PROBLEM
Nie wiem czy można nazwać to problemem czy zwyczajnym brakiem, ale od ostatniego czasu brakuje mi określania jaką siłę uderzenia wytrzyma dana broń. Niektórym zapewne przez to może się wydawać, że wszystkie bronie są niezniszczalne jak w naruto, blokowanie kunaiem miecza zabuzy.
ROZWIĄZANIE
Chciałbym zaproponować więc wprowadzenie liczbowe przy każdej broni jaką siłę uderzenia spokojnie wytrzyma. By uniknąć tego, że zwykła katana ze sklepu może wytrzymać więcej niż artefakty
DODATKOWE UWAGI
A to tutaj nie wiem.. chyba powinienem zamieścić przykładowe maksymalne progi wytrzymałości do broni, ale jestem na to zbyt leniwy, a one same zapewne w trakcie tego pomysłu zmieniłby się kilkukrotnie.
Ile wytrzymają bronie
- Akashi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 20
- Ranga: Wędrowiec
- Krótki wygląd: Jednooki młodzieniec o fioletowych włosach. Odziany w skórzany płaszcz ze znakiem jashina na plecach
- Widoczny ekwipunek: Skórzany płaszcz, kazeshini
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=3899
Re: Ile wytrzymają bronie
Jestem na nie.
To są dodatkowe cyferki, cyferki są wszędzie.
W tym momencie też czepiałabym się tego, że katany to w ogóle nie służą do obijania się o siebie mieczy, bo już jedno uderzenie by wyszczerbiło jej ostrze. Bez przesady.
Jak dotąd była to kwestia MG i było dobrze. Bronie się czasem łamały, czasem szczerbiły. W razie czego zawsze można MG napisać "słuchaj, moja broń to się nie złamie, pacz jaki mam fajny artek". W wypadku walki dwóch graczy i tak rozsądza to sędzia, a nie bez powodu sędziowie są starannie dobierani. Jeśli artefakt typu ta kosa, co się ją zdobywa na wyprawie B, a która jest w stanie przecinać nawet skały, zderzy się z kataną, to oczywiście, że ją przetnie.
Tyle.
To są dodatkowe cyferki, cyferki są wszędzie.
W tym momencie też czepiałabym się tego, że katany to w ogóle nie służą do obijania się o siebie mieczy, bo już jedno uderzenie by wyszczerbiło jej ostrze. Bez przesady.
Jak dotąd była to kwestia MG i było dobrze. Bronie się czasem łamały, czasem szczerbiły. W razie czego zawsze można MG napisać "słuchaj, moja broń to się nie złamie, pacz jaki mam fajny artek". W wypadku walki dwóch graczy i tak rozsądza to sędzia, a nie bez powodu sędziowie są starannie dobierani. Jeśli artefakt typu ta kosa, co się ją zdobywa na wyprawie B, a która jest w stanie przecinać nawet skały, zderzy się z kataną, to oczywiście, że ją przetnie.
Tyle.
0 x
- Akarui
- Postać porzucona
- Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=54569#p54569
- Sans
- Administrator
- Wiek postaci: 8
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus
Re: Ile wytrzymają bronie
Odrzucam jednocześnie wspominając o zmianie w stali Kantaiskiej. W najbliższych dniach zostaną usunięte staty, a opis, że jest dużo mocniejsza i wytrzymalsza. Może tępić kamienie i ostrze przeciwnika.
0 x

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość