Co do pieczęci, dlaczego nie można uzależnić tego od kc? Według mnie spokojnie można tak zrobić, w końcu pieczęcie same w sobie "formują", "kształtują", "manipulują" chakrą, a dzięki lepszej kontroli, można np lepiej nią manipulować, zresztą podstawowa technika Kami ma uzależnione pieczęcie od kc. Tworząc tą technikę chciałem by główne różnice pomiędzy nią, a zwykłym Kawarimi, były właśnie na tej płaszczyźnie. Skoro nie mogę mieć technikę bez pieczęci, to pozwólcie mi chociażby mieć ją z uzależnionymi pieczęciami od kc. Dlaczego mimo tego, że coś już jest na forum, to nie piszecie, że coś takiego nie może mieć miejsca? To trochę dziwne podejście..
Technika klanowa, czyżby Hoshigaki?
Moderator: Souei
Re: Technika klanowa, czyżby Hoshigaki?
Kamiru, dałem takie wymaganie gliny, jak za klona, więc spokojnie wystarczy, tym bardziej że wymagane jest 1/2 ciężaru, a i tak nie zawsze się to spełnia (poczytaj wcześniejsze posty, np taki pieniek, ma do ~5kg maksymalnie).
Co do pieczęci, dlaczego nie można uzależnić tego od kc? Według mnie spokojnie można tak zrobić, w końcu pieczęcie same w sobie "formują", "kształtują", "manipulują" chakrą, a dzięki lepszej kontroli, można np lepiej nią manipulować, zresztą podstawowa technika Kami ma uzależnione pieczęcie od kc. Tworząc tą technikę chciałem by główne różnice pomiędzy nią, a zwykłym Kawarimi, były właśnie na tej płaszczyźnie. Skoro nie mogę mieć technikę bez pieczęci, to pozwólcie mi chociażby mieć ją z uzależnionymi pieczęciami od kc. Dlaczego mimo tego, że coś już jest na forum, to nie piszecie, że coś takiego nie może mieć miejsca? To trochę dziwne podejście..
0 x
-
- Support
Ok, czyli może być podany wyżej już wykres? Czy chciałbyś jakoś to zmienić?
Dokładniej ten:
KC E: Tygrys → Świnia → Wół → Pies → Wąż
KC D: Tygrys → Świnia → Wół → Pies → Wąż
KC C: Świnia → Wół → Pies → Wąż
KC B: Wół → Pies → Wąż
KC A: Pies → Wąż
KC S: Wąż
KC S+: Wąż, połowa pieczęci Barana (detonacja, do każdej rangi).
Dokładniej ten:
0 x
Nie ma mieć mniej pieczęci, bo jest własną wariacją, tylko właśnie ta wariacja polega na znalezieniu sposobu, by móc używać mniej pieczęci. Bez tego, to będzie zwykłe Kawarimi, okraszone inną nazwą, tylko że z mniejszym zasięgiem i większym kosztem chakry, czyli tak, jakbym sam sobie utrudniał. A to chyba nie o to chodzi, no nie?
0 x
Ava, skoro tak czujesz raki, to ja nie rozumiem, dlaczego u Sabaku nie ma tego Kawarimi na Sce, tylko na D, bez pieczęci (gdzie ja chcę nie dość że uzależnić od kc, to jeszcze nie będę miał bez pieczęci), tak samo Suiton. Każde Kawarimi jest na D, a podstawowe na E, dlaczego więc, mam płacić jeszcze więcej? Na logikę, czy koszt chakry ma się zwiększać, bo ktoś lepiej ją kontroluje i przez to używa mniejszej ilości pieczęci? Początkowo rozważałem dać moje Kawarimi na C/B, ale stwierdziłem iż nie będę tego robił właśnie dlatego że inne są najwyżej na D.
0 x
Moglibyśmy tak jeszcze długo, ale widzę że mimo moich argumentów upieracie się w imię tego całego balansu. Niech będzie, ale żeby potem nie było na odwrót, że to moje Kawarimi jest słabsze niż wszystkie inne.
Mówisz że minimum 3 pieczęcie, więc jest:
KC C: Tygrys → Świnia → Wół → Pies → Wąż
KC B: Świnia → Wół → Pies → Wąż
KC A: Wół → Pies → Wąż
KC S: Wół → Pies → Wąż
KC S+: Wół → Pies → Wąż, połowa pieczęci Barana (detonacja, do każdej rangi).
Dla porównania, poprzednia wersja:

KC C: Tygrys → Świnia → Wół → Pies → Wąż
KC B: Świnia → Wół → Pies → Wąż
KC A: Wół → Pies → Wąż
KC S: Wół → Pies → Wąż
KC S+: Wół → Pies → Wąż, połowa pieczęci Barana (detonacja, do każdej rangi).
Dla porównania, poprzednia wersja:

0 x
Nigdy nie myślałem że będzie łatwo "hehe". Jak się z głupim genjutsu komunikacyjnym pierdzieliłem przez miesiąc-dwa xd Kawarimi nie jest zamienieniem się z jakąś rzeczą, tylko szybkim podłożeniem jej, a to nie jest to samo, tak jak pisałem wcześniej to nie jest technika rinna Saska, gdzie zaginamy czasoprzestrzeń i zamieniamy się miejscami z kimś/czymś. Jest to szybkie podłożenie jakiejś rzeczy, która przyjmie obrażenia, jednocześnie tworząc swego rodzaju iluzję optyczną, jakoby nadal stoimy w tamtym miejscu.
Dodatkowo, skoro sam piszesz, iż jest to kwestia interpretacji, ja to interpretuję tak, jak to było w anime, bo po prostu prościej jest trzymać się czegoś, co tam widziałem i co było tam wyjaśniane, niż bawić się w jakieś niedopowiedziane i nigdzie nie zapisane mechanizmy. Jeżeli przyjrzeć się anime (nawet zakładając, że nie widziało się wyjaśnienia techniki), to zauważyć można, iż np gdy podmieniają się z pieńkiem, pojawiają się na drzewie, a pieńki nie mieszczą się w koronie drzewa, jak wiemy.
Masz jakieś pytania w sprawie mojej techniki? To pytaj, bo ja to widzę tak: jest przygotowana glina (te 150g), bądź też jakiś twór, który spełnia to wymaganie, aktywuję kawarimi i gdy przeciwnik zaatakuje, podmieniona rzecz przyjmuje obrażenia.
Dodatkowo, skoro sam piszesz, iż jest to kwestia interpretacji, ja to interpretuję tak, jak to było w anime, bo po prostu prościej jest trzymać się czegoś, co tam widziałem i co było tam wyjaśniane, niż bawić się w jakieś niedopowiedziane i nigdzie nie zapisane mechanizmy. Jeżeli przyjrzeć się anime (nawet zakładając, że nie widziało się wyjaśnienia techniki), to zauważyć można, iż np gdy podmieniają się z pieńkiem, pojawiają się na drzewie, a pieńki nie mieszczą się w koronie drzewa, jak wiemy.
Masz jakieś pytania w sprawie mojej techniki? To pytaj, bo ja to widzę tak: jest przygotowana glina (te 150g), bądź też jakiś twór, który spełnia to wymaganie, aktywuję kawarimi i gdy przeciwnik zaatakuje, podmieniona rzecz przyjmuje obrażenia.
0 x
Właśnie nie, bo zamienić obiekty miejscami, to znaczy, tak jak napisałeś:
A podłożyć obiekty, niekoniecznie musi znaczyć iż obiekt A, zmienił położenie i jest teraz w miejscu w którym stał obiekt B, a obiekt B zmienił położenie i jest teraz tam gdzie wcześniej był obiekt A. Podłożeniem możemy określić coś takiego: obiekt B, zastąpił obiekt A, a obiekt A, pojawił się w innym miejscu. Bo podkładamy obiekt B, na miejsce obiektu A, a więc obiekt A niekoniecznie musi być tam, gdzie był obiekt B.
Trochę poplątałem, mimo że chciałem jak najkrócej ;v
Trochę poplątałem, mimo że chciałem jak najkrócej ;v
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości