Same no Gohō
Moderator: Souei
Re: Same no Gohō
Szybkość pływania w wodzie została poruszona w pomysłach. Ktoś ma jakieś większe uwagi?
0 x
Wszystko było ustalone poza tą szybkością i nagle zmieniasz wszystkie ustalenia. Czemu muszę znać technikę bicza, skoro wypluwam strumień? Nie robię tego strumienia w formę stałą, zakończoną z obu stron tylko jedną ciągle wypluwam, a druga oddala się dzięki temu na znaczny zasięg. Co do zasięgu właśnie, czemu nadal upieracie się do tych 20m? Robię technikę opierającą się na Mizurappie (20m zasięgu) i rekinach (40m zasięgu). Dlaczego więc te 30m tak zawadza?
Co do szybowania w górę zgadzam się, zgadzałem się też wcześniej. Dopiszę że max 5m w górę czyli aby tylko mogły się zawrócić przy atakowaniu.
Co wy na to?
A no i prędkość rekinków mam dać 1.0 szybkości mojej, tak? Bo w sumie to tak by wychodziło z nowych przepisów.
Co do szybowania w górę zgadzam się, zgadzałem się też wcześniej. Dopiszę że max 5m w górę czyli aby tylko mogły się zawrócić przy atakowaniu.
Co wy na to?
A no i prędkość rekinków mam dać 1.0 szybkości mojej, tak? Bo w sumie to tak by wychodziło z nowych przepisów.
0 x
Rozumiem. Jak pozostali uważają żebym wiedział na co poprawiamy czy zostawiamy?
0 x
No to niestety nie przypomina mi tego wodnego węża, bo to rekiny i ich atak nie polega na uduszeniu pod wodą, tylko po prostu trafieniu.
Koszty B, zasięg 15-20m od ciebie i pyknę.
Koszty B, zasięg 15-20m od ciebie i pyknę.
0 x
Koszt jest już z rangi B, tylko pozbyłem się kosztów dla kontroli chakry E/D. Uznałem, że wykonanie tego dla kogoś z KC na tak niskiej randze byłoby niemożliwe.
Co do zasięgu to dalej zaznaczam, że zależałoby mi jednak na nieco większym. Wymagania do wykonania nie są małe, możliwości postaci w trakcie używania są znacznie ograniczone, kosztów małych nie płacę tylko normalne. Wolałbym dlatego pozostać przy opcji połączenia rekinów ze mną i zyskać dzięki temu ten zasięg 30m jesli jest taka opcja. Jak wspominałem wcześniej, 30m jest kompromisem między Mizurappą (20m) i techniką zwykłego rekina która ma zasięg 40m.
Co do zasięgu to dalej zaznaczam, że zależałoby mi jednak na nieco większym. Wymagania do wykonania nie są małe, możliwości postaci w trakcie używania są znacznie ograniczone, kosztów małych nie płacę tylko normalne. Wolałbym dlatego pozostać przy opcji połączenia rekinów ze mną i zyskać dzięki temu ten zasięg 30m jesli jest taka opcja. Jak wspominałem wcześniej, 30m jest kompromisem między Mizurappą (20m) i techniką zwykłego rekina która ma zasięg 40m.
- Nazwa
- Suikōdan no Jutsu
- Pieczęci
- Tygrys → Wół → Smok → Zając → Pies → Ptak → Szczur → Klon → Smok → Baran
- Zasięg Max.
- 40 metrów
- Koszt
- E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3%
- Dodatkowe
- Otwarta dziedzina Suiton
- Opis Podstawowa wręcz technika, będąca bazą dla późniejszych ofensywnych jutsu tego szczepu. Po złożeniu dość długiej sekwencji pieczęci z wody w wybranym przez użytkownika miejscu wystrzeliwuje wodny pocisk w kształcie rekina. Rozmiarami odpowiada jego odpowiednikowi w królestwie zwierząt, podobnie jak ostrymi zębami. Rekin wystrzeliwuje z wybranego miejsca w wybrany cel. Taki nagły atak, nawet po z lekka przydługawej kombinacji pieczęci, może skończyć się źle jeśli w ruch pójdą rekinie zęby. A nawet jeśli przeciwnik zablokuje ugryzienie, masa rekina i jego impet wystrzału wystarczą na odrzucenie go kilka metrów w tył. Użytkownik ma też możliwość wejścia do takiego rekina i z dużą prędkością (1,5 * Szybkość Postaci) podróżować pomiędzy akwenami bądź też po polu bitwy, nie może wtedy jednak używać innych technik. Rekin mimo tylu zalet nie jest wytrzymały i wystarczy zaledwie jeden cios, by zmienił się w mokrą plamę.
0 x
Co do zasięgu, to ja wciąż nie znalazłem filmu, w którym to rekin leci na taką odległość. Zasięg Suikodana to jest kpina, jest zawyżony i po prostu nie dam tyle.
0 x
Nie znajdziemy też filmiku. który wskaże nam że Mizurappa ma 20m, ani jakakolwiek inna technika ma konkretny zasięg. Wzoruję się na tym co jest na forum, chociaż też sporo rzeczy uważam za pozbawione sensu. Ale mimo to nie mogę po prostu udupiać sam siebie specjalnie zaniżanymi zasięgami, kiedy wszyscy inni mogą korzystać z takich jakie są na forum, nawet jeśli czasami wydają się wysokie.
Pozostali jak się zapatrują na to?
Pozostali jak się zapatrują na to?
0 x
Na tym filmiku Kisame leciał w środku tego rekina, więc też to można ocenić na niekorzyść zwykłego Suikodana.
20m i dam akcept.
20m i dam akcept.
0 x
W takim razie pozostawiam pierwszy post ze swoją aktualną wersją, którą poddaję do oceny
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości