Tenka Bakudan Sakkaku

Moderator: Souei

Teien

Tenka Bakudan Sakkaku

Post autor: Teien »

Nazwa Jutsu: Tenka Bakudan Sakkaku
Dziedzina: Genjutsu/Klanowa
Ranga Jutsu: C? B?
Zasięg Jutsu: Bezpośredni / Kontakt wzrokowy (Sharingan)
Koszt chakry: E: 15% | D: 10% | C: 8% | B: 5% | A: 3% | S: 2% | S+: 2% + Aktywowana technika
Opis: Technika jest swego rodzaju przekaźnikiem lub można to bardziej i precyzyjniej określić "bomba z zdalnym zapalnikiem". W momencie kiedy użytkownik techniki dotknie lub zdobędzie kontakt wzrokowy, ze swoją ofiarą, może zaaplikować mu impuls chakry, a w nim zapisaną technikę iluzji, która aktywuje się w momencie rozkazu użytkownika. Przykład: łapiemy ofiarę w daną technikę, spotykamy się po jakimś czasie i w pewnym momencie użytkownik może po prostu aktywować iluzję bez zbędnych pieczęci czy innych przekaźników, na przykład Jigoku Koka no Jutsu. Czas po jakim aktywujemy technikę nie ma znaczenia, może to być godzina, tydzień czy rok...

Plusy:
-Opis
-Nieograniczony czas na aktywację

Minusy:
-Z techniki aktywowanej za pomocą Tenka Bakudan Sakkaku wychodzimy, dezaktywujemy tak jakbyśmy otrzymali normalną technikę
-Nie można zaaplikować więcej niż jedno Genjutsu

Link do tematu postaci: http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=363
0 x
Kaien

Re: Tenka Bakudan Sakkaku

Post autor: Kaien »

Różnicy między tym jutsu, a Tensha Fuin są, ale mechanika jest bardzo podobna.
1. W Tensha fuin musi byc ustanowiona czynnosc ktora aktywuje jutsu, w tej nie musi, uzywajacy aktywuje technike kiedy chce bez zadnych ceregieli ( Plus dla tej.)
2. Tensha Fuin pozwala zapięczetowac jakąkolwiek technike, to pozwala zapieczętować tylko genjutsu. (Plus dla Tenshy)
3. Tutaj nie ma potrzeby kontaktu fizycznego, w tenshy jest (Plus dla tej.)
Jak widać jest to taka wyspecyfikowana Tensha Fuin. Tensha Fuin jest to technika rangi A, której koszt to 2x pieczętowana technika. Mogę zgodzić się na B i koszt taki jak w tenshy Fuin, albo ranga A i koszty zwykle technikom rangi A x 75% + Pieczętowana technika. Aktualne koszty mam nadzieje są tylko żartem. :)
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Teien

Jak dla mnie tamta technika jest o wiele lepsza, bo pieczętujemy każdą technikę, czyli ktoś będzie jakby mógł za darmo użyć nawet techniki S, patrz Sasek, który nawet nie umiał Amaterasu, a następnie... Się go po prostu nauczył, gdyż było mu łatwiej. Koszty i ranga mogą iść w górę, dla mnie to nie problem (POPRAWIĘ, JAK JUŻ SIĘ DOGADAM O RANGĘ)
Jednak jest to niby słabsza wersja Tensha Fuin, zależy jak ktoś na to spojrzy. Nie wiem czemu Def chcesz dać to na rangę S czy A, gdzie techniki, jak już wiele razy wspominałem w swoich argumentach, są o niebo lepsze, chodzi mi o genjutsu. Zastosowanie Tensha Fuin było wielkie w przypadku Itachiego, patrz moment jak dezaktywował na sobie kontrolę przy Edo Tensei. Moja technika jedynie przewodzić będzie Genjutsu i nic więcej.
0 x
Kaien

Tensha wymaga kontaktu bezpośredniego. Czyli cel musi być albo wcześniej spętany, albo nieprzytomny. Bo nikt w walce nie da się pomacać po głowie. A tutaj? Jest impuls, Sharek i dziękuje, jutsu zapieczętowane. Przy jednym spotkaniu aplikujesz, potem wykorzystujesz przy drugim. Albo na początku aplikujesz, a w momencie gdy jesteś na przegranej pozycji aktywujesz i insta win. Po poście defa zmieniłem zdanie, to że koszty na pewno bardzo bardzo w góre to pewne, ale też skłaniam się ku A :)
0 x
Teien

No dobra, to inaczej może... A co by było gdybym zostawił opcję samego bezpośredniego kontaktu.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Teien

Rozumiem Cie Def, no ale tutaj mogę aplikować tylko Genjutsu, a tam wszystkie techniki więc ranga B i bezpośredni kontakt powinna być git. Jeśli nie no to wtedy rezygnuje z techniki.
0 x
Kaien

W takim razie mogę już przenieść do archiwum? ^ ^
Dodatkowo Tensha ma większe wymagania, już nie mówiąc o koszcie, tam musisz umieć jutsu które chcesz aplikować + jest to kinjutsu + Fuinjutsu.

Ja bym się mógł zgodzić na tą technike na B,ale jeśli wymagana będzie dziedzina Fuin także na B.
0 x
Teien

Niech Def jeszcze ostatecznie się wypowie i będzie można ^^

To wtedy bym tego nie wrzucał jako Genjutsu/Klanowe ^^''
0 x
Kaien

Genjutsu (jap. 幻術, dosł. "techniki iluzji") - sztuka kontrolowania umysłu i czakry przeciwnika, która wymaga bardzo dobrej koncentracji czakry. Zadaniem tych jutsu jest zmylenie przeciwnika lub jego zaatakowanie. Genjutsu może zadawać obrażenia fizyczne lub psychiczne.

Zapieczętowanie w kimś techniki jest Fuinjutsu, nie genjutsu. Nieważne czy nazwiesz to zapisaniem, zaaplikowaniem czy przytulasem. Zamykasz w kimś technikę Genjutsu którą możesz użyć kiedy chcesz, ale to czym zamykasz, ten 'przekażnik, bomba ze zdalnym zapalnikiem' to jest Fuinjutsu. Dziękuje.

Jestem na Nie
0 x
Teien

To jest coś ala "Genjutsu w Genjutsu", które było w kanonie w filerach. Skoro można zrobić Genjutsu, które po wyjściu aktywuje kolejne Genjutsu, to czemu nie można zrobić czegoś takiego?
0 x
Sekki

Post autor: Sekki »

Moim zdaniem, ranga techniki powinna być podniesiona na A, wraz z kosztami, które wydają się komiczne. (Technika przetrwa rok, za 15% chakry, na kontroli chakry rangi E?) Można jeszcze dodać jakieś przeliczniki co do dni. + tak jak powiedział Kaien, podnieś co nieco Fuujinjutsu.
Gdy już to opiszesz, mogę rozważyć akcepta, dla tej techniki.
0 x
Teien

2 modów na rangę A, no cóż więc wywalam to sobie sam do kosza XD
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości