Kto pyta, nie błądzi

Oto miejsce, w którym można pytać o wszystko, czego się nie wie w działaniu forum. Znajdziesz tutaj również samouczki pozwalające na lepszym opanowaniu niektórych cech naszego forum.
Katsuko

Kto pyta, nie błądzi

Post autor: Katsuko »

1. Czy Wyrzutki/Bezklanowcy fabularnie/formalnie będące członkami klanów (Reika i Senju, Kyoushi i Uchiha, tyle przypadków znam) nie powinny mieć kolorków odpowiadających krainom, czyli takich samych jak "naturalni" członkowie klanów?
2. Czy broń z chakra flow byłaby w stanie wytrzymać zmiażdżenie/skruszenie technikami Sabaku z rang A-S?
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Re: Kto pyta, nie błądzi

Post autor: Sans »

1. Powinno być jasne, ze ktos jest wyrzutkiem.

2. Niekoniecznie chakra flow zapewnia wytrzymałość. zdolność przewodzenia chakry a wytrzymałość materiału to powinny być dwie różne sprawy.
0 x
Obrazek
Yamiyo

Post autor: Yamiyo »

Ad. 1. Kyoushi i Reika są Bezklanowcami, którzy współpracują z danym klanem. Nie są częścią klanu (rodziny), więc nie mają odpowiedniego kolorku.

Ad. 2. Nie wypowiadam się.
0 x
Katsuko

Post autor: Katsuko »

Micheletto:
  • 1. Czy Wyrzutki/Bezklanowcy [...]
    2. Tak? To czemu wytrzymałość kości Kaguya jest porównana do własnie broni z chakra flow?
Yamiyo:
  • 1. Z tego co czytałem, to Kyoushi jest oficjalnie jednym z Uchiha, a Reika jedną z Senju. Skoro są szczepy podległe i niepodległe [według legend/kolorów], to chyba z Bezklanowcami też tak powinno być.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Współpracują z klanem i nie są jego częścią XDDD Aż parsknęłam ze śmiechu na te rewelacje Yamiyo <3

Nie wiem, jak tam Kyuoushi, bo nie czytałam jego KP, ale Reika została adoptowana w wieku 5 lat przez rodzinę Senju, a jej ojciec jest teraz Liderem Klanu. Do tego, z ostatnim awansem, stała się pełnoprawnym członkiem tego klanu, co zostało fabularnie udokumentowane przez chyba Natsu, z tego co pamiętam, także ten... Yamiyo, na drugi raz jak nie masz o czymś pojęcia, to się nie wypowiadaj ;)

Co do kolorka, to wygląda na to, że mają one znaczenie czysto klasyfikujące daną grupę, niż przynależność do konkretnego terenu, no ale...Moim zdaniem też powinnam mieć zielony kolorek, a bezklanowca mam wpisanego dla formalności w KP, no ale to nie ode mnie zależy. Z mechanicznego punktu widzenia jestem bezklanowcem, z fabularnego, członkiem klanu Senju.

Co do drugiego pytania, to nie znam się, więc się nie wypowiem :3
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

2. według mnie nie powinno się z automatu chakra flow klasyfikować jako tak twardego ale faktycznie w Kaguya jest taka wzmianka. W takim razie póki się to nie zmieni to najwidoczniej chakra flow idzie w parze z wytzrymałościa ;d
Jeśli zaś punktem odniesienia do pytania jest wytrzymałośc kości Kagya to piasek ich nie zmiażdzy
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Kyoushi
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Białe, rozczochrane włosy. Różnokolorowe oczy - prawe czarne jak smoła, lewe czerwone, czarny garnitur, zbroja z białym futrem przy szyi oraz czarny płaszcz z wyhaftowanym szarym logo Klepsydry na plecach
Widoczny ekwipunek: Wakizashi przy lewej nodze. Katana z białą rękojeścią w czerwonej pochwie przy pasie od lewej strony, katana przy lędźwi w czarnej pochwie.
GG/Discord: Kjoszi#3136

Post autor: Kyoushi »

• Za prośbą się wypowiem, chociaż miałem tego nie robić, bo nie lubię się angażować :v . Z mojej perspektywy, skoro przyjęcie do klanu (przynajmniej z mojej strony) odbyło się fabularnie, a Shirei-kan zaakceptowała Kyu i pozwoliła na legalne przebywanie w Sogen i pracę dla Uchiha - jest to jednoznaczne potwierdzenie dołączenie do tegoż klanu i do prowincji. Tak też zdecydował moderator fabularny, który prowadził ów wydarzenie. Na moje oko, będąc bezklanowcem po prostu powinienem przejąć kolor swojego regionu i.. Tyle.

W sytuacji Reiki to samo. Powinna podlegać zielonkom, wciąż będąc bezklanowcem. Akurat w wypadku Senju to tylko Hashirama władał drewnem, więc wszystko się zgadza, hehehe. A mi się przebudzi szarungan, bo już składam o to wniosek kappa
0 x
Posta dajże Kjuszowi, klawiaturą potrząśnij... Obrazek
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

No i ok. Skoro oboje tego chcecie, nie widzę przeciwwskazań ;) Tym bardziej, że odbyło się wszystko fabularnie.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Yamiyo

Post autor: Yamiyo »

Wszystko już zostało ustalone i dobrze jest tak jak jest. Jednak mam jeszcze jedno słowo w kierunku Reiki. Mój ban na CB skutecznie izoluje mnie od takich osób jak Ty. To znaczy od takich, które mnie nie lubią i nie szanują i za którymi też zbytnio nie przepadam. Minimalizuje to ryzyko wystąpienia konfliktu. Prosiłbym więc o zaprzestanie ciągłego jeżdżenia po mnie. Dzięki. I prosiłbym też o uszanowanie mojego zdania, bo nie jest ono do końca pozbawione sensu. Pod względem fabularnym Reika może i jest częścią Senju, ale pod względem genetycznym nie jest jednak jego częścią. O to mi chodziło. Gracz może zostać Liderem Rodu/Szczepu, co udowodnił Natsu, ale generalnie jest to strasznie ciężkie. Taka Reika miałaby jeszcze bardziej utrudnione zadanie (o ile było by to w ogóle możliwe). No chyba, że jakiś przeszczep czy coś.
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości