- Nazwa
- Raiso Gekishin
- Ranga
- B
- Pieczęci
- Małpa → Wół → Dzik → Tygrys
- Zasięg
- 30 m
- Koszt
- E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4% (za 6 dysków)
- Dodatkowe
- Brak dodatkowych wymagań
- Opis Użytkownik składa odpowiednią ilość pieczęci, a następnie wyciąga rękę przed siebie i wytwarza ładunek elektryczny, który formuje się w 6 tnących dysków. Powstałe z chakry Raitonu dyski mają zwiększoną zdolność penetracji, co umożliwia im cięcie drzew i głazów, nie mówiąc już o ludzkim ciele. Dyski lecą w salwie rozproszonych pocisków; maksymalna szerokość pola rozrzutu wynosi 5 metrów. Nie da się kontrolować toru lotu dysków.
Wiki: klik
Odcinek 286 (10:42): klik
Uwagi:
- W anime widać, że technika pojawia się w powietrzu albo przed użytkownikiem, albo zza jego pleców (?). Nie jest to zgodne z tym, jak wytwarzane są u nas inne techniki Raitonu, wiec proponuję zamiast tego wytworzenie ich z dłoni użytkownika. Oczywiście nie będę bronić innych wersji, bo w sumie to wszystko jedno.
- Dlaczego dyski są tnące? W anime dyski w nic nie trafiają, więc nie widać efektów techniki, ale kształt i tor lotu dysku sugerowałby możliwość cięcia. Z efektem rażenia kojarzyłyby mi się bardziej jakieś kule energii, a nie dyski.
- Możliwość przecięcia ludzkiego ciała, drzew oraz głazów wydaje mi się tutaj jak najbardziej na miejscu – wystarczy spojrzeć, dla przykładu, na techniki penetrujące z Fuutonu na randze B, które tną to wszystko bez większego problemu. Techniki Raitonu, oprócz zwykłego rażenia, również charakteryzują się zdolnościami penetracyjnymi, więc dodanie ich w tej technice miałoby sens.
- Zasięg: na wiki jest dowolny, ale ja proponowałabym 30 metrów – tak jak w innych technikach B Raitonu.