- Nazwa
- Fūton: Kaze no Hari
- Dziedzina
- Fuuton
- Ranga
- C
- Pieczęci
- Tygrys → Ptak → Królik → Wół
- Zasięg
- 15 metrów
- Koszt
- E: 25% | D: 20% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3% (za 5 igieł)
- Dodatkowe
- Brak
- Opis Kolejna technika z arsenału Yoichiego bazująca na sprężonym powietrzu. Po zawiązaniu pieczęci bierzemy głęboki wdech mieszając powietrze z chakrą w płucach, a następnie w samych ustach, przy wydmuchiwaniu formujemy z niego pięć igieł sprężonego i wzmocnionego chakrą powietrza. Igły "wystrzelone" z ust potrafią przemierzyć odległość jedynie piętnastu metrów, co jak na techniki tego żywiołu jest marnym wynikiem, aczkolwiek to nie zasięg ma być mocną stroną tego jutsu. Igły wbijają się dosyć głęboko w ciało. Mają długość połowy senbona i praktycznie całe potrafią utkwić w ciele. Ich zdolność penetracji jest dosyć duża, ale to nie koniec, gdyż najlepsze zaczyna się, gdy nieszczęśnik oberwie taką igłą. Dwie sekundy po trafieniu powietrze zostaje rozprężone - chakra nie utrzymuje go, a siła z jaką się rozpręża rozrywa wszystko w co trafi. Pojedyncza igła nie zniszczy głazu, chociaż go naruszy, ale pięć z pewnością dadzą sobie radę. Igieł można wystrzelić 5 na raz - celność jest mniejsza, ale ciężej uniknąć lub pojedynczo - większa celność, ale łatwiej uniknąć. Rany wywołane rozprężeniem powietrza przypominają rany postrzałowe - są porozrywane jak wylotowa rana.
- Link do tematu postaci >KLIK<
Ej joł hi-hir łi goł
Moderator: Souei
Ej joł hi-hir łi goł
0 x
Re: Ej joł hi-hir łi goł
Wygląda ładnie i ma duży potencjał. Ale zwęszył bym koszta chakry. "Igieł można wystrzelić 5 na raz - celność jest mniejsza, ale ciężej uniknąć lub pojedynczo - większa celność, ale łatwiej uniknąć." Podczas wypuszczania jednej na raz płacisz taki sam koszt?
0 x
Koszta są standardowe jak na technikę C. Obadałem sobie siłę technik B Fuutonu i C Fuutonu, a później oceniłem, że moja to ma siłę jak te małe tornada, a one są jeszcze na C.
Co do tego to chodzi mi, że mogę wystrzelić 5 igieł na raz - jak z shotguna xD albo strzelić 1, odczekać, 2, odczekać, 3 itd. aż do 5 - bo to maksimum techniki. Więc w obu wariantach płacę za pięć chociaż w pierwszym z pewnością strzelam 5 igłami, a w drugim mogę zapłacić za 5, a wystrzelić jedynie jedną.
Co do tego to chodzi mi, że mogę wystrzelić 5 igieł na raz - jak z shotguna xD albo strzelić 1, odczekać, 2, odczekać, 3 itd. aż do 5 - bo to maksimum techniki. Więc w obu wariantach płacę za pięć chociaż w pierwszym z pewnością strzelam 5 igłami, a w drugim mogę zapłacić za 5, a wystrzelić jedynie jedną.
0 x
A ok. Nie no. Mi to wygląda ładnie. Koszta bym zmienił o te 5% więcej na początkowej fazie na B może 10 zamiast 7 i wyżej A/S niech zostanie jakie jest. Taka minimalna zmiana i mi pasuje. Jeszcze zobaczymy co reszta.
0 x
Yup, szybkość standardowa jak każdego fuutonu C. Nie ma żadnego bonusu w związku z tym, że to sprężone powietrze czy wystrzeliwane.
Co do kosztów - jeżeli reszta będzie uważać, że przydadzą się nieco większe, to okej, chociaż niezbyt rozumiem dlaczego. Mimo wszystko nie będę się sprzeciwiał. :3
Co do kosztów - jeżeli reszta będzie uważać, że przydadzą się nieco większe, to okej, chociaż niezbyt rozumiem dlaczego. Mimo wszystko nie będę się sprzeciwiał. :3
0 x
Według mnie kompresja powietrza powinna być trochę droższa niż techniki wykorzystujące powietrze normalne. W końcu jest to bardziej skomplikowane i trochę trudniejsze niż zwykłe manipulowanie elementem futonu. A tu wychodzi Ci 5% za jeden silny pocisk.
0 x
Fuutony mają różne formy. Podstawowe korzystają ze zwykłego powietrza, ale już na C znajdujesz skompresowane powietrze w małe tornado - nie dość, że kompresja, to jeszcze wirowanie. Później masz powietrze o ogromnym ciśnieniu, aż nawet wiry powietrza w ogromnym ciśnieniu. Nie wspominając o skompresowanym powietrzu zmieszanym z chakrą i przyczepionym do broni. Nie jest to jakaś odbiegająca opcja.
No i 5% wychodzi za jedną igłę, z czego jedna igła nie ma siły pięciu igieł, a 1/5 techniki C. Dopiero wszystkie 5 to siła techniki rangi C.
No i 5% wychodzi za jedną igłę, z czego jedna igła nie ma siły pięciu igieł, a 1/5 techniki C. Dopiero wszystkie 5 to siła techniki rangi C.
0 x
Wymienię kilka różnic:
1. U mnie to są igły
2. Stworzone ze sprężonego powietrza, ich mocą jest rozprężenie
3. Nie przeszywają ciała na wylot
4. Nie mają ogromnej prędkości
5. Nie są długie
6. Rany zadają głównie przez rozrywanie, a nie przebijanie
7. Nie zabiją jednym celnym trafieniem (raczej)
8. Nie mają takiego zasięgu z tą mocą
To tak jak czepiać się Reppushou i Ensho no Kaze, że to to samo xD Albo Hien i Shinkuujin xD
Co do rozrywania - zależy o jakiej części ciała mówimy, o jakiej wytrzymałości i jak głęboko jest igła. Powiedzmy, że ktoś oberwał w dłoń - rozerwało by na tyle, aby rana wyglądała nieco jak postrzałowa. No, ale znacznie mniejsza, jednak w tym stylu. Technika rangi C Fūton: Komakai Butokai Tatsumaki ma w opisie " Technika jest w stanie bez problemu zniszczyć spore skały, nie mówiąc o uszkodzeniu przeciwnika.", więc postanowiłem mniej-więcej swoją ustalić podobnie. No, ale na niższy poziom, bo spore skały... na C? To trochu OP. Tutaj zakładam, że 5 igieł ma dopiero moc techniki rangi C. Pojedyncze trafienia igłami to rany pokroju Fūton: Gōkūhō z D.
1. U mnie to są igły
2. Stworzone ze sprężonego powietrza, ich mocą jest rozprężenie
3. Nie przeszywają ciała na wylot
4. Nie mają ogromnej prędkości
5. Nie są długie
6. Rany zadają głównie przez rozrywanie, a nie przebijanie
7. Nie zabiją jednym celnym trafieniem (raczej)
8. Nie mają takiego zasięgu z tą mocą
To tak jak czepiać się Reppushou i Ensho no Kaze, że to to samo xD Albo Hien i Shinkuujin xD
Co do rozrywania - zależy o jakiej części ciała mówimy, o jakiej wytrzymałości i jak głęboko jest igła. Powiedzmy, że ktoś oberwał w dłoń - rozerwało by na tyle, aby rana wyglądała nieco jak postrzałowa. No, ale znacznie mniejsza, jednak w tym stylu. Technika rangi C Fūton: Komakai Butokai Tatsumaki ma w opisie " Technika jest w stanie bez problemu zniszczyć spore skały, nie mówiąc o uszkodzeniu przeciwnika.", więc postanowiłem mniej-więcej swoją ustalić podobnie. No, ale na niższy poziom, bo spore skały... na C? To trochu OP. Tutaj zakładam, że 5 igieł ma dopiero moc techniki rangi C. Pojedyncze trafienia igłami to rany pokroju Fūton: Gōkūhō z D.
0 x
Chyba też nie mam się do czego przyczepić. Tylko pamiętaj, że twój pocisk będzie o wiele słabszy od tego z Fuutonu B. Pomijając fakt, że tamta technika jest wyższa rangą, to jeszcze koszt pobierany jest od jednego pocisku, a, co za tym idzie, jeden pocisk ma pełną siłę techniki danej rangi. U ciebie jeden pocisk ma tylko 1/5 siły rangi niższej. Ale dobra, skoro tak chcesz... no to akcept.
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości