Pytanko i może nawet pytanka :>

Oto miejsce, w którym można pytać o wszystko, czego się nie wie w działaniu forum. Znajdziesz tutaj również samouczki pozwalające na lepszym opanowaniu niektórych cech naszego forum.
Awatar użytkownika
Youmu Nanatsuki
Postać porzucona
Wiek postaci: 21
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: W KP znajdziesz wszystko.
Widoczny ekwipunek: Po dużej, czarnej torbie nad pośladkami - nieco na boku, rozłożony fūma shuriken na plecach, katana o czarnym wykończeniu przytroczona do lewego boku
Multikonta: Airen Akamori

Pytanko i może nawet pytanka :>

Post autor: Youmu Nanatsuki »

Cześć ❤
Rozmowa na czacie przechodziła przez wiele tematów, aż w końcu dotarła do Ryo i tego, że to monety. Zatem skoro to monety, to z jakiego metalu są wykonane? Stopy byłyby za drogie raczej (w produkcji, bo to stare czasy), a żelazo wydaje się za ciężkie jak na monetę. Jak to jest? Z czego są monety Ryo? Pytanie, nie ukrywam, głównie do fabularnych speców w czerwonych lub szarych garniturkach.

A do tych mechanicznych speców mam inne pytanie, na które właściwie nie muszą mi tutaj odpowiadać o ile zostanie to uwzględnione w nadciągającym (mam nadzieję) reworku Maji. Jak to jest z pieczętowaniem żelaznego piasku? Ile można go zapieczętować w zwoju? Jak to liczyć?

I to tyle. Czekam na jakieś wyjaśnienia. :>
0 x
Obrazek
| Youmu Nanatsuki |
Embrace | the | Perfection
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Re: Pytanko i może nawet pytanka :>

Post autor: Papyrus »

Odpowiadam zatem - złoto. Monety są zrobione z mniej czystego złota i dodatków innych metali. Niestety czyni je to nie do namagnesowania. Czystrze złoto jest przerabianie na biżuterię i inne fajne błyskotki, a cała reszta idzie na pieniądz.
Oczywiście też nie kuje się wszystkiego na te monety. I też nie każdy. Dzięki za danie mi pomysłu, trzeba będzie to dopisać do realiów świata.
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Awatar użytkownika
Youmu Nanatsuki
Postać porzucona
Wiek postaci: 21
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: W KP znajdziesz wszystko.
Widoczny ekwipunek: Po dużej, czarnej torbie nad pośladkami - nieco na boku, rozłożony fūma shuriken na plecach, katana o czarnym wykończeniu przytroczona do lewego boku
Multikonta: Airen Akamori

Re: Pytanko i może nawet pytanka :>

Post autor: Youmu Nanatsuki »

Okej, dzięki za odpowiedź. Jak złoto, to tym fajniej.

PS. Ciekawe gdzie jest taka mennica... :>
0 x
Obrazek
| Youmu Nanatsuki |
Embrace | the | Perfection
ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości