Misja rangi E i wyrównanie przepaści między misjami
- Natsume Yuki
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 31
- Ranga: Nukenin S
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=199
- GG/Discord: 6078035 / Exevanis#4988
- Multikonta: Iwan zza Miedzy
Re: Misja rangi E i wyrównanie przepaści między misjami
Aktualnie jest tak, że expienie samym wykonywaniem misji jest uciążliwe. Chyba dlatego każdy ma prawo prowadzić misję rangi D, żeby sobie "dofarmić" i jednocześnie wspomóc tych, którzy takich misji potrzebują.
Czyli jeśli ułatwicie expienie świeżą postacią, to mniej osób będzie chętnych do prowadzenia tych prostszych misji. Nie mówię, że nie będzie chętnych wcale, ale będzie mniej.
Za opcją 3 - bez zmian w misjach
Czyli jeśli ułatwicie expienie świeżą postacią, to mniej osób będzie chętnych do prowadzenia tych prostszych misji. Nie mówię, że nie będzie chętnych wcale, ale będzie mniej.
Za opcją 3 - bez zmian w misjach
0 x
Głos na dwójeczkę bo się po prostu bardziej klei matematycznie. Opcja Raya nie jest rzecz jasna zła po modyfikacjach, ale dla mnie moja jest po prostu lepsza z powodu wymienionego wyżej.
Ps: W kwestii eventow nie wiem czy akurat ich nadal bym nie liczyl jako rangi A. Niby masz rację ze misje cięższe aczkolwiek ranga A i S tak bardzo się programi nie zmieniły. Przy tak dużych sumach 200 w ta czy w ta nie jest aż tak duża różnica.
Pss: (w sumie nie wiem czy tak oznacza się kolejnego) Chodzi mi jeszcze po głowie kwestia odnośnie wymaganych misji na rangi postaci. Wprowadzilbym zasadę ze jeśli mamy jakaś misje wyższej rangi niż wymagana to możemy nią "zastąpić " ta z niższą. Na przykładzie: Ranga wymaga 3 misji C. Mamy zrobione 2 C i jedna B. Rangę otrzymamy ale tej misji B nie możemy już wykorzystać na poczet kolejnej rangi. Odzwierciedlaloby to niejako realizm. Nie dam gościowi awansu bo wykonał cięższa robotę zamiast lzejszej? Bezsens!
Ps: W kwestii eventow nie wiem czy akurat ich nadal bym nie liczyl jako rangi A. Niby masz rację ze misje cięższe aczkolwiek ranga A i S tak bardzo się programi nie zmieniły. Przy tak dużych sumach 200 w ta czy w ta nie jest aż tak duża różnica.
Pss: (w sumie nie wiem czy tak oznacza się kolejnego) Chodzi mi jeszcze po głowie kwestia odnośnie wymaganych misji na rangi postaci. Wprowadzilbym zasadę ze jeśli mamy jakaś misje wyższej rangi niż wymagana to możemy nią "zastąpić " ta z niższą. Na przykładzie: Ranga wymaga 3 misji C. Mamy zrobione 2 C i jedna B. Rangę otrzymamy ale tej misji B nie możemy już wykorzystać na poczet kolejnej rangi. Odzwierciedlaloby to niejako realizm. Nie dam gościowi awansu bo wykonał cięższa robotę zamiast lzejszej? Bezsens!
0 x
- Kenshi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 25
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Wysoki, szczupły brunet o jasnych, żółtych tęczówkach. Cechą charakterystyczną jest głęboka blizna przecinająca twarz. Mężczyzna nosi lekki, przewiewy strój w którego skład wchodzą spodnie, tunika, okrycie głowy i szyi - wszystko w odcieniach bieli.
- Widoczny ekwipunek: Płaszcz, tunika, okrycie głowy i szyji, rękawiczki, blaszane plakietki na nadgarstkach oraz pochwa z kataną przypasana u boku.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33 ... 577#p47577
- Multikonta: Azuma
Ja podobnie jak Seiki, również nie wprowadzałbym misji rangi E, chociaż de facto sam jestem za leniwy, żeby sobie dofarmić
Jakby nie patrzeć, jeżeli już miałoby wchodzić, to bardziej podoba mi się opcja druga.

0 x
Żeby temat nie stał wiecznie - głosowanie będzie do jutra, a dokładniej do godziny 18. Niedługo po tym dam posta z werdyktem, która opcja przeszła.
0 x
Zarówno opcja 1 jak i 2 jest spoko, ale chyba bardziej byłbym przy 1. Nie usuwajmy całkiem zagrożenia, przecież to sw. Później i tak postacie będą tylko silniejsze.
0 x
Szczerze mówiąc mi bardziej pasuje dwójeczka. Więc głosowałbym na dwójeczkę właśnie
0 x
Ja mam tylko jedno pytanie.
Nie ma mnie, nagle w chwilę z PH startowych stworzył się taki drugi temat i dużo rzeczy, ale nie będę więcej dyskutować, bo w sumie i tak nic nie wniosę, żadnych nowych progów, a bym tylko sobie pogadał.
Nie mogę jednak omawiać tego tematu nie patrząc na startowe PH, bo to jest powiązane.
Osobiście widzę dwie opcje, a która wejdzie i tak mi będzie odpowiadać.
1. Opcja Raya z misjami i wtedy byłbym za startowym 400/450PH. Na więcej jak chcecie to bez mojego błogosławieństwa.
2. Bez zmian w misjach, ale wtedy startowe 500PH

Nie mogę jednak omawiać tego tematu nie patrząc na startowe PH, bo to jest powiązane.
Osobiście widzę dwie opcje, a która wejdzie i tak mi będzie odpowiadać.
1. Opcja Raya z misjami i wtedy byłbym za startowym 400/450PH. Na więcej jak chcecie to bez mojego błogosławieństwa.
2. Bez zmian w misjach, ale wtedy startowe 500PH
0 x
- Sans
- Administrator
- Wiek postaci: 8
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus
Krótko. Przeciwny wprowadzaniu misji rangi E.
0 x

- Jawa
- Administrator
- Ranga: Head Admin
- GG/Discord: MxPl#7094
- Multikonta: Sasame | Sumi
Nadal jestem zwolennikiem zarówno misji jak i startu z 500 PH.
Gdybym miał wybierać z tego co dał Kan to sam nie wiem. Obie opcje mają nieco inne zalety. Pod względem rozwoju 500 PH to zawsze 50 PH do przodu natomiast misje E wprowadzą nieco więcej "rozrywki" przesuwając progi innych misji co powinno przynajmniej w założeniu skończyć się mniejszą monotonią na początku rozgrywki. Co by nie weszło zawsze będzie lepiej niż jest obecnie pod tym względem. Właśnie dlatego pozostaję zwolennikiem tego co było rozważane obecnie w wersji najbardziej optymistycznej. Czyli dodane misje rangi E oraz 500 PH na start. Moje progi pewnie jeszcze bardziej by pomagały, ale jak wspomniałem progi Raya nie są złe. Po prostu w mojej opinii skalujące się w miarę równomiernie mają większy sens.
PS: Generalnie zostawiamy to jeszcze kilka dni czy podliczamy/coś z tym robimy?
Gdybym miał wybierać z tego co dał Kan to sam nie wiem. Obie opcje mają nieco inne zalety. Pod względem rozwoju 500 PH to zawsze 50 PH do przodu natomiast misje E wprowadzą nieco więcej "rozrywki" przesuwając progi innych misji co powinno przynajmniej w założeniu skończyć się mniejszą monotonią na początku rozgrywki. Co by nie weszło zawsze będzie lepiej niż jest obecnie pod tym względem. Właśnie dlatego pozostaję zwolennikiem tego co było rozważane obecnie w wersji najbardziej optymistycznej. Czyli dodane misje rangi E oraz 500 PH na start. Moje progi pewnie jeszcze bardziej by pomagały, ale jak wspomniałem progi Raya nie są złe. Po prostu w mojej opinii skalujące się w miarę równomiernie mają większy sens.
PS: Generalnie zostawiamy to jeszcze kilka dni czy podliczamy/coś z tym robimy?
0 x
Ja tam za 400 PH i jesli chodzi o misje to kiedys zrobiłem taki TEMAT i już o tym mówiłem jednak pomijając wynagrodzenia które powinny być może lekko zmienione / kiedys chcialem nerfic ale mozna lekko buffnac bo ryzyko / to wprowadzenie E mi się podoba. Czemu? Nowe C będzie łatwiejsze niż stare B, a jednak przepaść między C a B teraz jest wielka i jestem za.
0 x
Ja popieram Avę. 500 PH i misje rangi E to dobry pomysł. Ale jeśli miałbym wybrać coś z tego co zaproponował Kan, to wybrałbym 400 PH i misje rangi E.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości