Urlopy/Nieobecności itp...

Ayato

Urlopy/Nieobecności itp...

Post autor: Ayato »

0 x
Awatar użytkownika
Nikusui
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 29
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Białe, długie włosy, część z nich zapleciona w cztery warkocze - https://i.imgur.com/W0LDdj1.jpg; żółto-zielone oczy; jasna cera
Widoczny ekwipunek: Bicz przymocowany przy prawym biodrze; torba nad lewym pośladkiem; kabura na broń na prawym udzie
Multikonta: Sayuri

Re: Urlopy/Nieobecności itp...

Post autor: Nikusui »

To są dwa miesiące, zanim taki ktoś zostanie usunięty. Myślę, że to wystarczająco dużo czasu, żeby dać jedno zdanie w urlopie. Częściej zdarza się, że ktoś po prostu gra sobie gdzieś indziej, a jak nie wyjdzie, to wraca, albo sobie po prostu o forum przypomina. Takie powroty i tak są rzadkie, więc nie widzę powodu, by trzymać te wszystkie konta, bo może ktoś wróci. I właśnie, ktoś "porzuca" forum, więc może sobie tak wracać raz, drugi, bez konsekwencji? Ja jestem na nie.
0 x
Obrazek
"W życiu licz na najlepsze, ale przygotuj się na najgorsze."
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Ayato, czytaj uważnie. Za urlopy nikt nie karze.

Regulamin Shinobi War ---> punkt 1 ---> podpunkt i :

''Postacie nieaktywne fabularnie od ponad dwóch miesięcy zostaną usunięte, o ile gracz nie zgłosił urlopu na dłuższy okres czasu z zaznaczeniem konkretnego powodu.''

Tak więc jak masz urlop, to nikt Ci postaci nie usunie. Usuwane są te, które znikają bez wieści na dłuższy czas. Koniec.
0 x
Meido

Post autor: Meido »

Niby te 2 miesiące to strasznie długo czasu na wzięcie urlopu, ale czasem może się zdarzyć, że no nie wiem ... nie będzie przez 2 miesiące internetu w domu? I co wtedy? Wtedy zostaje internet w kafejce lub na uczelni. Ewentualnie telefon do znajomego z forum i on zgłosi nieobecność (jak ktoś mnie ładnie poprosi, np. jakaś fajna dziewczyna, to chętnie udostępnię swój prywatny kappa).

No i jestem na nie. Zapominalstwo i "odchodzenie" z forum powinno być karane.

No i ogólnie powiem, że bardzo chciałbym być na "tak", bo zmiany są dobre i usprawniają forum, ale tutaj plusów nie widzę.
0 x
Midori

Post autor: Midori »

Był bym za. Zrobić dział "Stare katy" I niech wracają po miesiącach. ;P Why no. Jesli chociaż jakiś jeden gracz wróci i będzie sympatycznie z nami pykac to juz sukces. Tylko, żeby nie liczyc ich do miesjc w klanach podczas nieobecności. Aż dziwie się, że nikt na to kiedyś nie wpadł. Przecież bywało pare razy, że ktoś wracał a jego karty ni ma i temu odchodził na dobre. Myślę, że pare weteransów by się odnalazło. Pytanie czy robimy przywracanie starych kart czy tylko od tego momentu w przyszłość. :P
0 x
Meido

Post autor: Meido »

Nie ma to sensu, Panie Midori. Jeśli mają nie być liczeni do miejsc w Klanach, to może się okazać, że powiedzmy 4 nieaktywnych Uchiha nagle powróci i klan wzrośnie o nadliczbowe 4 miejsca.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Jest tyle kanałów komunikacji i tyle sposobów by jakkolwiek dać znać o swojej nieobecności planowanej czy też nie, ze pomysł nie jest do realizacji.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Właściwie nie powiem nic ponad to co wymienili moi poprzednicy, ale warunkami jakimi jest obostrzona kwestia kasacji kont wcale nie jest w mojej opinii jakieś rygorystyczne. Sposób na kontakt jest zawsze (chyba, że ktoś jest w śpiączce :v ), a w przeważającej kwestii ludzie po prostu odpuszczają grę. Potrzeby wynagradzania takiego zachowania nie widzę. Przy okazji tego jak zauważył Meido, wolałbym tez uniknąć sytuacji gdzie nagle w jakimś klanie będzie "znacznie" nadprogramowa ilość osób (a w skrajnych przypadkach tak by też mogło być).

Temat odrzucam.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Zablokowany

Wróć do „Odrzucone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości