指 分捕 笞

Moderator: Souei

Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Re: 指 分捕 笞

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Kaien

Post autor: Kaien »

https://www.youtube.com/watch?v=0skDLz6EhOc Walka Gaara Kimmimaro jako glosariusz wszelkiej wiedzy.
Odpowiem po kolei - Samo wyjmowanie? Nie wiem, mogę dopisać do wymagań, że wymaga Shikotsumyaku B i znajomości tego wystrzelenia paliczków by to odbywało się na zasadzie - Wykonuje zamach, pod wpływem siły odśrodkowej i KG kości się wysuwają do pożądanej określonej długości - Czy zrobie sobie pięć biczy po pięć metrów czy odpowiednio zmieniając koszty jeden na dziesięć, który będzie oczywiście znacznie... mniej skuteczny w spętaniu przeciwnika.
Jeśli ktoś nie ma SHikot B i tej techniki to raczej musi nabieżąco wyciągnąć te kości z ciała do pożądanej odległości z określonym kosztem czakry. Mechanika raczej ta sama jak w każdym jutsu - Skoro mogę wyciągnąć całą kość nogi/ręki nie tracąc nad nią kontroli bo jest symultanicznie odbudowywana, to raczej mogę wyciągnąć palec z chrząstkami, jego wnętrze, symultanicznie odbudowywując kolejny na jego miejsce i robić tak aż do określonej długości. Wtedy mam takie kościo-kable wychodzące z własnych palcy. Kościo-bicze. Masa to raczej jak te chrzęści które są w kręgosłupie kaguya, ale wiadomo inaczej - Tam mają wytrzymałość kośći, tutaj ta jest określona jako możłiwa do uszkodzenia/zniszczenia gdzie z koścmi raczej byle kto by sobie nie poradził. Wiadomo, kosztem elastyczności spada znacznie wytrzymałość tworu.
Przecież nikt nie zaklada, że wyciągniesz jeden palec i go wydłużysz. Możesz wyciągnąć naście uformowanych palcy tworząc bicz. Najprostsza technika Kaguya zakłada wyciągnięcie trzech kości z przedramienia gdzie jak wiadomo jest kość jedna, od nadgarstka do łokcia, no dwie ale w innym układzie.
A tam mamy trzy kości, gdzie jedna jest zmieniana 'On the go' w ostrze...

W kręgosłupie kręgi zmieniają się w.... kabel... ? Który umożliwia kilukrotne wydlużenie zasięgu kręgosłupa. W palcu mamy więzadła. To może one się wydłużają? Albo inny rozstaw paliczków więzadeł tak by umożliwic elastycznosc. Jestem otwarty na propozycje (Palec sam w sobie jest mocno elastyczny. )
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Kaien

No to proszę byś zaproponował coś. Kilka sekund tworzenia tego? Byłoby odpowiednie?
Podkreślone - No... Kości są kanciaste. Jakby kogoś tak chlasnąć to można mu zadać płytką ranę. Ew. mogę dodac zapis, że za dodatkowe kilka sekund tworzenia tego bicza kostki są lekko spłaszczane przez co nabierają właściwości broni białej, coś jak Whip-sword, Urumi - https://www.dandwiki.com/w/images/thumb ... Sword.jpeg
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Ukryty tekst
0 x
Kaien

Ranga zmieniona. Wzmianka o ataku zmieniona - Jak kogoś tym dziabne z przodu (ostatnią kością) to będzie to jak pchnięcie sztyletem, jak środkiem to jak ostrym pejczem... Napisałem mniej więcej tak jak poradziłeś - że pozwala zaatakować każdego w zasięgu, gdzie sposób ataku zalezy od zamiaru użytkownika.
Czas podany.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Ukryty tekst
0 x
Kaien

Czekam na ponowną ocenę, z racji rozmowy na SB.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Ukryty tekst
0 x
Kaien

Od razu mówie, że jeden bicz z jednej drugi z drugiej całkowicie psuje technike i możesz, jeśli to będzie twój wymóg, równie dobrze ją wywalić.
Chciałbym tylko zauważyć również, że modzi zgodzili się na pięć biczy.
Siła? Nie wiem. Z 150 pewnie. Jeśli ma więcej siły niż ja to mnie wywróci/miotnie mną. Ale zerwać to nie tak łatwo. Spróboj zerwać cokolwiek, nawet gałąź. Co innego jak ma penetrujące jutsu/cięcie, to wtedy coś około 70 siły powinno wystarczyć nawet kunaiem. Minimum ranga C jutsu.
I - Rozłamać to? Taki kabel? Jak w to trafi to po prostu to odbije i nici z mojego oplątywania. : P
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Ukryty tekst
0 x
Kaien

Bo jak mówiłem ciężko zerwać coś elastycznego. Zwykły kabel od głośnika w rzeczywistości jest cholernie trudny do zerwania. A jeśli do przecięcia to juz znacznie łatwiej. Dlatego do przecięcia dałem siłe przeciętną albo jutsu C które tnie/przebija. To nie jest OP.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Ukryty tekst
0 x
Kaien

Dwa biczę z dwóch palcy jednej ręki i jestem w stanie to zaakceptować. Mniej nie.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości