Nurtujące pytania

Oto miejsce, w którym można pytać o wszystko, czego się nie wie w działaniu forum. Znajdziesz tutaj również samouczki pozwalające na lepszym opanowaniu niektórych cech naszego forum.
Awatar użytkownika
Yuu
Postać porzucona
Wiek postaci: 16
Ranga: Szpon

Nurtujące pytania

Post autor: Yuu »

Siema, mam kilkka pytań co do mechanik klanów.

1. Kakuzu. Jak to jest z tymi sercami i opanowywaniem żywiołów? Według opisu klanu po zdobyciu serca trzeba od 0 (rangi E) rozwijać podany żywioł. Natomiast technika rangi A do zabieranie serc sugeruje że użytkownik posiada ten sam stopień opanowania żywiołu co oryginalny właściciel serca, ale nie może go już podnosić.
Tak zrozumiałem opisy, jednak coś tu nie pasuje i za sprostowanie byłbym wdzięczny.

2. Inuzuka. Co się dzieje na randze E? Rozumiem że wtedy nie posiada się psa i dopiero na randze D się go dostaje wraz z statystykami jakby raz się podniosło poziom?

3a. Koseki a konkretniej technika - Kesshō no Yoroi. Czy nie posiadając wcale statystyk (np. 1 siły, wytrzymałości i szybkości) wymaganych do "swobodnego poruszania się" użytkownik i tak może poruszać się w zbroi? Czy też będzie mógł stać tylko w miejscu, albo jeszcze lepiej i ugną się pod nim nogi?

3b. Shōton: Suishō Rokkakuchū - Czy percepcja podana w tej technice jest potrzebna do "ogarniania" walki podczas wzmacniania technik, czy też trzeba ją mieć bazowo żeby w ogóle być w stanie wzmacniać techniki?

4. Dohito - C2: Shī Wan. Czy ja tu czegoś nie rozumiem? Mając umiejętność klanową na randze A nasze twory mają 180 szybkości, natomiast istnieje notatka która mówi że przy poziomie S dostaje super wzmocnienie małego ptaszka o prędkości 140. O co tu chodzi?

Póki co to tyle, może potem coś jeszcze wpadnie mi do głowy.
Z góry dziena
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Re: Nurtujące pytania

Post autor: Sans »

1. Podczas używania tej techniki rangi A, Kakuzu otrzymuje serce z żywiołem danej rangi (taką którą miała postać, z której zostało wyrwane). I otrzymuje np. serce z Raitonem B. To taki Kakuzu może rozwinąć ten Raiton maksymalnie do B, ale robi to od E po normalnych kosztach.

2. W sumie to nie mieliśmy nigdy takiej sytuacji z Inuzuką na E, no ale podejrzewam że można mieć wtedy normalnego pieska o wymiarach jak z rangi D, tyle że bez żadnych statów. Imo taki zwierzątko fabularne które nic nie potrafi, więc nawet statów nie ma. Tak byśmy to zapewne rozwiązali.

3. Nie no, szybkość maleje do minimum 1, tylko będzie poruszał się z tą szybkością 1 no i tyle. Dużej filozofii tutaj nie ma.

4. Mając klanówkę Dohito na A, z szybkością 180 poruszają się tylko te twory, które wytworzymy przy korzystaniu z technik rangi A. Te szybkości opisane "zależne od dziedziny klanowej" nie skalują się z dziedziną klanową dla tworów ze wszystkich technik. Twory wytworzone jutsu rangi D będą miały szybkość podaną tam dla D, z jutsu C szybkość podaną dla C itd. Dlatego w przypadku tych ptaszków z B ich przyspieszenie ma sens.
0 x
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości