O2

Moderator: Souei

Hisui

O2

Post autor: Hisui »

Nazwa Jutsu: Hari
Dziedzina: Klanowa
Ranga Jutsu: C
Zasięg Jutsu: 15 metrów
Koszt chakry: D: 20% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3% ( dwukrotny koszt za podwojenie ilości igieł. Standardowa ilość igieł to 20)
Opis: Wykorzystując zdolność klanu Hyuuga do tworzenia igieł z czakry lub wody, użytkownik techniki robi zamach ręką i wypuszcza z punktów tanketsu po 10 igieł, które mknął w stronę przeciwnika.
Igły mają dość dużą siłę przebicia, jednak rany nimi zadane nie są zbyt poważne ze względu na ich rozmiar. Nawet jeśli trafi przeciwnika, to trafić musi w odpowiednie punkty by narobić dużych szkód (typu wątroba, duża żyła, serce, oko). W przypadku gdy nie trafi w takie wrażliwe miejsce, cóż, nie zada więcej bólu niż dobrze rzucony sebon. Technika nie jest tak dokładna jakby była gdyby pociski były rzucane, ale dzięki byakuganowi i tak ma duże szanse trafić przeciwnika.
Link do tematu postaci: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=2917
0 x
Hoshigaki Seiki

Re: O2

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Brak bardzo ważnej informacji - skąd te igły wytwarzasz? Ze swoich pięknych oczu czy może z ust? A może ze wszystkich punktów Tenketsu?
W zależności od tego jakie będzie rozwiązanie powyższej kwestii, będzie można ustalić jaki jest zasięg. Bo niekoniecznie musi być rzutu jeśli okaże się, że wcale tym nie rzucasz.
Dość niewielki koszt porównując do ilości igieł (właściwie to nie napisałaś ile ich ma mniej więcej być) w technice podstawowej od tworzenia igieł gdzie jest ich 5 a płaci się połowę tego co ty.

Póki co tyle, reszty będę się czepiał jak dowiem się tego o co pytałem :P
0 x
Sarutobi Kazumi

Post autor: Sarutobi Kazumi »

1. Zasięg do 20 metrów proponuję
2. Ilość tych pocisków? Jedna seria = standardowy koszt chakry. Ciężko mi podać dużą sumę więc 20 to maksimum ode mnie
3. Możliwość wypuszczenia ich z dowolnego tenktesu na ciele, ale potrzeba prędkości by je wystrzelić, ne?

Nazwa
Hari Jigoku
Pieczęci
Brak
Zasięg Max.
20 metrów
Koszt
E: 5% | D: 4% | C: 3% | B: 2% | A: 2% | S: 1% | S+: 1% (od pięciu senbonów)
Dodatkowe
Wymaga uprzedniego użycia Hari Jizō
Opis Odmiana techniki Hari Jizō, w tym wypadku stricte ofensywna. Po utwardzeniu swoich włosów, użytkownik stroszy je i nastawia w kierunku, który sam wybierze. Następnie za pomocą chakry wystrzeliwuje je z ogromną prędkością. Dzięki tym czynnikom, ostre jak brzytwa i twarde jak stal igły z zastraszającą szybkością przeszywają ludzkie ciało, przechodząc przez nie jak ciepły nóż przez masło.
ranga C

Nazwa
Mizu Hari
Pieczęci
Brak
Zasięg
Rzutu
Koszt
E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2% (5 igieł)
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Technika pozwala na uformowanie chakry - aczkolwiek lepsze efekty dają igły stworzone np. z wody (nie wymaga to dodatkowych technik, można je tworzyć również za pomocą Mizu Hari, o ile ma się w pobliżu wodę) - w igły na zewnątrz swojego ciała, a następnie ciśnięcie nimi w stronę interesującego nas obiektu. Dzięki wykorzystaniu Byakugana jesteśmy w stanie trafić nawet w tak małe stworzenia jak pszczoły i je tym samym przeciąć.
ranga D
Nazwa
Suiton: Tenkyū
Zasięg Max.
10 metrów
Koszt
E: 25% | D: 20% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3%
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Bardzo ciekawa technika, stosowana w przypadku gdy shinobi chce zaskoczyć oponenta atakiem znienacka. Poprzez przesłanie chakry Suitonu do ust, jest on w stanie wytworzyć ze swojej śliny kilka senbonów. Następnie wystrzeliwuje je z zadowalającą prędkością w kierunku wybranym przez siebie. Co prawda nie mają one zbyt dużej penetracji, lecz mają przewagę elementu zaskoczenia.
ranga C
Nazwa
Suiton: Sensatsu Suishō
Pieczęci
Specjalne pieczęci dla techniki
Zasięg Max.
10 metrów
Koszt
5% za igłę
Dodatkowe
Należy mieć w pobliżu wodę i mieć otwartą dziedzinę Fuuton
Opis Wbrew pozorom - dosyć silne jutsu, wymagające przebywania na zbiorniku wodnym lub posiadania kałuż z wodą w pobliżu. Użytkownik gromadzi chakrę w stopie i silnie uderza nią o podłoże. Woda podnosi się wtedy w górę i zaczyna przez chwilę unosić, by następnie zmienić się w chmarę wodnych senbonów, które później można bez problemu posłać w kierunku oponenta. Technika potrafi zadać dość duże obrażenia.
ranga B
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Hisui

Dodałam poprawki co do ilości igieł (20 przy jednej serii) zasięgu techniki (10-20m) miejsca tworzenia (z dowolnych tanketsu)
A co do kosztów, to czekam na propozycje wasze, bo ja sama nie wiem ile tego ma być. Wrzuciłam standardowy koszt techniki C.
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Hisui

Hm... Chyba masz rację, trochę to kuleje. Wolę machanie rękami. Już to poprawiłam.
0 x
Shintaro

Post autor: Shintaro »

Akcept.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Łan akcepto
0 x
Support nr 6
Support

Ukryty tekst
0 x
Hisui

Powtórzenie usunięte!
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Na B jest 10m, na C też 10m. O tym też warto pamiętać :P

Akcept.
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Akcept.
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Support nr 6
Support

Przenoszę
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości