Please, be gentle Oniiii-chan~!

Moderator: Souei

Yoichi

Please, be gentle Oniiii-chan~!

Post autor: Yoichi »

Nazwa Jutsu: Fuuton: Bōseki Bōei
Dziedzina: Fuuton
Pieczęci: Ptak → Baran → Koń → Królik
Ranga Jutsu: C
Zasięg Jutsu: Promień 1 metra od środka ciała.
Koszt chakry: E: 25% | D: 20% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3%
Opis: Jeden z nielicznym Fuutonów będących w pełni defensywnym, a nie użytkowym. Jutsu polega na wytworzeniu wokół siebie wirującego powietrza na wzór małego tornada, które zatrzymuje wszystko co wejdzie z nim w kontakt z zewnątrz i od wewnątrz. Technika ta potrafi zupełnie zablokować każdy atak fizyczny nie przekraczający siły 50, zaś nie przekraczający siły 75, a powyżej 50 osłabia o połowę. Wszystko powyżej 75 przechodzi przez nią bez utraty siły. Technika ta zatrzyma słabsze Dotony ze względu na ich fizyczny aspekt ataku (zazwyczaj jedynie manipuluje się ziemią, a nie umacnia ją i dopiero atakuje) oraz wszystkie Raitony rangi D (ze względu na to że Fuuton > Raiton). Ranga C jednak jest osłabiona zaledwie o 25% i przebija się. Fuutony zatrzymuje do rangi D, C potrafi się przebić. Z Suitonami bywa różnie - jeżeli technika wykorzystuję wodę pod dużym ciśnieniem, to D przebije się jak przez masło. Żeby nie było kolorowo, technika ta wzmacnia niestety działanie Katonów (ze względu na Fuuton < Katon). Katony niekiedy nie przebiją się, lecz sprawią, że całe tornado dosłownie wybuchnie ogniem, lecz jeżeli się przebije to jego siła wzrasta o 50%. Wszystkie fizyczne ataki, które zetknął się z tym tornadem powodują odrzucenie. Jest on na tyle silny od zewnątrz, by odrzucić albo obalić dorosłego mężczyznę, a bez problemu zmiata broń miotaną. Technika po użyciu trwa jedną pełną turę. Jeżeli coś się przez nią nie przebije (ataki fizyczne powyżej 50 siły albo techniki żywiołowe, które zdołają się przebić), to będzie odbijać wszystko przez jedną turę, a później zniknie. Jeżeli coś jednak się przebije za pierwszym razem, to technika natychmiast znika, wirujące powietrze zostaje rozproszone.
Link do tematu postaci: >KLIKACZ<
0 x
Kaien

Re: Please, be gentle Oniiii-chan~!

Post autor: Kaien »

Zacząłem od przeniesienia do działu WT bo nie wiem czemu założyłeś ten temat w zaakceptowanych... o.O Miałem dobrego mindfucka. Jutro ogarnę.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

a jakby wokol siebie stworzył tornado? To by przeszło? Mial kule z podcisnienia to teraz chce kopule. Mowiac szczerze nie wiem czy to az tak pOza mechanika... czekam na zdanie reszty modow.
0 x
Yoichi

W zaakceptowanych machnąłem? Wow. Sorrasy, widocznie pomyliłem tematy.
Co do techniki... ludzie z ust wypuszczają hektolitry wody, w Katonie jest technika oparta na pyle, który (uwaga) wybucha, Suiton ma wodę pod dużym ciśnieniem, a Raiton czarne błyskawice, a ja nie mogę zrobić czegoś tak fizycznie prostego jak sprężyć powietrza wokół siebie? xD Ciekłego ognia nie da się, ale sprężone powietrze istnieje, więc... dafuq? Normalnie za pomocą własnej chakry, którą mieszam z powietrzem tworzę kopułę ze sprężonego powietrza. Ma to sporo plusów, ale więcej minusów, dlatego pozwoliłem sobie na rangę C, bo sporo ryzykuję użyciem tej techniki. I nie chcę jej na B, bo ledwo zwykły ogień może mnie usmażyć w tym + nie mogę się ruszać przez całą turę + jak dotknę od wewnątrz to mnie połamie.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Yoichi

Cóż, bo ono nie tyle blokuje, co zwyczajnie w zetknięciu się odrzuca. Jeżeli siła jest zbyt mała, to odrzuci, a jak wystarczająco duża, do dekompresja będzie z innej strony i nikogo nie odrzuci.
Zwyczajnie jak uderzysz z siłą 49, to Ciebie odrzuci w zetknięciu, nie zablokuje, ale napisałem o tym blokowaniu, aby było łatwiej zrozumieć. Jak uderzysz z siłą 51 to rozprężenie będzie z głównie z drugiej strony, przez co podmuch rozprężenia spowolni tylko Twoją pięść analogicznie zmniejszając jej siłę. Jak uderzysz z siłą 76, to rozprężenie będzie zupełnie z drugiej strony i nic nie spowolni, nie zmniejszy siły. To z Raitonem wziąłem z tego, że Fuuton > Raiton, więc proszę mi tutaj o właściwościach nie pisać skoro Raiton > Doton (a przecież uziemienie itd.), a Suiton < Doton.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Yoichi

Ale ważne w tym jest to, że ten "podmuch" musiałby trwać jedną pełną turę. A raczej podmuch nie będzie sobie ot tak wiał przez całą turę, a później zniknie w zetknięciu z czymś... zresztą wtedy ciężko też o dotknięcie. xD Ew. mogę zrobić z tym mini tornadem wokół mnie, które sobie wiruje. Tylko wtedy usuwam to z wewnętrznym zgnieceniem.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Za Arafem w tym jutsu (po co klepać to samo w klawisze?)
0 x
Yoichi

Okej, zmieniona technika, poprawiona. How about now?
0 x
Sekki

Post autor: Sekki »

Dodaj koszty na turę, jeśli masz zamiar utrzymywać to na sobie przez jakiś okres czasu.
0 x
Yoichi

To działa tylko jedną turę, później znika. Więc koszt jednorazowy.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Akcept.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości