Technika klanowa, czyżby Hoshigaki?
Moderator: Souei
Re: Technika klanowa, czyżby Hoshigaki?
Problem w tym, że twoja wersja daje możliwość zrobienia kawarimi i pojawienia się np, za przeciwnikiem. Nie napisałeś, że pojawiasz się za nim, ale jakby nie patrzeć, taka opcja istnieje. Właśnie dlatego A <-> B jest opcją dość rozsądną jak na realia forum, żeby unikać nieprzyjemnych sytuacji w walkach. No chyba, że chcesz robić nieprzyjemne sytuacje, to wtedy rozumiem zamysł techniki :P
0 x
Dodam notkę o tym, że nie można pojawić się bezpośrednio przy przeciwniku, bo to mijałoby się nieco z tym, jak używano kawarimi w anime/mandze.
0 x
Gdzie masz tu coś związanego z czasoprzestrzenią? To jest przecież działanie kawarimi, podmienia się jakąś rzecz, by ona przyjęła cios, podmiana nie znaczy, że pojawiasz się tam, gdzie ta rzecz była, bo podmieniasz swoje ciało na wybraną rzecz, a nie zamieniasz miejscami ciało z jakąś rzeczą. Po raz kolejny przytaczam tutaj odcinek w którym jest wyjaśnienie i przedstawienie działania Kawarimi (18:08 - Kakashi podmienia się z klonem Naruto, zwróć uwagę na to, iż Kakashi nie pojawia się na miejscu klona Naruto, 19:16 - Sasek objaśnia działanie Kawarimi).
Dodatkowo przytoczę tutaj opis Kawarimi z wiki: "Osoba zastępuje ciało kłodą", a nie zamienia się miejscami z kłodą.
Jeszcze jedno przytoczenie opisu techniki (tym razem z sw): "Pozwala w momencie ataku podmienić nasze ciało z zawczasu przygotowaną podmianą z beczką, kłodą..." podmieniamy nasze ciało na tą rzecz, a nie zamieniamy miejscami nasze ciało z tą rzeczą.
Ile razy jeszcze mam wstawiać te wszystkie opisy itd? Może dla odmiany to Wy przytoczcie kontrargument? Czy gdziekolwiek pisze że mamy się zamienić z jakąś rzeczą? Czy gdziekolwiek pisze, gdzie dokładnie mamy się "pojawić"? Nie wydaje mi się, a jeżeli się mylę, proszę o przytoczenie tekstu, video, chapteru z mangi, jakiegokolwiek dowodu, że mamy się zamienić miejscami i pojawić na miejsce rzeczy, która przyjmuje obrażenia.
Dodatkowo przytoczę tutaj opis Kawarimi z wiki: "Osoba zastępuje ciało kłodą", a nie zamienia się miejscami z kłodą.
Jeszcze jedno przytoczenie opisu techniki (tym razem z sw): "Pozwala w momencie ataku podmienić nasze ciało z zawczasu przygotowaną podmianą z beczką, kłodą..." podmieniamy nasze ciało na tą rzecz, a nie zamieniamy miejscami nasze ciało z tą rzeczą.
Ile razy jeszcze mam wstawiać te wszystkie opisy itd? Może dla odmiany to Wy przytoczcie kontrargument? Czy gdziekolwiek pisze że mamy się zamienić z jakąś rzeczą? Czy gdziekolwiek pisze, gdzie dokładnie mamy się "pojawić"? Nie wydaje mi się, a jeżeli się mylę, proszę o przytoczenie tekstu, video, chapteru z mangi, jakiegokolwiek dowodu, że mamy się zamienić miejscami i pojawić na miejsce rzeczy, która przyjmuje obrażenia.
0 x
-
- Support
Ehhh, macie tu uzupełnioną wersję.
- [center][img]http://i.imgur.com/O7lMS0I.png[/img][/center]
- Nazwa
- Dōhito Kawarimi
- Dziedzina
- Klanowa
- Ranga
- D
- Pieczęci KC E: Tygrys → Świnia → Wół → Pies → Wąż
KC D: Tygrys → Świnia → Wół → Pies → Wąż
KC C: Tygrys → Świnia → Wół → Pies → Wąż
KC B: Świnia → Wół → Pies → Wąż
KC A: Wół → Pies → Wąż
KC S: Wół → Pies → Wąż
KC S+: Wół → Pies → Wąż - Zasięg
- 30 m
- Koszt
- E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2%
- Dodatkowe
- Minimum 75g gliny do stworzenia tworu.
- Opis Rozwinięcie standardowej wersji kawarimi, w połączeniu z umiejętnościami Dōhito, użytkownik podmienia się z wybuchową gliną, lub tworem (minimum 75g gliny użytej do stworzenia tworu [1/2 gliny potrzebnej do stworzenia klona]), którego uprzednio przygotuje i który spełnia wymóg objętości względem użytkownika (od 0,5 objętości użytkownika do 1,5 ob. użytkownika). Jest to dobre rozwiązanie, ponieważ przeciwnik może ugrząźć w pozostałej glinie (o ile to on zadał cios), więc wystarczy jej detonacja, by odniósł on spore obrażenia, wynikające z bezpośredniego dystansu, zależne jednak od rodzaju i ilości gliny.
- Link do tematu postaci Click!
0 x
W takiej formie (z zamianą miejsc A <-> B) wydaje się ok, chociaż według mnie równie dobrze można byłoby to rozegrać używając zwykłego Kawarimi. Niech będzie akcept.
0 x
-
- Support
Już tutaj lecę z wyjaśnieniami, obroną swej pozycji, argumentami, etc kappa
Skoro klon składa się z 150g gliny, a objętością jest dokładnie taki sam jak użytkownik (a ludzie mogą być grubi, bądź mali i chudzi, więc w niektórych wypadkach jest nieco większy niż normalni ludzie, a w innych mniejszy), jest więc to optymalna ilość gliny którą można powiększyć do objętości człowieka, a jako że Kawarimi wymaga od 0,5, do 1,5 objętości użytkownika, to myślę iż przedział 75-225g gliny jest jak najbardziej ok.
Skoro klon składa się z 150g gliny, a objętością jest dokładnie taki sam jak użytkownik (a ludzie mogą być grubi, bądź mali i chudzi, więc w niektórych wypadkach jest nieco większy niż normalni ludzie, a w innych mniejszy), jest więc to optymalna ilość gliny którą można powiększyć do objętości człowieka, a jako że Kawarimi wymaga od 0,5, do 1,5 objętości użytkownika, to myślę iż przedział 75-225g gliny jest jak najbardziej ok.
0 x
Kombinatorykę? Dałem po prostu wymagania objętości do kawarimi w wersji Dohito, szacując na podstawie klonów..
0 x
-
- Support
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości