Misja rangi E i wyrównanie przepaści między misjami

Hisui

Re: Misja rangi E i wyrównanie przepaści między misjami

Post autor: Hisui »

A opcji Kana definitywnie 2. Jak mówiłam, niezbyt podoba mi się pomysł z misją E.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

No trochę za wiele tego chcecie zrobić i ułatwiać życie, za bardzo wszystko pod nowych graczy z tymi zmianami i trzeba znać umiar.
600PH na misji rangi D, zalecane 600! Nie oznacza to, że ktoś mając 500PH nie byłby w stanie jej na start zrobić.
W obecnym systemie uważam, że niektóre opcje pozwalają na przeżycie misji rangi C z 310PH. Owszem taki power build na start wybrany, coś co daje już wiele od początku mógłby dać radę. Co dopiero mówić o trochę słabszej D z 500PH startowym. Może usuńmy już te misje E i zostawmy od D wedle nowej rozpiski?
Ktoś kto nie chce kombinować, trudzić się i starać pójdzie sobie na misję mając 600-700Ph będąc niemal pewny przeżycia, a jak ktoś chce może starać się mając mniej. Nawet poniżej 600, ba jestem pewien, że są tutaj gracze co poradziliby sobie z 450PH wolnym od startu z misją D wedle nowej rozpiski, więc nie przesadzajcie. Smoczka i buzi na dobranoc może jeszcze co?

P.S. Nie bez powodu to forum w poradniku ma "Ad rem... Witajcie na Shinobi War, Dark Soulsie polskich pbf'ów. Przetrwajcie na tyle długo, by czerpać z tego przyjemność."
I owszem te zmiany z 400/450PH na start chyba uważałbym za optymalne, albo na start 500 i bez zmian w misjach. Jedne i drugie brzmią dla mnie dobrze, serio.
Przy zmianach w misjach i tak mamy spore obniżenie poziomu trudności, chcecie dać po prostu za wiele, a ja tego nie dam nawet jak będzie trzeba moim vetem. Wybaczcie spóźniliście się z oboma zmianami podczas mojej nieobecności.

P.S.S. Warto może nowy temat i dać normalną ankietę zamiast takiej pisanej w temacie? Jakoś myślę, że będzie prościej, temat zamknięty do rozmów i sama ankieta.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Jestem za opcją 500PH na start i brak misji E. Żeby jednak zniwelować tą monotonię, która większości tak w gardle stoi, ponawiam swoją propozycję. Do misji D dodać dopisek, że jeśli gracz chce czegoś więcej niż zwykłej pracy, np. ganianie za złodziejem, albo jakimś bandziorem, gdzie dochodzi już do wstępnej walki jeden na jednego i nieznacznie wyższego poziomu, wtedy może podjąć ryzyko i liczyć na bonus do wynagrodzenia tych 20PH i 100 Ryo, w zależności od tego jak się spisze. I wtedy sprawdzający przydziela dodatkowe PH i dodatkową kasę, ewentualnie coś jeszcze do ekwipunku. Jak ktoś chce wyzwania na początku gry i lekkiego ryzyka, to proszę bardzo. Nie musi wykonywać monotonnego ''przynieś, wynieś, pozamiataj'', tylko gania za jakimś opryszkiem. Za wykonanie zadania i podjęcia ryzyka, ma dodatkowy bonus z zakresu, który może ustalić administracja, a sprawdzający będzie sam oceniał, kto na ile zasłużył.

Edit: Dzięki temu za taką misję można by było dostać maksymalnie 30PH, a nie 50, jakby wynikało z nowych misji D. Dzięki temu zachowany jest umiar, a i dodatkowe bonusy mogą zachęcić do urozmaicenia sobie misji D i może zakończy jęki o monotonnych zadaniach, które nic nie wnoszą.
0 x
Isei

Post autor: Isei »

Ta, spóźniliśmy się. Ciągle chcę coś przepychać za Twoimi plecami. Uważaj, bo jeszcze H@ zostanę. Już prawie event Ci ukradłem.

A tak do rzeczy - jakbym zamknął temat i zostawił tylko ankietę, to nie mógłbyś napisać swojego posta, w którym wyjaśniasz swój punkt widzenia. To samo tyczy się innych graczy. To, że jest głosowanie nie sprawia, że nie może pojawić się opcja czwarta, piąta czy szósta.

Po pierwsze - na 310 PH WOLNYCH może dałoby radę zrobić build, aby zrobić aktualną misję rangi C, ale raczej szanse są niemalże zerowe. Jak chcesz rzucać takimi tekstami, to zrób jakiś powerbuild, aby ninja na poziomie 700PH Cię nie rozjechał. Oczywiście przy równej walce, w której żadna ze stron nie jest upośledzona.
Po drugie - 600 w nowym trybie to MINIMUM MĄDRZE ROZDANYCH PH. A nie próg, od którego robisz misję na luzie. To zupełne minimum-minimum. Warto to podkreślić, bo traktujecie te progi jako poziom "na luzie klepię misję i MG nic mi nie może zrobić". Nie, to jest poziom, w którym dopiero gracz ZACZYNA mieć realne szanse na powodzenie. Zaczyna.
Po trzecie - poziom SW nie zostaje obniżony w żaden sposób, bo łatwiejszy start zostaje wyrównany trudniejszą późną rozgrywką, więc daruj sobie. Jestem ostatnią osobą, która chciałaby obniżyć go. Zwyczajnie próg wejścia na misje z zagrożeniem jest niższy, ale jednocześnie podnosimy rangę C, B, A i S. Nawet D jest podniesione, bo przecież wcześniej było bez zagrożenia. Wystarczy chwilę pomyśleć, aby dojść do wniosku, że poziom zostaje wyskalowany odpowiednio, a nie obniżony. Wcześniej była chora przepaść na start, a później kolejne przepaście między kolejnymi rangami. Teraz byłaby płynna jazda pod górkę.

Tyle w kwestii wyjaśnienia. Zmiany w tej kwestii powinny wchodzić zgodnie z wolą użytkowników, ale w sumie jak Kan jest przeciw, to nie mam pojęcia już co i jak. Zostawiam Wam tę rozkminę, bo nie mam na nią ni czasu, ni siły.
0 x
Awatar użytkownika
Kenshi
Postać porzucona
Wiek postaci: 25
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Wysoki, szczupły brunet o jasnych, żółtych tęczówkach. Cechą charakterystyczną jest głęboka blizna przecinająca twarz. Mężczyzna nosi lekki, przewiewy strój w którego skład wchodzą spodnie, tunika, okrycie głowy i szyi - wszystko w odcieniach bieli.
Widoczny ekwipunek: Płaszcz, tunika, okrycie głowy i szyji, rękawiczki, blaszane plakietki na nadgarstkach oraz pochwa z kataną przypasana u boku.
Multikonta: Azuma

Post autor: Kenshi »

Em, ale w chwili obecnej na D nie ma zagrożenia, chyba że ktoś się bardzo o to stara. Skoro wprowadzamy E i robimy z tego misję D, a pozostałe podnosimy poziomowo (gdzie uwaga już teraz jest problem z wykonaniem misji rangi B) to nie wiem czy w chwili obecnej po prostu nie jest przekombinowywanie. Bo teraz trudności z misji B będą już na C? Może zamiast zabawy w takie rozdrabnianie warto przedyskutować możliwe kompilacje zdarzeń na obecnych rangach misji? Wtedy może by się okazało, że warto coś z jednego poziomu, przenieść na wyższy? Coś obniżyć?

I proszę w miarę bez emocji, bo ja normalnie się zwracam. Howgh!
0 x
Wiem, że niektórzy mają ser­ca jak dzwon

Silne, głośne, pra­wie niez­niszczal­ne

Lecz zim­ne jak żela­zo, z które­go je odlano
Obrazek
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Zamiast wprowadzać jakieś nic nie wnoszące misje E, lepiej byłoby już dać jakieś wymogi odbycia sparingów czy czegoś takiego. Byłoby to duże lepsze bo raz że dostawałoby się za to PH to przy okazji od początku zabawy na forum gracz miałby jakieś wprowadzenie do walk, tego jak są one oceniane i jak się odbywają.

Poza tym problem nie leżał w misjach D/C tylko w zupełnie poronionym podejściu do trudności misji B, które jak się okazywało są często nie do przejścia jak cię misjodawca nie darzył specjalną sympatią (bo wtedy po prostu dawał jakoś przeżyć). Tak jak Kenshi uważam że powinniście się skupić na tym żeby to jakoś zbalansować a nie na siłę dorzucać nowe rangi misji, które na dobrą sprawę nic nie wniosą poza dodatkowymi kłopotami dla nowych, którym i tak często nie chce się tych badziewnych misji robić. Misjodawcom też się ich nie chce prowadzić bo to takie pierdzielenie i dupie maryny. Żadnego wyzwania, idź, zrób, przekaż, odbierz. Przyszliśmy się tu bawić w shinobi, walczyć, zabijać, ratować a nie wyprowadzać psy i niańczyć dzieciaki.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Tekst z zmianami jak mnie nie ma był w celach humorystycznych kompletnie. Po prostu nie było mnie, nie było tematu tego itd. zgadzałem się na konfie na 500+, a tutaj nagle pojawił się i chciałem się z tego pośmiać lekko, dlatego zostawię resztę. Piszę to, aby nikt nie przyjmował tamtego na poważnie jak Ty teraz, bo to nie był cel tamtych słów.

Ankietę proponowałem w osobnym temacie jak będą opcje do głosowania już ustalone, po prostu szybciej, łatwiej i wygodniej. Teraz ciężko to nazwać głosowaniem do x czasu jak jest dalej dyskusja, narzucone bardzo pośpiesznie.

I nie jestem przeciwny, nie mówię nie zmianom, trochę głosów sprzeciwu zmianom też jest co mnie popierają nie? Po prostu poparłem drugą połowę, mniejszą więc można uznać to tak? Jedynie nadałem pewien limit w ich wielkości, bo jestem przeciwny 500PH i misji rangi E, ale nie mówię kategorycznego nie zmianom. Parę razy je zmieniałem przypominam głos 400PH i veto bez pomysłu misji E, a teraz jestem za 500PH na start, ale w określonym przypadku. Trochę nie miło się to czytało.

Propozycja mi się nie podoba, ostatecznie nie zagłosowałem przeciwko jej, dałem wybór graczom nie mówiąc swojego zdania jakie nawet w niej mam ostatecznie, a jedynie limit dałem o 50PH mniej niż chcecie w takim przypadku. 450PH maksymalnie (popatrz na głosy, też są z 400PH na start, które ominąłeś najwidoczniej). Chętnie bym napisał, że jestem przeciwny i za zostawieniem jak jest, ale tego nie zrobiłem.

Twoja opcje przyjmę przy starcie 450PH (tak te 50PH sporo zmienia w moim odczuciu i skoro piszesz, że jestem przeciwny zmianom jak cytowałem powyżej to widocznie dla Ciebie też), bo zostawiłem wybór ostateczny graczom.
Osobiście nie brałem tego 600PH jako minimum mądrze rozdanych PH, bo wiem jak to bywało na misji C obecnej, gdzie sam czasem niektóre za lekko prowadziłem i wiem o tym. Po prostu to 700PH nie oznaczało, że nie było możliwe tego zrobienie, a nawet dobrze budując kogoś w obecnych poziomach trudności biorąc np. Douhito na start uważam, że dałoby się ją zrobić z 310PH. Wybacz nie zrobię tego buildu ani nic, usprawiedliwię się lenistwem. Nie chce mi się kombinować, obliczać itd. Mam wystarczająco wiele na już na głowie w tych kwestiach.
0 x
Sarutobi Kazumi

Post autor: Sarutobi Kazumi »

Nadal popieram Rejeła ponieważ podał argumenty, które mnie przekonują. I tyle, bo nie będę tu robił spamu, ani pośmiewiska z pewnych cytatów.

EDIT

Dohito w obecnym systemi (bez uwolnienia PH)

Doton D
Klanowe D
KC E
70PA w staty (czyli do tych 25 szybkości / percepcji wejdzie, reszta w inne staty)

I misję C czymś takim zrobić? Serio? Raiton user kładzie. Gen user kładzie. Samuraj kładzie. Ogólnie każdy NPC pasujący na misje rangi C wbija go w glebę.
0 x
Meido

Post autor: Meido »

Chyba, że nagle zacznie latać i wtedy genuser go kładzie, raiton go kładzie, ale inni na rangę C go nie kładą moim zdaniem. W ogóle Douhito jest mega mocne.
0 x
Midori

Post autor: Midori »

Słyszałem, że notki ich znerfiły. Ogólnie to lubie mechanike douhito. Fajnie zlepiony klan. Z większym sensem.
0 x
Awatar użytkownika
Ero Sennin
Support
Multikonta: Minoru

Post autor: Ero Sennin »

Nie jestem przekonana do misji rangi E... wiadomo, wprowadziłoby to kolejne zmiany, pewnie też nieco zmniejszyłoby to różnicę między poziomami misji, ale po co tyle kombinować. Nie będę się rozpisywać i na nowo zaczynać dyskusję. Jestem zdecydowanie za 500PH startowymi i bez zmian w misjach.
0 x
Masaru

Post autor: Masaru »

W sumie to zmieniam swój głos xD Bez E, i zwiększamy do 500PH startowych, plus danie graczom do tych 500Ryo, torby, albo kabury xD
0 x
Awatar użytkownika
Ero Sennin
Support
Multikonta: Minoru

Post autor: Ero Sennin »

Mają 500ryo na start... to i to można zwiększyć do 700 czy coś, niech dysponują kaską jak chcą, chociaż te 500 to też nie jest mało. Poza tym, w momencie tworzenia KP, można "zakupić" te przedmioty, odejmując ich kwotę ze swojej puli pieniędzy. ;)
0 x
Masaru

Post autor: Masaru »

Wiem ja tak zrobiłem, ale chodzi o to że niby masz pieniądze na wydanie na co chcesz, ale za razem musisz je wydać na torbę lub kaburę XD Chociaż w sumie racja, można nie ruszać tego. Aż taka różnica to to nie jest 50 w tą czy w tamtą.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ok zamykam. Powstanie finalna ankieta mająca na celu podsumowanie ostatecznych głosów ZA i PRZECIW.
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Odrzucone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość