Jedno zdanie, tyle różnic.

Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)

Jedno zdanie, tyle różnic.

Post autor: Akarui »

PROBLEM

Ten występuje w regulaminie działu Własne Techniki, poniżej podkreślony fragment:
Niby każdy to rozumie, jednak okazuje się, że ta zasada nie dotyczy wszystkich. Więc umówmy, się, albo zaczynamy przestrzegać własnego regulaminu, albo zmieniamy go pod to, co na forum następuje. Bo co z tego, że postać jest pośmiertna? Jasno i klarownie napisano w regulaminie "liczony od akceptacji Karty Postaci". Nie poprzedniej karty, nie następnej, nie postaci z innego forum. Mowa o obecnej postaci. Więc?

ROZWIĄZANIE

Proponuję podkreślony wyżej wpis zmienić na:
W ten sposób każdego "żółtodzioba" nadal ten punkt obowiązuje, a postacie pośmiertne wrzucają nowe techniki natychmiast po akceptacji KP, jak to zwykle bywa.

Jeśli jednak nie pasuje, to druga propozycja brzmi: zacznijmy tego przestrzegać! Postacie pośmiertne mają aktywnie spędzić miesiąc gry licząc od zaakceptowania KP i dopiero wrzucają KP, jak każdy inny zaczynający od początku.

DODATKOWE UWAGI

Bardzo proszę na postawienie na jedną z tych opcji, bo na ten moment co innego mówi regulamin, a inaczej zachowuje się moderacja i administracja.
0 x
MOWA
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Re: Jedno zdanie, tyle różnic.

Post autor: Boyos »

Jak dla mnie nigdy nie było wątpliwości co znaczy to zdanie i jak je interpretować, ale jeśli komuś to pomoże to jestem za :)
0 x
Obrazek
Shinji

Post autor: Shinji »

Dla mnie też to zawsze było oczywiste, ale to samo to Seinar. Można zmienić.
0 x
Awatar użytkownika
Yamanaka Inoshi
Postać porzucona
Wiek postaci: 18
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach.
Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie.
GG/Discord: Tario#3987/64789656
Multikonta: Hoshigaki Maname
Aktualna postać: Jun

Post autor: Yamanaka Inoshi »

Jasne. Dobra zmiana. Akarui, leczy rany kappa
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

A co z osobami, które grały kiedyś na forum i powróciły po jakimś czasie? Ostatnio była taka sytuacja, że Shin musiał odczekać staż, chociaż grał z nami od początku tej edycji i to całkiem długo. Owszem, Ava mógł nie wiedzieć, że to stary gracz, ale wtedy Buka mi powiedział, że to zależy od aktywności gracza, która ostatnio u Shina kulała, bo potem kilka razy robił podchody do forum, co jest dla mnie trochę meh, bo swój wkład już miał mimo wszystko.
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

Jakby był jakiś random co miał zaakceptowane kp rok temu, napisał dwa posty i teraz chce wrócić i mieć odbębniony staż to się nie będzie on liczył. Tyle w temacie. Moim zdaniem nie ma co tworzyć reguł, tylko lepiej żeby każdy taki przypadek był rozpatrywany indywidualnie.
0 x
Obrazek
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Zapis do zmiany, w sumie jeżeli nikt nie ma nic przeciw to w ciągu 48h wprowadzę.
Co do osób, które powróciły po jakimś czasie - fajnie gdyby o tym powiedziały :v Ciężko znać każdego gracza. W takim przypadku prośby do adminów stoją otworem i nie trzeba się bać :3

EDIT PO JAKIMŚ CZASIE: Wrzucam do wprowadzonych, po turnieju będę wprowadzać już pomysły :3
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości