- Nazwa
- Doton: Moguragakure no Jutsu
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Dowolny
- Koszt
- E: 16% | D: 12% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3% (3% co turę w trakcie przemieszczania)
- Dodatkowe
- Brak dodatkowych wymagań
- Opis Kolejna z przydatnych technik Dotonu, która umożliwia wyjście nawet z najtrudniejszych sytuacji. Użytkownik wysyła chakrę do ziemi, aby ta stała się miękka. Następnie może się ukryć, a także przemieszczać. Technika bardziej nadaje się do tego pierwszego, ale i opcja druga jest możliwa. Warto dodać, że dziura w ziemi, która początkowo jest tworzona, jest bardzo prosta do zasypania w tym stanie, przez co nie da się nas wykryć.
1. Z jaką prędkością mniej więcej mogę się przemieszczać pod tą ziemią?
2. Czy mogę pod ziemią składać pieczęcie i tworzyć inne techniki jak np. Mokuton: Kouskou?
3. Czy tutaj technika ma takie same właściwości jak podaje Naruto Wiki? (chodzi mi o to, czy będąc pod ziemią, wiem co się dzieje na powierzchni by móc wyprowadzić atak z zaskoczenia?) czyli " Użytkownik może wskazać gdzie jest, mimo znajdowania się pod ziemię, przez wykorzystanie magnetycznych sił. Może wyczuć także co się dzieje na powierzchni i używać tych informacji, by z zaskoczenia zaatakować wroga."
4. Czy jak ktoś mi wskoczy na barana lub wezmę kogoś na ręce (w celu ratunku na przykład), to mogę użyć tej techniki by ukryć się z kompanem pod ziemią i bez problemu potem wyjść czy nie?
5. Jak szybko wyłazi się spod tej ziemi? Czy można błyskawicznie zaatakować rywala wychodząc na powierzchnię?