Shigeru - poprawki

Moderator: Souei

Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Shigeru - poprawki

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Shigeru

Re: Shigeru - poprawki

Post autor: Shigeru »

Napisałeś decyzją administracji, chciałbym więc poznać te powody i zdanie pozostałych członków administracji.

Co do technik, odpowiem tylko raz bazując na tym co mamy na forum i co było już poddawane edycji. Moja pierwsza technika, która bazuje na manipulacji ramionami wymaga ode mnie kosztów co turę, oraz za podtrzymywanie. Nie dość wiec, że mam dwie kategorie kosztów to jeszcze chcesz mi je podnieść. Nawiązując więc tu jednym z przykładów które podawałem Ci ostatnio na GG i na który nie dostałem satysfakcjonującego tłumaczenia Klan Koseki - technika Kesshō no Yoroi, która jak pokazuje opis jest jedną z najpotężniejszych defensyw i która nie ma żadnego kosztu co turę mimo podtrzymywania zbroi. Płacimy tam tylko za naprawę. Ja chciałbym w swojej technice w takim przypadku płacić też tylko za odbudowę zniszczonej kończyny i nie płacić co turę za coś co już wykonałem. BA! Ale najlepsze jest to, że w trakcie użytkowania zbroi Koseki, można też używać innych technik (co pokazała moja wyprawa prowadzona przez Exodie) - moja technika nawet tego nie umożliwia. Bardzo fair.

Co do drugiej techniki... Odwołując się do samej dziedziny Fuuinjutsu http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=54&t=141 podam przykład Jigen Mahi no Jutsu, która nakłada pieczęc na użytkownika i działa NON STOP nie pobierając żadnych dodatkowych kosztów od nikogo. Tak działa według mnie właśnie ta dziedzina. Raz tworzysz coś, co zostało zasilone przy tworzeniu i działa na podstawie tej chakry i narzuconymi regułami ograniczone w danej formie (tu zamkniętą w tatuażu jak i moja technika). Po prostu akcja reakcja i nic więcej. Użytkownik nie wiem czy zdaje sobie sprawę z tego czy właśnie to co chce powiedzieć jest niezgodne z wolą nakładającego pieczęć, ale pewnym jest to, że Danzo nakładajać coś takiego nie mógł kontrolować non stop swojego podopiecznego i słyszeć co ten mówi. A JEDNAK. A jednak technika uniemożliwiła mu mówienie. A jednak Danzo mógł w trakcie nałożenia takiej pieczęci używać innych technik. Tak samo zresztą jak Sai. Czemu ja nie mógłbym używać innych technik? Czemu ja musiałbym być świadomy znajdowania się w iluzji?

Tak ode mnie... system takiego działania WT zakrawa o kpine... Kolejna roszada na stołku administratora i po raz kolejny raz są wąty do moich zaakceptowanych już technik przez poprzednich administratorów. Jeśli za każdym razem ma to tak wyglądać, to zwyczajnie dziękuje za grę. Nie mam czasu, ani sił oraz chęci kopać się z koniem, którego musiałbym na prawdę mocno uderzyć, żeby wygrać.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Shigeru

Spoko, nie mam nic przeciwko tej 1s. Kai nie spamujesz bo mamy zakaz używania dwa razy pod rząd tych samych technik. Zgodnie z tą zasadą ja też nie mógłbym wyjść z genjutsu i ponownie wyjść z jeszcze jednego genjutsu, nie przerwawszy tego działania inną techniką.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Shigeru

Idą święta, nie mam ochoty kolejny raz się sprzeczać stąd rezygnuję z techniki Mokuton: Ōatari. Stawiając tak sytuację - nie wiem czy pozostali tak samo myślą, przypuszczam że tak skoro się nie wypowiedzieli - to technika robi się nieopłacalna. Oczywiście również dostrzegam różnice w działaniu - ale także analogie i biorąc pod uwagę koszt tamtej techniki, sposób działania a także możliwość aktywnego użytkowania innych technik mimo podtrzymywania zbroi (która de facto musi być jakoś stabilizowana bo inaczej użytkownik sam by się skrystalizował) uważam to w stosunku do mojego wt po prostu za przesadę. W każdym muszę zrezygnować :(

Fūinjutsu: Seishin enerugī [Fūinjutsu: Pieczęć Energii Duchowej] - dobrze, zgadzam się na dodanie limitu czasowego, tej sekundy na "ogarnięcie stanu", ażeby nie działo się to z automatu, a wiec również na to, że muszę być świadomy znajdowania się w Genjutsu. Sądzę, jednak że jeszcze bardziej obniżanie możliwości nakładania pieczęci na poszczególnych poziomach Fūinjutsu jest niepotrzebne. Właściwie byłbym tutaj bardziej za uzależnieniem tego od Kontroli Chakry. Jakby nie patrzeć, sposób nakładania oraz aktywowania pieczęci się nie zmienia - zmianie ulega jedynie ilość pieczeci, a to powinna być jednak chyba uzależnione od tego jak sobie radzę z kontrolą chakry, nie? Jestem w stanie sobie wyobrazić, że wraz z większą ilością pieczeci i obcą chakrą się w nich znajdującą, ciężej jest to kontrolować.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Wywalam z racji śmierci postaci
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości