Misja rangi E i wyrównanie przepaści między misjami
Re: Misja rangi E i wyrównanie przepaści między misjami
Byłbym zadowolony gdyby nikt nie dostał zwrotu Ph za wcześniejsze misje. Oj nie. Progi stat by wywalilo w kosmos, a to moze wlasnie byc dobry moment aby faktycznie ktos mogl zapelnic nowa czołówkę. No i co z PH za fabuły?? A i te startowe wzrastają.. Ale koszty za staty zostają? zwiększył bym o 1 i samurajowie mają wystarczajacego buffa. bo 2 ph na stacie a nie 1 bedzie. Rozumiem ze na C teraz bedzie poziom jak kiedys na B?
0 x
- Reika
- Martwa postać
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
- Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
- Link do KP: http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=245
- Multikonta: Brak
Midori, nie będzie żadnego zwrotu. Po prostu proponowałabym, żeby te misje, które już masz zrobione, przyrównać do nowego poziomu, jeśli zmiany przejdą. Czyli jak klepałeś bez żadnego wysiłku obecne D, to po zmianach spadłyby na poziom E, tak samo C na D i tak dalej. Dzięki temu zachowa się takie samo wynagrodzenie i poziom. Nie będzie wtedy żadnego problemu i niejasności. No ale Ichi od razu zgłosił sprzeciw, dlatego wspomniałam o różnicach w PH i fabularnych poziomach misji.
0 x

|| Karta Postaci || Pieniądze || Punkty Historii || Głos ||
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
Jestem na nie ze zniżaniem poziomu odbytych misji, ponieważ nie będzie tak drastycznej zmiany w wyzwaniu misji poszczególnych rang. Misja D będzie bardziej wymagająca, to fakt, ale nie będzie miała takiego zagrożenia, jak obecne misje C.
Poza tym, takie rozwiązanie byłoby jedynie kłodą pod nogi dla mniej doświadczonych graczy. Ilu mamy akolitów, którzy zaczęli grę od zera? No właśnie. A zaniżanie rang misji wiąże się z przystopowaniem spełniania wymogu misji potrzebnego do awansu.
Poza tym, takie rozwiązanie byłoby jedynie kłodą pod nogi dla mniej doświadczonych graczy. Ilu mamy akolitów, którzy zaczęli grę od zera? No właśnie. A zaniżanie rang misji wiąże się z przystopowaniem spełniania wymogu misji potrzebnego do awansu.
0 x
- Jawa
- Administrator
- Ranga: Head Admin
- GG/Discord: MxPl#7094
- Multikonta: Sasame | Sumi
W kwestii wynagrodzenia dla prowadzących. Popieram tutaj Ichirou. Od zawsze śmieszna wydawała mi się kasa dla prowadzącego no ale coś muszą dostawać. Trudno mi uwierzyć, że ludzie będą prowadzić charytatywnie. Obciąłbym im kasę za prowadzenie misji do połowy tej otrzymywanej przez uczestnika. Pieniądze powinny być dobrem, które nie sypie się z nieba, a jest trudne do zdobycia. Jeśli ktoś chciałby się doszukiwać w zmianie niesprawiedliwości (nie mówię tu o kasie dla prowadzących) to będzie ona także dotyczyć każdej nowej misji kogoś kto wcześniej jechał na starym systemie. Nie grał wcześniej? Jego problem mógł, a tego nie robił. Jesteśmy jednym z największych obecnie forów Naruto i musimy myśleć o ulepszaniu systemu gdyż stały rozwój jest tym w co celujemy. Skoro ma wady trzeba je załatać, a nie bezczynnie patrzeć jak wielu nowych zniechęca się już na starcie nie odkrywając jak fantastyczny to pbf przez nudny i żmudny próg wejścia.
Kwestia zapisywania starych misji. Bardziej odpowiadałoby mi, że jak ktoś miał porobione misje rangi D będą zapisane jako E. Rangi C jako D, gdyż prawdopodobnie wraz ze zmianą ulegną wymagania na rangi. Nie licząc tych najwyższych, które mogą mieć nieco większe. Jeśli zapiszemy je jednak tak, że nic nie zmienia się w zapisie nie będę się sprzeciwiał jednak wolałbym osobiście obniżyć. A i żadnych refundów wraz ze zmianami nie przewidujemy. Misje, które zostały rozpoczęte przed zmianą oceniałbym według starego systemu.
Kwestia zapisywania starych misji. Bardziej odpowiadałoby mi, że jak ktoś miał porobione misje rangi D będą zapisane jako E. Rangi C jako D, gdyż prawdopodobnie wraz ze zmianą ulegną wymagania na rangi. Nie licząc tych najwyższych, które mogą mieć nieco większe. Jeśli zapiszemy je jednak tak, że nic nie zmienia się w zapisie nie będę się sprzeciwiał jednak wolałbym osobiście obniżyć. A i żadnych refundów wraz ze zmianami nie przewidujemy. Misje, które zostały rozpoczęte przed zmianą oceniałbym według starego systemu.
0 x
Zgadzam się tutaj z Ichim. Dodatkowa misja niskiej rangi raczej w niczym nie pomoże, a wręcz pewnie spowolni rozwój, a nie taki jest cel (chyba).
0 x
- Papyrus
- Administrator
- Ranga: Fabular
- GG/Discord: Enjintou1#8970
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans
Wow, sporo postów od mojego poprzedniego.
Aby wszystko było widoczne:
1. Żadnych refundów.
2. Rangi zostałyby obniżone z wykonanych misji
3. Nie spowalnia to rozwoju, bo podałem, że do poprawek byłyby artefakty/misje na techniki i rangi - to zostałoby poprawione wedle nowego systemu misji. Czyli nie zostałyby stare wymagania na rangi fabularne, bo byłyby one zawyżone.
4. Opisy misji zostałyby też pewnie poprawione wraz ze zmianą ich wymagań, więc chill.
5. Wynagrodzenie Ryo - jakaś musi być zachęta dla prowadzących, by prowadzili te misje. Nie obcinałbym im drastycznie kasy. Dziwne, że wynagrodzenie jest wyższe, ale czymś zachęcać trzeba. Tak jak wcześniej - podniósłbym jedynie wynagrodzenie dla gracza za wykonanie misji, bo jak ktoś weźmie na start styl Chanbara, to zbieranie na Katanę trwa... długo. A co dopiero przy Mokuzaiu. A gdzie reszta ekwipunku?
6. Eventy są liczone jako misje rangi A jako nagroda. Aktualnie byłyby liczone jako ranga B. Event jest łatwiejszy niż solo misja rangi B dla nowych graczy, więc jest to swego rodzaju wabikiem na graczy, by uczestniczyli w dużych wydarzeniach fabularnych. Nie rozdzielałbym tego na misje/eventy. Co do rozliczeń - wszystko i tak jest okej, bo w rozliczeniach z PH każdy ma odnośniki do tematów, z których otrzymali PH, czyli głównie wynagrodzenia za misje. Tam jest data i widać czy było to przed zmianą, czy po.
Ogólnie to nie wiem, o których progach misji teraz mówimy, więc od tego momentu urządzę głosowanie i proszę każdego o głos.
Wybór nr 1
E - brak zagrożenia
D - 600 PH
C - 1200 PH
B - 2200 PH
A - 3600 PH
S - 5000 PH
Moja znerfiona rozpiska.
Wybór nr 2
Misja rangi E - brak zagrożenia
Misja rangi D - 600PH
Ranga C - 1200 PH
Ranga B - 2100 PH
Ranga A - 3300 PH
Ranga S - 4900 PH /// 5000 PH
Rozpiska Avy.
Wybór nr 3
Brak zmian - zostawiamy misje jak są.
Co do wynagrodzeń i reszty - nie ma co się przejmować, ustalimy to wszystko odpowiednio. Ten temat ma służyć ogarnięciu czy wprowadzamy misję rangi E, czy nie.
Aby wszystko było widoczne:
1. Żadnych refundów.
2. Rangi zostałyby obniżone z wykonanych misji
3. Nie spowalnia to rozwoju, bo podałem, że do poprawek byłyby artefakty/misje na techniki i rangi - to zostałoby poprawione wedle nowego systemu misji. Czyli nie zostałyby stare wymagania na rangi fabularne, bo byłyby one zawyżone.
4. Opisy misji zostałyby też pewnie poprawione wraz ze zmianą ich wymagań, więc chill.
5. Wynagrodzenie Ryo - jakaś musi być zachęta dla prowadzących, by prowadzili te misje. Nie obcinałbym im drastycznie kasy. Dziwne, że wynagrodzenie jest wyższe, ale czymś zachęcać trzeba. Tak jak wcześniej - podniósłbym jedynie wynagrodzenie dla gracza za wykonanie misji, bo jak ktoś weźmie na start styl Chanbara, to zbieranie na Katanę trwa... długo. A co dopiero przy Mokuzaiu. A gdzie reszta ekwipunku?
6. Eventy są liczone jako misje rangi A jako nagroda. Aktualnie byłyby liczone jako ranga B. Event jest łatwiejszy niż solo misja rangi B dla nowych graczy, więc jest to swego rodzaju wabikiem na graczy, by uczestniczyli w dużych wydarzeniach fabularnych. Nie rozdzielałbym tego na misje/eventy. Co do rozliczeń - wszystko i tak jest okej, bo w rozliczeniach z PH każdy ma odnośniki do tematów, z których otrzymali PH, czyli głównie wynagrodzenia za misje. Tam jest data i widać czy było to przed zmianą, czy po.
Ogólnie to nie wiem, o których progach misji teraz mówimy, więc od tego momentu urządzę głosowanie i proszę każdego o głos.
Wybór nr 1
E - brak zagrożenia
D - 600 PH
C - 1200 PH
B - 2200 PH
A - 3600 PH
S - 5000 PH
Moja znerfiona rozpiska.
Wybór nr 2
Misja rangi E - brak zagrożenia
Misja rangi D - 600PH
Ranga C - 1200 PH
Ranga B - 2100 PH
Ranga A - 3300 PH
Ranga S - 4900 PH /// 5000 PH
Rozpiska Avy.
Wybór nr 3
Brak zmian - zostawiamy misje jak są.
Co do wynagrodzeń i reszty - nie ma co się przejmować, ustalimy to wszystko odpowiednio. Ten temat ma służyć ogarnięciu czy wprowadzamy misję rangi E, czy nie.
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
- Reika
- Martwa postać
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
- Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
- Link do KP: http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=245
- Multikonta: Brak
Numer 1
0 x

|| Karta Postaci || Pieniądze || Punkty Historii || Głos ||
Osobiście nie chciałbym misji E, ale jeśli już jestem za rozpiską nr. 1
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
Ogólnie jestem za 3, ale jak już by weszły E to lepiej mi pasuje 1.
0 x
- Kisho
- Gracz nieobecny
- Wiek postaci: 20
- Ranga: Wyrzutek D
- Krótki wygląd: Długie brązowo-blond włosy, błękitne oczy, jasna karnacja, czarne spodnie, czerwono-czarna bluza i jasnobrązowy bezrękawnik z kominem
- Widoczny ekwipunek: kabura na broń (na prawym udzie) i torba (na lewym pośladku)
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33 ... 523#p38523
Zdecydowanie nr. 1 (Ale nie mam też nic przeciwko 2)
0 x

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości