"Pióro Kruka" Podsumowanie Pobocznego Eventu

Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

"Pióro Kruka" Podsumowanie Pobocznego Eventu

Post autor: Vulpie »

~ Kruk ~
~ Troszkę od Kana ~ Doberek!
Na początek muszę powiedzieć, że to mój pierwszy event, który na samym początku nie szedł po mojej myśli, ale to nie jest najważniejsze. Musiałem lekko dostosowywać swoje plany do sytuacji, która zmieniała się parokrotnie. Ktoś umarł, ktoś znikł, zmienił konto i ktoś doszedł. Musiałem zrealizować swoje zamierzenia chociaż minimalne, a większość dostosować i wydaje mi się, że wyszło to całkiem składnie także z tym co się działo w głównej gałęzi. Chociaż raczej z tym łączyły nas tylko wstrząsy.
Mam nadzieję, że się podobało uczestnikom i będą dobrze wspominać event chociaż czasami zawodziłem delikatnie tym razem. Mam jednak pomysły na kolejny i mam nadzieję, że wraz z nim będzie jeszcze lepsza zabawa w większym gronie :3
A teraz. Do rzeczy. O tym ile zasługuję ja za poprowadzenie tego decydujecie Wy, dlatego proszę pisać posty z waszą oceną. Miło widzieć kogoś kto nie uczestniczył, ale czytał także, bo nie chcę decydować na podstawie 2-3 głosów :v
0 x
Sarutobi Kazumi

Re: "Pióro Kruka" Podsumowanie Pobocznego Eventu

Post autor: Sarutobi Kazumi »

Dla mnie ścieżka poboczna była dość ciekawa, postać zyskała nemezis (albo po prostu cel do zabicia jak stanie się silniejsza czyli za kilka lat ;v). A że nie uczestniczyłem w nim od początku (choć czytałem) to całość była całkiem koszerna, pomimo nagłych zmian w grupie którą prowadziłeś xD

Wynagrodzenie odbieram, a dla ciebie obstawiam wartość około 40-50PH
0 x
Shinji

Post autor: Shinji »

A ja użyję hide by ten kto ma zobaczyć przeczytał <ninja>
Cóż event całkiem dobry, chociaż przydałby się nieco dłuższy. Co do samego prowadzenia:
  • Dało się dostrzec pewny specyficzny styl pisania ala Yoda xD Poważnie. Moim zdaniem powinieneś się skupić na tym elemencie, bo wiadomo mniej się języka polskiego używa w UK i wkrada się inny styl układania zdań.
    Wiadomo dłuższe posty by się przydały chociaż jak na moje nie aż takie jak u Natsu, wręcz przesadza :v
  • Szczerze mówiąc brakowało mi tej intrygi o której była mowa. Była niby ta infiltracja z laboratorium, ale przydałoby się no nie wiem choćby spotkanie typa spod ciemnej gwiazdy, który chce nas wyruchać na hajs. Być może wynikało to z tego, że event z założenia miał być krótki, ale przydałoby się wprowadzić pewną nieliniowość coś ala questy poboczne.
  • Przydałaby się jakaś legenda objaśniająca kto jest kim. Momentami się gubiłem. Nie twierdzę, że jest źle możliwe, że to efekt słabej znajomości historii z mojej strony w tym zerowa eventów które się odbyły. Trzeba jednak brać poprawkę na nowych graczy i dać krótkie objaśnienie kto jest kim. Być może pomógłby jakiś wątek ze spisem wszystkich eventów tak by móc być na bieżąco z tym co się dzieje. Więc to zaliczyłbym nie do rzeczy do poprawy, a które powinny znaleźć się gdzieś na foro. Być może jestem gałganem i jest.
  • Kolejna sprawa niezamknięte wątki. Tak naprawdę w przypadku Kazumi może i się skończyło, ale ja zakończyłem z niedosytem przez brak rozmowy z Krukami. W sumie dziwne pod względem fabularnym bo dla nich pracowałem, ale obiecałeś mi wydarzenie fabularne to ok.
  • Oczywiście trzeba także podkreślić jedną ważną rzecz, która powinna być zachowana. Sprawność odpisów. Niby były problemy czasami, ale generalnie było dobrze i tak powinno być dalej.
  • Oprócz tego sama kreacja organizacji Kruków jest ciekawa i ciągnąłbym to dalej. Przydałoby się rozwiać trochę rąbka tajemnicy.
  • Co do wątku przeprowadzonego dla Kazumi nie mam raczej zastrzeżeń bo przecież tak miało być, że nie wiadomo o co chodzi, a z dupy pojawia się demon. Zresztą nie było tam takich szalonych roszad jak w moim wypadku
Podsumowując jeśli wykorzystasz te elementy to kolejny event, który planujesz powinien być o wiele lepszy od obecnego, chociaż jak na początku stwierdziłem nie było źle, wbrew pozorom pajacerka z Iwaru była ciekawa bo wzbudzała ogromne emocje, które przygasły aż do momentu salwy w moim wypadku, chociaż nie powiem strażnicy też byli spoko. Potem już leciało w dół aż pojawiła się postać z klanu Yuki. Zostawię złoty cytat: "Nie samą walką event żyje, chociaż powinno być jej dużo".
Jeśli miałbym określić najsłabszy element to był nim labirynt, ponieważ posiadał ogromny potencjał do wykorzystania fabularnego choćby i napotkanie jakiejś przypadkowej postaci i poprowadzenie z nią krótkiej konwersacji, albo pułapki niczym w Indiana Jones, może jakieś zagadki logiczne nie wiem, ale warto pomyśleć nad czymś takim bo to bardzo dobry smaczek fabularny. Oprócz tego nie wykorzystane zostało laboratorium, być może taki był zamysł, ale ciekawym byłoby zobaczyć coś ala obiekt eksperymentalny u Orochimaru w wielkiej tubie. Z tego co się orientuję działo opierało się o energię naturalną Juugo więc np. jakiś osobnik z tego klanu mógł być podłączony do jakieś węża czy coś w ten deseń. Tak czy siak wreszcie nadeszła pora na....

Wycenę - cóż wydaje mi się, że postów było więcej niż u Natsu. Grupa poboczna szła znacznie szybciej, a i graczy było mniej. Z drugiej strony patrząc po jego epopejach trudno nie odnieść wrażenia, że powinny być dłuższe. Tak więc osobiście dałbym połowę tego co on + 20 PH, czyli np. 70 w przypadku gdyby dostał 100 PH. Wiadomo o co chodzi.
Oprócz tego rzecz jasna odbieram swoją nagrodę za event.
0 x
Narubi

Post autor: Narubi »

Moim zdaniem 100-150 PH, tak jak Shinji. Ewentualnie 200, bo jednak musiałeś się napracować :).

No i oczywiście szkoda mi mojej postaci i smutno mi jest jak czytam stare posty, głównie te, które dotyczą ścieżki pobocznej eventu, ale nie mogę Cię za to winić :). Poza tym to otwarło nowe możliwości fabularne :). Dobra robota :D. I dzięki za uznanie :D. W następnym Twoim evencie jednak chyba nie będę uczestniczył, bo znowu zginę :P.

Odbieram swoją nagrodę.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wydarzenia”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość