nie wiem, to się spytam mądrzejszych

Oto miejsce, w którym można pytać o wszystko, czego się nie wie w działaniu forum. Znajdziesz tutaj również samouczki pozwalające na lepszym opanowaniu niektórych cech naszego forum.
Akio

nie wiem, to się spytam mądrzejszych

Post autor: Akio »

1. Ile właściwie ninja ma klan? Jak rozłożona jest liczba ninja względem rang?
2. Czy są takie osobistości jak lordowie feudalni? Jeżeli tak, to na jakiej zasadzie funkcjonują?
3. Czy istnieją jakieś armie? W sensie czy jest sobie jakiś duży królik dzielnicowy i ma pod sobą parę tysięcy chłopa do rozporządzenia.
4. Ile ludności cywilnej jest w danej prowincji? Ile jest żołnierzy w takiej przeciętnej prowincji, czy w ogóle są i pod kogo podlegają?
0 x
Akio

Re: nie wiem, to się spytam mądrzejszych

Post autor: Akio »

5. Czy istnieje bbcode wyrównujące do prawej?
0 x
Awatar użytkownika
Hayami Akodo
Wiek postaci: 26
Ranga: Samuraj
Krótki wygląd: https://imgur.com/a/9wDbR
- po lewej stronie aktualne ubranie Hayamiego,
plus kremowy płaszcz i czarne rękawiczki bez palców
- długa blizna na piersi po pojedynku z Megumi Ishidą
- blizna na prawej nodze po walce pod Murem
Widoczny ekwipunek: - włócznia yari
- katana
- plecak
Multikonta: brak
Aktualna postać: Hayami Akodo

Re: nie wiem, to się spytam mądrzejszych

Post autor: Hayami Akodo »

1. W praktyce tyle, ile gra osób plus NPC i cywile, czyli dużo kappa
2. Na Yinzin jest daimyō samurajów, a na Teiz jest hm...jego zastępca (bo Teiz jest zależne od Yinzin) - Seinar do tablicy, to ty gadałeś z liderem po turnieju, nie ja. kappa
3. Owszem, są armie - Cesarstwo ma swoją, w klanach też są, teraz Yamanaka i Hyuuga mobilizują swoich.
4. Żołnierzy i ludności cywilnej jest dużo; wiadomo, że ta druga liczba się zmienia, bo kupcy, bo podróżnicy, bo rodziny się przenoszą z wioski do wioski etc.; nie znam niestety konkretnych liczb, więc trudno powiedzieć. Na pewno jednak jakieś wojska są i podlegają dowódcom, a oni liderom klanów. Shinsengumi na Murze to tyż wojsko, choć nie pamiętam, komu konkretnie podlegali (chyba jacyś Uchiha tam byli na górze? Uchiha Kyuo czy jakoś tak robił za Protektora?); tak samo armia Cesarstwa podlega rozkazom dowódców, a dowódcy Cesarzowi, którym jest Natsume. ^^
Mam nadzieję, że nigdzie nie popełniłam błędu. W razie czego niech inni mnie poprawią!

EDIT. O ile wiem, chyba nie ma tutaj takiego bbcode, a przynajmniej nie widzę go w opcjach. I nie znam sposobu, by to zrobić.
0 x
Obrazek though my body may decay on the isle of Ezo
my spirit guards my lord in the east

voice |PH| theme | bank | vibe 1|vibe 2
ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości