- [center][img]https://i.gyazo.com/4491034e16f95b1ca8381fc48f268748.png[/img][/center]
- Nazwa
- Katon: Moeru Buki
- Dziedzina
- Katon
- Ranga
- D
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- brak, obiekt gaśnie po 10s
- Koszt
- E: 7% | D: 5% | C: 4% | B: 3% | A: 2% | S: 1% | S+: 1% (1% podtrzymanie)
- Dodatkowe
- Brak dodatkowych wymagań
- Opis Jedna z najprostszych technik użytkowników Katonu. Polega ona na podpaleniu (poprzez przekazanie chakry) trzymanego przez użytkownika przedmiotu, tak aby używający jutsu nie poparzył się. Wykorzystywana głównie w celu "aktywowania' łatwopalnych przedmiotów znajdujących się w niedalekim promieniu przy użyciu jak najmniejszej ilości chakry. Przykładowo, podpalony w ten sposób kunai/shuriken rzucony w stos siana lub inny łatwopalny obiekt bez problemu spełni funkcję zapłonu. Mało przydatna technika w bezpośrednim pojedynku z wrogiem, gdyż krótki kontakt z podpalonym przedmiotem skutkuje w niewielkiej ilości obrażeń i poparzeniu 1wszego stopnia- zdecydowanie bardziej skuteczna przy torturowaniu nieruszającego się oponenta. Jest to o wiele słabsza wersja techniki Katon: Hōsenka Tsumabeni.
- Link do tematu postaci KLIK!
Katon: Moeru Buki
Moderator: Souei
Katon: Moeru Buki
0 x
Re: Katon: Moeru Buki
No to tak:
1. Zasięg wywal, możesz nawet przenieść to na drugi koniec świata a i tak dalej będzie płonęło.
2. Czas płonięcia po wypuszczeniu z ręki to około 10 sekund, bez względu na KC (to w końcu jutsu rangi D, jednak spokojnie będziesz mógł zrobić tego jakieś ciekawe rozwinięcie)
3. Koszta chakry:
E: 9% | D: 7% | C: 5% | B: 3% | A: 2% | S: 1% | S+: 1% (1% podtrzymanie)
Podtrzymanie płacisz co turę póki trzymasz w ręku - możesz więc teoretycznie palić przez dowolną ilość czasu.
4. Waga nie ma tu nic do rzeczy (wiem, że miała określać rozmiar, ale manipulacje grawitacją to zło obecne na forum xD ) Zamiast tego proponuję wagę fuuin - do 40.
1. Zasięg wywal, możesz nawet przenieść to na drugi koniec świata a i tak dalej będzie płonęło.
2. Czas płonięcia po wypuszczeniu z ręki to około 10 sekund, bez względu na KC (to w końcu jutsu rangi D, jednak spokojnie będziesz mógł zrobić tego jakieś ciekawe rozwinięcie)
3. Koszta chakry:
E: 9% | D: 7% | C: 5% | B: 3% | A: 2% | S: 1% | S+: 1% (1% podtrzymanie)
Podtrzymanie płacisz co turę póki trzymasz w ręku - możesz więc teoretycznie palić przez dowolną ilość czasu.
4. Waga nie ma tu nic do rzeczy (wiem, że miała określać rozmiar, ale manipulacje grawitacją to zło obecne na forum xD ) Zamiast tego proponuję wagę fuuin - do 40.
0 x
Podobają mi się te zmiany, jednakże koszt charky wciąż zdaje mi się delikatnie 'nieuczciwy'- jest jeszcze szansa na mały kompromis? Kieruję się tym, że Hosenka no Jutsu jest tańszym i mocniejszym jutsu (a wymyślenie mojego miało na celu zastępstwo innych katonów, gdy nie wymagane są spore pokłady chakry)- więc proponuję E-7% D-5%, C-4%, reszta bez zmian
Jest na to jakaś szansa? 

0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
-
- Support
Jeśli dobrze kojarzę wszystkie potrzebne osoby zezwoliły na utworzenie tej techniki, jeśli się mylę to przepraszam, jeśli nie to proszę o przeniesienie 

0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości