Cześć ❤
Rozmowa na czacie przechodziła przez wiele tematów, aż w końcu dotarła do Ryo i tego, że to monety. Zatem skoro to monety, to z jakiego metalu są wykonane? Stopy byłyby za drogie raczej (w produkcji, bo to stare czasy), a żelazo wydaje się za ciężkie jak na monetę. Jak to jest? Z czego są monety Ryo? Pytanie, nie ukrywam, głównie do fabularnych speców w czerwonych lub szarych garniturkach.
A do tych mechanicznych speców mam inne pytanie, na które właściwie nie muszą mi tutaj odpowiadać o ile zostanie to uwzględnione w nadciągającym (mam nadzieję) reworku Maji. Jak to jest z pieczętowaniem żelaznego piasku? Ile można go zapieczętować w zwoju? Jak to liczyć?
I to tyle. Czekam na jakieś wyjaśnienia. :>
Pytanko i może nawet pytanka :>
- Youmu Nanatsuki
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 21
- Ranga: Akoraito
- Krótki wygląd: W KP znajdziesz wszystko.
- Widoczny ekwipunek: Po dużej, czarnej torbie nad pośladkami - nieco na boku, rozłożony fūma shuriken na plecach, katana o czarnym wykończeniu przytroczona do lewego boku
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=103822#p103822
- Multikonta: Airen Akamori
- Papyrus
- Administrator
- Ranga: Fabular
- GG/Discord: Enjintou1#8970
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans
Re: Pytanko i może nawet pytanka :>
Odpowiadam zatem - złoto. Monety są zrobione z mniej czystego złota i dodatków innych metali. Niestety czyni je to nie do namagnesowania. Czystrze złoto jest przerabianie na biżuterię i inne fajne błyskotki, a cała reszta idzie na pieniądz.
Oczywiście też nie kuje się wszystkiego na te monety. I też nie każdy. Dzięki za danie mi pomysłu, trzeba będzie to dopisać do realiów świata.
Oczywiście też nie kuje się wszystkiego na te monety. I też nie każdy. Dzięki za danie mi pomysłu, trzeba będzie to dopisać do realiów świata.
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
- Youmu Nanatsuki
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 21
- Ranga: Akoraito
- Krótki wygląd: W KP znajdziesz wszystko.
- Widoczny ekwipunek: Po dużej, czarnej torbie nad pośladkami - nieco na boku, rozłożony fūma shuriken na plecach, katana o czarnym wykończeniu przytroczona do lewego boku
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=103822#p103822
- Multikonta: Airen Akamori
Re: Pytanko i może nawet pytanka :>
Okej, dzięki za odpowiedź. Jak złoto, to tym fajniej.
PS. Ciekawe gdzie jest taka mennica... :>
PS. Ciekawe gdzie jest taka mennica... :>
0 x

☾ | Youmu Nanatsuki | ☽
Embrace | the | Perfection
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości