Rurururu

Moderator: Souei

Naguri

Rurururu

Post autor: Naguri »

Nazwa Jutsu: Ichizoku no rirīsu
Dziedzina: Klanowe
Ranga Jutsu: D
Zasięg Jutsu: W ciele
Koszt chakry: E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2%
Opis: Kły użytkownika wydłużają się i delikatnie zakrzywiają godząc go w podniebienie i zadając przy tym ból, porównywalny do wyrywanego zęba bez znieczulenia. Technika ma na celu, szybko i niewidocznie wybudzić, używającego jej z genjutsu, o ile jest możliwe wyjście z niego "sposobem bólu", wadą a może zaletą, jest cieknąca później z buzi krew.
Link do tematu postaci: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=1479
0 x
Kamiru

Re: Rurururu

Post autor: Kamiru »

Czułe narządy mają to do siebie, że są czułe. A przez to podatne na uszkodzenie. Dźgniesz się w np. nerkę, to po jakimś czasie organizm przestanie wyrabiać z krwią (choć masz jeszcze drugą). Ale trafienie w np. płuco to powolne samobójstwo/osłabienie postaci.
0 x
Naguri

Poprawione :D
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Z kolei takie rozwiązanie może doprowadzić do braku czucia w danym miejscu, czy nawet braku kontroli nad daną częścią ciała. Technika ma zły zamysł, nie jesteś Kakuzu, który może sobie rozszarpać nici/skórę etc.

Chyba, że się mylę.
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Naguri

W takim razie zagłębie się w medycynę i sprawdzę który nerw będzie opłacalny...nie zgodzę się z ichirou i wymogiem iro, klan pozwala mi na kontrole kości w b.dużym stopniu, nie staram się kontrolować tkanek. EWENTUALNIE przejściu się do biblioteki i przeczytaniu książki na temat nerwów.

Edit. W takim razie decyduję się na nerw odpowiadający za mały palec u dłoni (heheh), w dodatku znajduję się tam kość, więc z samą kontrolą (trafieniem) mam łatwiej... No i mogę wtedy dać wadę, "wolniejsze składanie pieczęci", bo znieczulenie palca nie wyłącza całej dłoni, więc samo składanie dalej jest możliwe jak walka bronią.
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Naguri

hmm nie znam...to może inaczej, bo ja potrzebuje wiedzy a nie jutsu...jakas misja? np. c?
0 x
Hakai

Post autor: Hakai »

Nie z każdego gen wyjdziesz bólem. Ogólnie to dał bym też jakiś limit bo z S raczej ukuciem nie wyjdziesz.
0 x
Naguri

Ukłucie w palec, a bezpośrednio w nerw, to delikatna różnica w stopniu bólu... Oczywiście, ograniczeniem jest fakt że nie z każdej wyjdę bólem...jestem tego świadomy, ale w końcu każda technika ma mieć słabe strony.
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Naguri

A kiedy ma się pojawić nowy system genów? Bo mi się nie pali, ale żeby to też rok nie trwało.
0 x
Kari

Post autor: Kari »

Albo po prostu napisać "pozwala tylko na uwolnienie się z tych genjutsu, z których można uwolnić się bólem". Do momentu wprowadzenia rozpiski zależne od MG. Po co komplikować sprawę?
0 x
Naguri

Też tak myślałem, ale rework techniki wymaga od nowa zbierania akceptów...
0 x
Kari

Post autor: Kari »

Nie masz jeszcze akceptów kappa

Dopisz to teraz i tyle.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości