1. Czy Wyrzutki/Bezklanowcy fabularnie/formalnie będące członkami klanów (Reika i Senju, Kyoushi i Uchiha, tyle przypadków znam) nie powinny mieć kolorków odpowiadających krainom, czyli takich samych jak "naturalni" członkowie klanów?
2. Czy broń z chakra flow byłaby w stanie wytrzymać zmiażdżenie/skruszenie technikami Sabaku z rang A-S?
Kto pyta, nie błądzi
- Sans
- Administrator
- Wiek postaci: 8
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus
Re: Kto pyta, nie błądzi
1. Powinno być jasne, ze ktos jest wyrzutkiem.
2. Niekoniecznie chakra flow zapewnia wytrzymałość. zdolność przewodzenia chakry a wytrzymałość materiału to powinny być dwie różne sprawy.
2. Niekoniecznie chakra flow zapewnia wytrzymałość. zdolność przewodzenia chakry a wytrzymałość materiału to powinny być dwie różne sprawy.
0 x

Ad. 1. Kyoushi i Reika są Bezklanowcami, którzy współpracują z danym klanem. Nie są częścią klanu (rodziny), więc nie mają odpowiedniego kolorku.
Ad. 2. Nie wypowiadam się.
Ad. 2. Nie wypowiadam się.
0 x
Micheletto:
- 1. Czy Wyrzutki/Bezklanowcy [...]
2. Tak? To czemu wytrzymałość kości Kaguya jest porównana do własnie broni z chakra flow?
- 1. Z tego co czytałem, to Kyoushi jest oficjalnie jednym z Uchiha, a Reika jedną z Senju. Skoro są szczepy podległe i niepodległe [według legend/kolorów], to chyba z Bezklanowcami też tak powinno być.
0 x
- Reika
- Martwa postać
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
- Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
- Link do KP: http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=245
- Multikonta: Brak
Współpracują z klanem i nie są jego częścią XDDD Aż parsknęłam ze śmiechu na te rewelacje Yamiyo <3
Nie wiem, jak tam Kyuoushi, bo nie czytałam jego KP, ale Reika została adoptowana w wieku 5 lat przez rodzinę Senju, a jej ojciec jest teraz Liderem Klanu. Do tego, z ostatnim awansem, stała się pełnoprawnym członkiem tego klanu, co zostało fabularnie udokumentowane przez chyba Natsu, z tego co pamiętam, także ten... Yamiyo, na drugi raz jak nie masz o czymś pojęcia, to się nie wypowiadaj
Co do kolorka, to wygląda na to, że mają one znaczenie czysto klasyfikujące daną grupę, niż przynależność do konkretnego terenu, no ale...Moim zdaniem też powinnam mieć zielony kolorek, a bezklanowca mam wpisanego dla formalności w KP, no ale to nie ode mnie zależy. Z mechanicznego punktu widzenia jestem bezklanowcem, z fabularnego, członkiem klanu Senju.
Co do drugiego pytania, to nie znam się, więc się nie wypowiem :3
Nie wiem, jak tam Kyuoushi, bo nie czytałam jego KP, ale Reika została adoptowana w wieku 5 lat przez rodzinę Senju, a jej ojciec jest teraz Liderem Klanu. Do tego, z ostatnim awansem, stała się pełnoprawnym członkiem tego klanu, co zostało fabularnie udokumentowane przez chyba Natsu, z tego co pamiętam, także ten... Yamiyo, na drugi raz jak nie masz o czymś pojęcia, to się nie wypowiadaj

Co do kolorka, to wygląda na to, że mają one znaczenie czysto klasyfikujące daną grupę, niż przynależność do konkretnego terenu, no ale...Moim zdaniem też powinnam mieć zielony kolorek, a bezklanowca mam wpisanego dla formalności w KP, no ale to nie ode mnie zależy. Z mechanicznego punktu widzenia jestem bezklanowcem, z fabularnego, członkiem klanu Senju.
Co do drugiego pytania, to nie znam się, więc się nie wypowiem :3
0 x

|| Karta Postaci || Pieniądze || Punkty Historii || Głos ||
- Sans
- Administrator
- Wiek postaci: 8
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus
2. według mnie nie powinno się z automatu chakra flow klasyfikować jako tak twardego ale faktycznie w Kaguya jest taka wzmianka. W takim razie póki się to nie zmieni to najwidoczniej chakra flow idzie w parze z wytzrymałościa ;d
Jeśli zaś punktem odniesienia do pytania jest wytrzymałośc kości Kagya to piasek ich nie zmiażdzy
Jeśli zaś punktem odniesienia do pytania jest wytrzymałośc kości Kagya to piasek ich nie zmiażdzy
0 x

- Kyoushi
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Białe, rozczochrane włosy. Różnokolorowe oczy - prawe czarne jak smoła, lewe czerwone, czarny garnitur, zbroja z białym futrem przy szyi oraz czarny płaszcz z wyhaftowanym szarym logo Klepsydry na plecach
- Widoczny ekwipunek: Wakizashi przy lewej nodze. Katana z białą rękojeścią w czerwonej pochwie przy pasie od lewej strony, katana przy lędźwi w czarnej pochwie.
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=3574#p3574
- GG/Discord: Kjoszi#3136
- Za prośbą się wypowiem, chociaż miałem tego nie robić, bo nie lubię się angażować
. Z mojej perspektywy, skoro przyjęcie do klanu (przynajmniej z mojej strony) odbyło się fabularnie, a Shirei-kan zaakceptowała Kyu i pozwoliła na legalne przebywanie w Sogen i pracę dla Uchiha - jest to jednoznaczne potwierdzenie dołączenie do tegoż klanu i do prowincji. Tak też zdecydował moderator fabularny, który prowadził ów wydarzenie. Na moje oko, będąc bezklanowcem po prostu powinienem przejąć kolor swojego regionu i.. Tyle.
W sytuacji Reiki to samo. Powinna podlegać zielonkom, wciąż będąc bezklanowcem. Akurat w wypadku Senju to tylko Hashirama władał drewnem, więc wszystko się zgadza, hehehe. A mi się przebudzi szarungan, bo już składam o to wniosek kappa
0 x
Posta dajże Kjuszowi, klawiaturą potrząśnij...

No i ok. Skoro oboje tego chcecie, nie widzę przeciwwskazań
Tym bardziej, że odbyło się wszystko fabularnie.

0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Wszystko już zostało ustalone i dobrze jest tak jak jest. Jednak mam jeszcze jedno słowo w kierunku Reiki. Mój ban na CB skutecznie izoluje mnie od takich osób jak Ty. To znaczy od takich, które mnie nie lubią i nie szanują i za którymi też zbytnio nie przepadam. Minimalizuje to ryzyko wystąpienia konfliktu. Prosiłbym więc o zaprzestanie ciągłego jeżdżenia po mnie. Dzięki. I prosiłbym też o uszanowanie mojego zdania, bo nie jest ono do końca pozbawione sensu. Pod względem fabularnym Reika może i jest częścią Senju, ale pod względem genetycznym nie jest jednak jego częścią. O to mi chodziło. Gracz może zostać Liderem Rodu/Szczepu, co udowodnił Natsu, ale generalnie jest to strasznie ciężkie. Taka Reika miałaby jeszcze bardziej utrudnione zadanie (o ile było by to w ogóle możliwe). No chyba, że jakiś przeszczep czy coś.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości