, żeby ewentualne użycie tam jakiejś elektryczności było niebezpieczne dla użytkownika.
Na szybko poszukałem na wiki dokładniejszych informacji o mgle i prędzej pasowałoby to do mżawki, gdzie krople wody są większe. Wtedy jednak jest to opad (jak deszcz).

Jedyne co moim zdaniem można byłoby tym sposobem osiągnąć to utrudnienie przeciwnikowi trafienia w cel Raitonem. Dlaczego? Piorun przeskakiwałby z kropli na kroplę, niby we wskazanym kierunku ale krople stale spadają dlatego też zmieniałaby się trajektoria lotu pioruna. Wtedy skuteczne zasięg technik Raiton mógłby spaść powiedzmy o 50%.
Co do wersji z porażeniem samego siebie to średnio to widzę, tylko ze względu na specyfikę zjawiska jakim jest mgła/wilgoć/mżawka czy cokolwiek co weźmiemy do techniki.
0 x
Kin'yu

Technika nie tworzy mgły, tylko zdecydowanie zwiększa wilgotność. Nie chodzi również o ograniczoną widoczność. Całość tutaj ogranicza się do stworzenia pola, gdzie używanie technik Raitonu jest bardzo ryzykowne. Nie jest to jakoś oznaczone wizualnie, lecz da się to normalnie poczuć. W końcu woda cały czas się skrapla. Ogólnie chodzi o wytworzenie ogromu kropelek wody, które mogą zwiększyć moc pioruna, ale dla używającego wcale nie na korzyść - w końcu porazi się.
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Kin'yu

W takim wypadku do wyrzucenia.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości