Technika Masaru
Moderator: Souei
Re: Technika Masaru
Kan, a jak byśmy zrobili tak jak proponujesz to znaczy że użytkownik może używać technik w tym obszarze czy nie do końca ? I czy można by było wybrać sobie czy daną technikę się wchłonie czy nie ?
0 x
Wiem, że wcześniej dawałem akcept ale sporo się od tego czasu zmieniło, zwłaszcza w mojej głowie
Jedyny w tym problem jest taki, że nie masz pojęcia ile chakry przeciwnik potrzebował na wykonanie jakiegoś jutsu. Po drugie co jeśli rywal ma kontrolę chakry inną niż użytkownik? Według mnie takie rozwiązanie nie powinno przejść.
Ogólnie technika w takiej formie mi ciągle nie pasuje za bardzo. Dziwne jest to, że technika wchłania chakrę, która jeszcze nie wyszła z ciała przeciwnika, ale tą która już jest na zewnątrz (np. w formie przelatującego przez strefę Katona) już nie wciągnie. Jest to niekonsekwencja w wykonaniu techniki, tak bym to nazwał. Albo wchłania wszystko, albo nic. Wtedy żadne techniki nie przelecą przez strefę, nikt nic nie wykona itd. Ale wtedy też powinna wzrosnąć ranga, a wiem że tego wolałbyś uniknąć.
Jeśli nikt mnie nie poprze to pomyślę nad sobą czy czasem nie przesadzam :<

Jedyny w tym problem jest taki, że nie masz pojęcia ile chakry przeciwnik potrzebował na wykonanie jakiegoś jutsu. Po drugie co jeśli rywal ma kontrolę chakry inną niż użytkownik? Według mnie takie rozwiązanie nie powinno przejść.
Ogólnie technika w takiej formie mi ciągle nie pasuje za bardzo. Dziwne jest to, że technika wchłania chakrę, która jeszcze nie wyszła z ciała przeciwnika, ale tą która już jest na zewnątrz (np. w formie przelatującego przez strefę Katona) już nie wciągnie. Jest to niekonsekwencja w wykonaniu techniki, tak bym to nazwał. Albo wchłania wszystko, albo nic. Wtedy żadne techniki nie przelecą przez strefę, nikt nic nie wykona itd. Ale wtedy też powinna wzrosnąć ranga, a wiem że tego wolałbyś uniknąć.
Jeśli nikt mnie nie poprze to pomyślę nad sobą czy czasem nie przesadzam :<
0 x
Seiki, na początku chciałem tak zrobić ale potem pomyślałem że to będzie za bardzo op. Gdyby się dało to można efekt zamienić że w tym obszarze każda chakra która wyszła na zewnątrz jest wchłaniana. Czyli że jakaś kula ognia z katona, albo nwm piasek naszącony czakrą, albo żyłki czakry, albo cień klanu nara, to wszystko się wchłaniane. To można by było zrobić, bo to jest bardzo fajne i chyba logiczne.
0 x
A gdybyśmy zmienili działanie na wchłanianie do pieczęci tej czakry ? Że każda czakra w tym obszarze jest wchłaniana do pieczęci ? No znaczy do tej rangi B każda tak jak tam pisałem ?
0 x
Dobra ludzie to co wy na to żeby zrobić tak jak napisał Exodia że po po prostu na tym obszarze każda technika która wychodzi z ciała zostaje zapieczętowana.
0 x
Wtedy jest to słabsze od tej pieczęci kuglarzy więc byłoby w sumie ok. Nie podoba mi się jedynie, że "każda" technika. Ograniczyłbym się tutaj nie tyle do rangi, co do maksymalnej ilości włożonej w nią chakry. Czyli wciągnie techniki, które kosztowały np. 50% chakry, ale jak już więcej to nie da rady, może lekko osłabić jej efekt.
Trochę zaczynamy od nowa kombinować, ale w sumie od tego tu jesteśmy :P
Trochę zaczynamy od nowa kombinować, ale w sumie od tego tu jesteśmy :P
0 x
Wybacz nie do wszystkich tylko tak jak ustaliliśmy że do B max, a powyżej B to osłabia trochę czyli no nwm jak technika była A to wchłania jak za B i osłabia ją do np C, a jak S to do A żeby nie było aż tak super. I że tylko techniki co wychodzą z ciała są pieczętowane. A z tymi wchłonięciami to tak jak było:
B-D-D
B-C
C-C-D
C-D-D-D
C-D-D-D
EDIT: Exodia a jak z genjutsu, na tym obszarze ? One też do B są rozpraszane i pieczętowane?
B-D-D
B-C
C-C-D
C-D-D-D
C-D-D-D
EDIT: Exodia a jak z genjutsu, na tym obszarze ? One też do B są rozpraszane i pieczętowane?
0 x
Dobre rozwiązanie. To ja edytuje technikę tak jak mówicie. Bo widzę że i mi pasuje i wam.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości