Kenji ma pytania :D

Oto miejsce, w którym można pytać o wszystko, czego się nie wie w działaniu forum. Znajdziesz tutaj również samouczki pozwalające na lepszym opanowaniu niektórych cech naszego forum.
Kenji

Kenji ma pytania :D

Post autor: Kenji »

okej to zaczynam, pytania mogą być banalne ale kto pyta nie błądzi, a pewności nigdy za wiele :)

1) Czy Aburame potrafi rozmawiać z robakami? Wydaje im polecenia telepatycznie, jednak czy robak jest w stanie przekazać jakoś informacje Aburame.
2) Dobrze kminie, że najpierw wykonuje znaki pod technikę Kawarimi, pobieram chakrę ale technika działa czasowa i używam dopiero gdy będę się spodziewał ataku, którego nie uniknę?
3) Czy przy wykonywaniu znaku pod Kawarimi muszę wybrać przedmiot, z którym się będę podmieniał czy dopiero przy aktywowaniu techniki?

to tyle, pytanie banalne zadaje je dla pewności aby przypadkiem jakiegoś faila roku nie popełnić :D
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo
Wiek postaci: 28
Ranga: Kosho
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Tenshi

Re: Kenji ma pytania :D

Post autor: Yasuo »

Nie jestem modem technicznym ani tym bardziej administratorem, więc moja opinia może być nieprawdziwa, więc zbytnio się nią nie sugeruj, ale postaram się udzielić jakiejś odpowiedzi i ewentualnie ktoś sprostuje bądź potwierdzi moje słowa:

1. Z tego co pamiętam, Aburame mają technikę, która pozwala im na to, by robaki przekazały informacje o tym gdzie wróg się ukrywa. Na dobrą sprawę więc mogą przekazywać użytkownikowi informacje, ale zapewne będzie to wymagało jakichś odpowiednich Własnych Technik. No i robaki muszą być w stanie zapamiętać i jakoś odtworzyć - ciężko stwierdzić czy ta telepatia działa w obie strony - informacje, które udało im się pozyskać. Głównie chodzi o to zapamiętanie. Pies (mówię o realnym świecie) wie gdzie mieszka, ewentualnie czuje zapach swojego domu bądź jego domowników i potrafi skojarzyć to miejsce ze swoim domem i wie jak tam trafić. Po prostu (chyba) to pamięta. Ale wątpię, żeby zapamiętał rozmowę dwóch ludzi. Robaki mają jeszcze "słabszy" mózg, więc na pewno nie byłbyś w stanie podsłuchiwać. No chyba, że wyhodowałbyś (a taka możliwość jest!) jakiś mega inteligentny rodzaj robaków z dobrą pamięcią. Wtedy pewnie dałbyś radę podsłuchiwać czy szpiegować ludzi. Ale tak jak mówię: WT + własny rodzaj robaków.

2. Z tego co się orientuję, Kawarimi nie jest techniką czasową. Nie możesz sobie złożyć pieczęci i czekać co zrobi przeciwnik - jeśli atakuje, to Kawarimi, a jeśli nie atakuje to czekasz aż zaatakuje i wtedy Kawarimi. To tak nie działa raczej. Widząc atak przeciwnika, dopiero składasz pieczęcie i podmieniasz się jak ten Cię uderzy. Generalnie chodzi o to, że jak przeciwnik nie atakuje, to złożenie pieczęci nic Ci nie da.

3. Ciężko stwierdzić, ale generalnie wydaje mi się, że podczas składania pieczęci. No, ale tak jak pisałem w punkcie 2, nie jesteś w stanie "opóźnić" użycia tej techniki, więc aktywacja techniki następuje praktycznie w tym samym czasie co złożenie ostatniej pieczęci, więc prawdopodobnie nieistotne jest kiedy wybiera się ten przedmiot.

---
Tak jak pisałem. To tylko moja opinia.
0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości