Co nieco odnośnie Muru.

Oto miejsce, w którym można pytać o wszystko, czego się nie wie w działaniu forum. Znajdziesz tutaj również samouczki pozwalające na lepszym opanowaniu niektórych cech naszego forum.
Motoko

Co nieco odnośnie Muru.

Post autor: Motoko »

Miałabym kilka pytań odnośnie Muru, choć pewnie będę je zadawać falami, czyt. dopiero, jak mi się przypomną, ale gdzieś to chyba warto zamieszczać.
Wiele słyszałam od różnych osób, jak wygląda sprawa prowadzenia fabuły innym graczom na Murze, a także misji i chciałabym zweryfikować swoją wiedzę zdaniem kogoś z grona administracji bądź moderatorów. Oczywiście każde inne opinie będą mile widziane, aczkolwiek chciałabym po prostu dowiedzieć się, jak to wszystko wygląda w rzeczywistości zaś nie w głowie niektórych niezorientowanych. Stąd właśnie moje pytania:
  • 1. Czy misje na Murze, a także poza nim są prowadzone przez osoby specjalnie oddelegowane do tego zadania, czy też każdy może być misjo-nadawcą?
    2. Również tyczy się to prowadzenia z graczem fabuły jako wymyślony NPC, potrzeba na to jakieś konkretne pozwolenie, czy też jest ogólna dowolność.
    3 Dlaczego strój dla kobiet jest o 9 oczek zmniejszony w tłumieniu ciosów oraz osłabiania cięć, w stosunku do męskiego? Nawet link wrzucę, co mi tam. <illuminati>
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Re: Co nieco odnośnie Muru.

Post autor: Hikari »

1. Może to zrobić każdy, ale aby była logiczna dla tego miejsca tak samo jak na całym świecie SW każdy gracz może robić gdzie chce misje. Wiadomo, że wyprawa za mur to raczej minimum B.
2. Może każdy na tych samych warunkach co zawsze. Nie można dostać wartościowych informacji o klanie itd.
3. Nie wiem, ale możliwe, że tworzący to brał pod uwagę wybrzuszenie na poziomie piersi i ma to coś wspólnego? Jedyny powód możliwy jaki widzę, bo przecież niczym innym się nie różnią :v
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Motoko

Post autor: Motoko »

To teraz jako-tako wszystko rozwiane, chociaż nie rozumiem idei zrobienia zbroi, która nie ochrania w takim przypadku piersi, że na Murze, to już nie musi mieć? :v
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Bardziej mi chodziło, że przez takie ukształtowanie łytek czy zbroi aby je zmieścić pod nią jest słabsza, a nie że kompletny brak tam pancerza :v
No bo nic innego nie widzę, ale kowalem nie jestem, nie byłem <poza tym w gothicu> więc się nie znam. XD
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Yamiyo

Post autor: Yamiyo »

1. Z rozmowy z Kanem wynika jednak coś innego. Najlepiej by było jakby taką misję za murem prowadził ktoś z administracji. O ile oczywiście normalną misję prowadzić może każdy, o tyle tereny poza murem są na tyle dziwaczne, że mistrz gry zwyczajnie może przesadzić z doborem przeciwników czy zadań. Albo zrobić coś zbyt prostego. Jeśli się mylę, to prosiłbym o sprostowanie. No i mam jeszcze jedno pytanko: czy to znaczy, że misje rangi D/C są na murze niedostępne? Czy może sprowadzają się do zwykłych patroli i nie obejmują terenów poza murem?

2. Tutaj nie mam pytań.

3. Generalnie chodzi pewnie o utrzymanie balansu. Męski pancerz jest mocniejszy, ale okrywa mniejszą powierzchnię ciała. Natomiast kobiecy jest słabszy, ale okrywa większą powierzchnię ciała.
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać

1. Yamiyo polecam zwrócić uwagę na słowa dokładnie.
"Nie ma takiej potrzeby jak dla mnie, wyprawa za mur prędzej, ale dołączenie to nic wielkiego."
No tutaj pyta się o misje na murze, a ja mówiłem o po pierwsze wyprawie i po drugie za mur. Nie mówiłem też, że musi to być koniecznie ktoś z administracji, tylko, że to prędzej musiałby ktoś doświadczony prowadzić wyprawę za mur niżeli dołączenie do organizacji.
Nie użyłem słów musi celowo, bo może to być ktokolwiek kto ma dane uprawnienia. I w dodatku za mur to nie widziałbym misji niższej niż B.
Może być w okolicy, problem z dostawami zapasów, wysłanie po posiłki, cokolwiek. Pomoc wiosce, która ich wspiera i ma problem.
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości