UN rozszerzona lista

Awatar użytkownika
Tenshi
Wiek postaci: 16
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Yasuo

Re: UN rozszerzona lista

Post autor: Tenshi »

0 x

Awatar użytkownika
Brook
Moderator
Aktualna postać: Souei

Post autor: Brook »

Obieżyświat - jak odwiedzasz cztery regiony to dostajesz tylko info o klanach z regionów które odwiedziłeś. Cały czas nie widzi mi się zbieranie wiedzy o wszystkich na świecie. I co to byłaby za wyprawa, gdzie w jednym wątku dałoby się zamknąć wizyty w czterech regionach nie przebiegając po nic tylko przelotem?

Hart Ducha - łączenie tego Wytrzymałością psychiczną, która i tak daje już bonus do konsekwencji nie ma za bardzo sensu. Dosyć silne UW i w sumie to jak patrzyłem jeszcze na łamacza iluzji, to nie wiem czy podobają mi się umiejętności, które przeskakują ponad mechaniką, zamiast tylko ją modyfikować czy wspierać.

Mistrz dotonu - rozumiem, że techniki wymagające kontaktu z ziemią to takie, które w sekwencji pieczęci albo zamiast pieczęci przyłożenie ręki do ziemi?

Mistrz raitonu - nie wiem o jakim odwzorowaniu ruchów broni mówimy. Np. W Ikazuchi no Utage bronie wbija się w ziemię i z nich leci raiton. Jak to wtedy działa? Jak to działa na chakra flow rerugan i chidorigatane wymagające również metalowych broni?

Mistrz Katonu - to rak, tego nie. Proszę coś innego.

Mistrz Futonu - ok niech będzie, nie pamiętam już co tam była za debata w pomysłach więc idźmy ze świeżym podejściem tutaj

Sen Wojownika - nie ma określonego czasu na regenerację to co skracasz o 50%? To tak jak z szybkim składaniem pieczęci gdzie mamy szybkość składania pieczęci *2 a i tak nikt nie wie ile to daje.

Łamacz iluzji - to samo co w hart ducha, po zastanowieniu się to bym obu bym nie dawał.

Zaawansowana mistrzowska kontrola - nie przejdzie.

Adaptacja - nie

Mistrz zasięgu - mówimy tu o technikach czy o seido/takedzie?
0 x
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
Martwa postać
Wiek postaci: 19
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: - Stalowe oczy
- Kucyk
- Atletyczna budowa ciała
- Brązowo-bordowa tunika
- Dopasowane spodnie shinobi
- Czarny pas
- Bose stopy
Widoczny ekwipunek: - Duża torba
- Płaszcz
- Plecak
- Złożony Namiot
Multikonta: Tapion

Post autor: Kaito Mizukane »

To może tak, celem jest wyprawa bo jakąś zakurzoną książkę, zdobywasz ją, czytasz (miesiąc irl jak przy ciężarkach) i już wiesz co masz wiedzieć ?
Zgadza się
Ikazuchi no Utage - ręce i dłonie skierowane w dół

Chakra flow - są trzy ścieżki: działa, nie działa, nowy sposób jak: mniej zadajesz obrażeń bo nie jest to ostro zakończona broń, przez co nie zwiększasz aż w takim stopniu siły penetracji. Moim zdaniem lepiej powiedzieć, że nie działa.
Można zasnąć w dowolnym miejscu, raz na wydarzenie fabularne dzięki temu można zaleczyć jedną lekką ranę ? Proces leczenia 1 tura która musi równać się 1 godzinie fabularnej ?
Obu byś nie dawał, w sensie, że obydwa odpadają czy że jedno trzeba będzie wybrać ? Jak pierwsze ok, usunę. Jak drugie to pewnie jakaś ankietka wleci, niech gracze SW wybierają
Techniki/Seido/Takeda
0 x
Obrazek Narrator / Myśli / Mowa KP | PH | BANK Prowadzone Misje:
  1. Zakata - Wyprawa C
  2. Rei Uta & Takashi - Wyprawa A
Awatar użytkownika
Mijikuma
Wiek postaci: 17
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Ubrany w czarny płaszcz, twarz ukryta pod maską.
Widoczny ekwipunek: Łuk na plecach | Kołczan | Płaszcz | Maska
GG/Discord: bombel#0351
Multikonta: Ryu

Post autor: Mijikuma »

Może i się wtrącę i nie dodam od siebie nic konstruktywnego. Bo tak czytam te propozycje i fajnie, im więcej tym lepiej, aczkolwiek mam trochę wrażenie, że wśród wszystkich tych propozycji nie ma niczego, co by mnie jako gracza zainteresowało w jakimkolwiek scenariuszu, jakąkolwiek postać bym miał. Dużo tu umiejek, które w zasadzie dają jedynie to, że są. Ale nie dają żadnej wymiernej korzyści, są bardziej fabularne.
Bo Obieżyświat to raczej random. Mistrz Dotonu to ile jest takich technik? A nawet jeśli to szczerze porównałbym to do usunięcia jednej pieczęci z techniki, dość mały buff jak na to, że trzeba mieć specke na S i jeszcze zrobić wypkę. Mistrz Raitonu to samo. Mistrz Katonu też, tylko tym bardziej, tu w ogóle nawet nie wiem czy ktokolwiek to wciąganie powietrza wyliczałby jakkolwiek czasowo, więc jedynie fabułkowo to jakoś się kręci. Sen Wojownika no to został podsumowany i tak, jest ten zapis, o którym wspominasz - z którego korzysta się raz na rok i to w optymistycznym scenariuszu. Łamacz Iluzji to zgadzam się z sejnarem. Mistrz zasięgu z tych ostatnich przytaczanych jako jedyny według mnie ma jakąś rację bytu, ale pamiętajmy, że mówię to z perspektywy Takedziarza, który już ma 100 metrów zasięgu na każdej strzale i kolejne 25 jest miłym smaczkiem. Nie takim, żebym chciał na to robić wypkę, ale no.
0 x
Awatar użytkownika
Osamu
Wiek postaci: 20
Krótki wygląd: Białowłosy i wysoki młodzieniec przyozdobiony kilkoma białymi tatuażami.

Post autor: Osamu »

Mistrz dotonu byłby w porządku gdyby nie trzeba było mieć fizycznego kontaktu z ziemią (jako postać).
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Brook
Moderator

Tylko żywiołowe specki by mnie tu interesowały ale do utility wynikającego z mistrza suitonu to się nie umywa. Mistrzu fuutonu i raitonu są na drugim miejscu bo rzeczywiście mogą zostać dobrze wykorzystane, natomiast mistrz dotonu i mistrz katonu to wydają się wymyślone na siłę. Popracowałbym jeszcze nad nimi, ale osobiście nie mam pomysłu co by im tam wcisnąć. Aktywacja wydmuchiwanych technik przez dłonie to jest w sumie takie... po co?
0 x
Awatar użytkownika
Arii
Ranga: Kogō
Krótki wygląd: -na prawym ramieniu wytatuowana sznyta gita
-krótka bródka
Widoczny ekwipunek: * Dwie opaski z dziwnymi symbolami na nadgarstkach
*Duża Torba
*Manierka
Multikonta: Yuri

Post autor: Arii »

ja na pewno chciałbym coś z rozwinięciem Kontroli - aktualnie oprócz dwóch UN z ogólnej listy brakuje mi 3, co by właśnie zwiększyło odpowiednio poje UW - dlatego może trzeba też nad tym posiedzieć
0 x
Obrazek Chakra Ariiego - dla sensora wyczuwalna jako spokojna, ciepła i dobroduszna
Chakra w formie Rzeźnika - zimna, wyczuwalna woń krwi, morderczy zamiar wisi w powietrzu
Chakra w formie Mindy - znudzona, "rozbrykana", skryta PH
Bank
WT
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
Martwa postać
- Kucyk
- Brązowo-bordowa tunika
- Czarny pas
- Bose stopy
- Płaszcz
- Plecak
- Złożony Namiot

1 x
  1. Zakata - Wyprawa C
Awatar użytkownika
Arii
Ranga: Kogō
Krótki wygląd: -na prawym ramieniu wytatuowana sznyta gita
-krótka bródka
Widoczny ekwipunek: * Dwie opaski z dziwnymi symbolami na nadgarstkach
*Duża Torba
*Manierka
Multikonta: Yuri

Post autor: Arii »

Podoba mi się do Dotonu - taka Toph z Awatara

Do Katonu nie jestem przekonany, ale jest to jakiś kierunek
1 x
Obrazek Chakra Ariiego - dla sensora wyczuwalna jako spokojna, ciepła i dobroduszna
Chakra w formie Rzeźnika - zimna, wyczuwalna woń krwi, morderczy zamiar wisi w powietrzu
Chakra w formie Mindy - znudzona, "rozbrykana", skryta PH
Bank
WT
Awatar użytkownika
Tenshi

0 x

Awatar użytkownika
Yuri Uchiha
Wiek postaci: 21
Ranga: Doko
Krótki wygląd: białe włosy, trzy blizny na twarzy, czerwone oczy
Widoczny ekwipunek: -
Multikonta: Arii

Post autor: Yuri Uchiha »

Nie ma możliwości stworzenia takiego WT Dotonu :) potwierdzone info
1 x
Awatar użytkownika
Tenshi

to już odwieczny problem WT, że nie ma możliwości stworzenia tam czegokolwiek przydatnego <catgiggle>

ale ja się cieszę z tego powodu, za dużo wykrywajek jest obecnie
0 x

Awatar użytkownika
Brook
Moderator

Oba na nie. Myślę, że przestańmy już próbować, bo co kolejna propozycja to coraz bardziej oderwana. Proszę tylko o poprawę opisów do mistrza raitonu i fuutonu z generowanego na własnoręczny i damy jeszcze 48h jak będzie okej.
1 x
Awatar użytkownika
Brook
Moderator

No to 48h na poprawione opisy, jak nie ma reakcji.
0 x
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
Martwa postać
- Kucyk
- Brązowo-bordowa tunika
- Czarny pas
- Bose stopy
- Płaszcz
- Plecak
- Złożony Namiot

EDIT - przeredagowane

Mistrz Fūtonu - shinobi, którzy oddali się żmudnemu procesowi zgłębiania tajnik, jakie skrywa uwolnienie wiatru. Nauczyli się podczas tej podróży nowej umiejętności. Mianowicie za pomocą chakry, są w stanie wokół własnego ciała kontrolować ciśnienie atmosferyczne. Na tyle wprawili się w tej sztuce, że do technik fūtonu przy których potrzebowali wcześniej wachlarza, zaczęli wykorzystywać zamiast niego swoich rąk z takim samym powodzeniem i efektem.

Aby opanować tą umiejętność, shinobi musi mieć rozwinięty Fūton na rangę S.

Mistrz Raitonu - ci co od lat władają uwolnieniem pioruna nauczyli się być istnym przekaźnikiem dla swoich technik shinobi. Wszędzie tam, gdzie do tej pory musieli dzierżyć oręż, aby skutecznie móc posługiwać się żywiołem błyskawicy, zamienili swą broń na ręce. Odwzorowując swoimi dłońmi ruch oręża, ciskają pioruny w ten sam kontrolowany sposób. UN nie działa na chakraflow. Przy niektórych technikach wystarczy sam ruch ręki, nie trzeba np. wbić ręki w ziemię.

Aby opanować tą umiejętność, shinobi musi mieć rozwinięty Raiton na rangę S.
0 x
  1. Zakata - Wyprawa C
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości