Dajcie papierosa!

Moderator: Souei

Tsuyoshi

Dajcie papierosa!

Post autor: Tsuyoshi »

Nazwa Jutsu: Tabako no kemuri
Dziedzina: Ninjutsu
Ranga Jutsu: D
Zasięg Jutsu: 10m
Koszt chakry: E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2%
Opis: Technika ta polega na zebraniu resztek dymu papierosowego z płuc i zmieszaniu go z chakrą, po czym wydmuchuje się ogromną ilość "dymu papierosowego". Dym służył jako zasłona dymna, a przy okazji poddusza przeciwników. Gdy wróg lub towarzysz pali, jutsu nie poddusza go, gdyż jest przyzwyczajony do dymu papierosowego, wtedy służy tylko do zamaskowania się. Zaletą techniki jest prostota jej wykonania oraz brak jakichkolwiek pieczęci. Początkujący ninja nie będzie w stanie wykonać techniki na dużą skalę, zaś doświadczony na całkiem spory obszar. Technika po wykonaniu ma za zadanie być techniką służącą do ukrywania, z tym plusem, że ma chwilowo oślepiać przeciwników.
Link do tematu postaci: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=1825
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Re: Dajcie papierosa!

Post autor: Reika »

Ukryty tekst
0 x
Tsuyoshi

Zmieniłem do D, oraz obniżyłem zasięg dymu. Sam teraz to przemyślałem i o wiele za dużo dałem. W tym jutsu głównie chodzi o ucieczkę. Wiadomo, że przecież nie będę stał w tym kłębie dymu nikotynowego. Jest to kwestia zaskoczenia, gdyż nie używam do tej techniki pieczęci, a do tego jest ona wykonywana w ułamek sekundy. Podczas jej robienia mogę momentalnie odskoczyć, a przeciwnik od razu nie będzie wiedział o co chodzi, gdyż nie zna tej techniki. Co lepsze nawet nie zauważy, że ją wykonuje. Technika może też paść chwilowo na wzrok przeciwnika.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach

Ukryty tekst
0 x
Tsuyoshi

No jeśli ma jakieś KG z oczyma to może i tak.
0 x
Kari

Post autor: Kari »

Nie widzę żadnego problemu w tej technice. Akcept (na razie wstępny).
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać

Też daję wstępny akcept.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

nie widzę nic "rakowego" daję Akcepta
0 x
Kari

Post autor: Kari »

Trzy wstępne akcepty... no cóż, w takim razie daję pełnowymiarowego AKCEPTA :)
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Obrazek
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości