Wschodnie Atarashi
- Risu
- Wiek postaci: 19
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: Rude, długie włosy spięte w kok bądź rozpuszczone
blada cera
zielone oczy
gładka skóra
szczupła
delikatne usta
mały nosek
Risu w zasadzie zawsze ubiera się w kimona. Najczęściej są w kolorze czarnym. Na stopach nosi czarne geta. - Widoczny ekwipunek: Czarna Katana
Flet - Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=227058#p227058
- GG/Discord: MxPl#7094
- Multikonta: Sasame | Shinryu | Jawa
- Kujaku Haruka
- Wiek postaci: 22
- Ranga: Akoraito
- Krótki wygląd: Haruka preferuje barwy krwi i zachodu słońca – jej odzież często zawiera intensywne czerwienie, burgundy i brązy. Ma długie, białawe włosy. Prawe oko – szarozielone – kontrastuje z pustym, niewidocznym pod maską oczodołem po stronie lewej.
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=3 ... 17#p224917
- Risu
blada cera
zielone oczy
gładka skóra
szczupła
delikatne usta
mały nosek
Risu w zasadzie zawsze ubiera się w kimona. Najczęściej są w kolorze czarnym. Na stopach nosi czarne geta. - Widoczny ekwipunek: Czarna Katana
- Kujaku Haruka
- Krótki wygląd: Haruka preferuje barwy krwi i zachodu słońca – jej odzież często zawiera intensywne czerwienie, burgundy i brązy. Ma długie, białawe włosy. Prawe oko – szarozielone – kontrastuje z pustym, niewidocznym pod maską oczodołem po stronie lewej.
- Risu
blada cera
zielone oczy
gładka skóra
szczupła
delikatne usta
mały nosek
- Kujaku Haruka
- Risu
blada cera
zielone oczy
gładka skóra
szczupła
delikatne usta
mały nosek
- Kujaku Haruka
- Risu
blada cera
zielone oczy
gładka skóra
szczupła
delikatne usta
mały nosek
- Kujaku Haruka
- Risu
blada cera
zielone oczy
gładka skóra
szczupła
delikatne usta
mały nosek
Re: Wschodnie Atarashi
Po przesłuchaniu pojmanego chłopaka i dowiedzeniu się o mapie, mogłyśmy wraz z Aiko zabezpieczyć te ważne informacje. Dziewczyna zaleczyła kontuzję kostki i pozostawało tylko podjąć decyzję odnośnie tego co zrobić ze złapanym chłopakiem i najsensowniejszym według mnie rozwiązaniem było wziąć go jako więźnia z powrotem do Atarashi i tam zostanie przesądzony jego los. Zaproponowałam aby Aiko zajęła się odszukaniem osoby z zielonym sznurkiem i poinformowaniem władz że jest szpiegiem a w tym czasie ja przetransportuję Jinhaia na ten sam posterunek a potem zajmę się mapami, które dostarczę Shigemiemu, aby wiedział że obie wykonałyśmy pomyślnie naszą misję i poinformuję go również o tym jakie podjęłyśmy dalsze działania.
Jeżeli Aiko nie miała żadnych zastrzeżeń to tak też zrobiłyśmy, docierając na posterunek gdzie Aiko mogła przekazać więźnia i spróbować odnaleźć szpiega a na ruszyłam dalej aby spotkać się z Shigemim.
0 x

- Kujaku Haruka
Zlecenie specjalne - "Wyprawa- Ranga C - "Drugi Pakt"
1/14
Risu
Ostatecznie Aiko przejęła Jinhaia i sprawę szpiega - miała dostarczyć go żywego na strażnicę, przekazać meldunek o zdradzie i pomóc w rozpoznaniu człowieka z barwioną na zielono sakiewką. Ty obrałaś inny kierunek: od strażnicy do Atarashi, z rulonem map i listów zabezpieczonych pod ubraniem. Ostatecznie oba meldunki udało się dostarczyć do odpowiednich władz; sprawa tuneli i yokai została uznana za zamkniętą na ten moment - przynajmniej z waszej perspektywy - a misja wpisana w raportach jako wykonana zgodnie z rozkazem.
Potem w pełni nadeszła zima.
Przez kolejne miesiące twoje zadania były proste i monotonne: dyżury w pobliżu Atarashi, pomoc przy utrzymaniu porządku w mniejszych osadach, eskortowanie ładunków z żywnością do bardziej oddalonych wiosek, przenoszenie meldunków między strażnicami. Raz były to krótkie przebieżki do wsi pod miastem, kiedy indziej kilkudniowy objazd kilku punktów z tym samym plikiem rozkazów, który trzeba było tylko odczytać, potwierdzić i wrócić. Zima w Atarashi okazała się ciężka - braki w żywności, choroby, nieustająca wojna i co gorsza - sukcesy czerwonookich, jednak twoje obowiązki trzymały cię blisko głównej siedziby, daleko od większych operacji. Rutyna, powtarzalność, niewielkie ryzyko - i niewiele przestrzeni na coś, co można by nazwać prawdziwą misją.
Nowe rozkazy przyszły dopiero, gdy śniegi zaczęły znikać, a błoto zastępowało zamarznięty grunt.
Wezwano cię do Shigemiego wcześnie rano. Biuro wyglądało znajomo: ten sam stół, ta sama, zadymiona przestrzeń, kilka map rozwiniętych na blacie i inne, zwinięte i spięte rzemieniami na półkach. Rulony, które przywiozłaś poprzedniej jesieni, leżały już gdzieś głębiej w archiwach - teraz na wierzchu dominowała mapa wschodniego Atarashi, z gęstą siecią rzek, kanałów i bagnistych terenów.
- Risu. - przywitał cię krótko, skinieniem głowy. -Siadaj. -
Jak zawsze, nie był człowiekiem, który tracił czas na zbyteczne wstępy. Gdy tylko usiadłaś, pstryknął palcami, a młody chłopak będący jego nowym pomocnikiem, stojący dotąd na uboczu podszedł, kładąc na stole zwój: meldunek z jednej z wschodnich strażnic.
- Posterunek we wschodnim Atarashi, niewiele dalej od miejsca, gdzie byłyście z Aiko na początku zimy. - palec Shigemiego przesunął się po mapie, zatrzymując na niewielkim znaczniku gdzieś między rozlanymi niebieskimi kreskami symbolizującymi rzeki. - Dwa patrole wysłane w odstępie kilku dni. Oba nie wróciły, dopiero trzeci patrol odnalazł ich ciała. Zgłoszenie mówi o niepokojących okolicznościach śmierci i braku jasnych śladów, czy to robota ludzi, zwierząt czy czegoś innego. -
Uniósł na chwilę spojrzenie znad mapy, ale nie dał po sobie poznać, czy i jak bardzo szczegóły raportu go niepokoją.
- Na miejscu nie mają żadnego shinobiego. Proszą o wsparcie - kogoś, kto będzie w stanie dokładniej obejrzeć ciała, miejsce, w którym je znaleziono, i okolicę. Ciebie mogę tam wysłać bez szkody dla innych operacji, a do tego masz już trochę doświadczenia na karku. - wyprostował się, znów opierając dłonie o kant stołu. - Wyruszysz sama, Aiko zostaje przy sprawie tuneli, dopóki nie zlokalizujemy i nie zidentyfikujemy do końca tamtego yokai. -
Droga do strażnicy minęła ci bez większych przygód. Wiosna w Atarashi dopiero się rozkręcała: śnieg w większości stopniał, a woda, którą zostawił po sobie, nadal stała w płytkich zagłębieniach terenu. Szlaki były rozmokłe, miejscami rozjeżdżone przez wozy, gdzie indziej rozdeptane do postaci śliskiej, błotnistej mazi. Co jakiś czas trzeba było schodzić z głównego traktu, by obejść większe rozlewisko albo minięty wcześniej, niemal zatopiony w błocie wóz, który czekał na pomoc.
Im dalej na wschód, tym więcej było wody. Strumienie rozlewały się w kanały, kanały w bagna, a ziemia w wielu miejscach traciła wyraźną granicę między brzegiem a mokradłem. Wzdłuż traktu pojawiały się pojedyncze drewniane kładki i mostki - część starych, część świeżo naprawionych po zimie. Mijane po drodze małe osady Atarashi wyglądały podobnie: niskie, ciężkie domy, przy których mieszkańcy łatają dachy, suszą porąbane drewno i przygotowują się do prac rolnych. Twarze ludzi były zmęczone i wychudzone po ciężkiej zimie, ale w ruchach pojawiało się już coś bardziej żywego - przyzwyczajenie do trudów, gdy tylko dni robiły się znowu dłuższe.
Strażnica, do której cię skierowano, okazała się niewielkim posterunkiem na skraju mokradeł. Dostrzegłaś ją jeszcze zanim sam budynek odciął się wyraźnie od tła: najpierw palisadę - niski, drewniany płot w kształcie nieregularnego owalu, otaczający zabudowania - potem pojedynczą wieżyczkę strażniczą, wystającą ponad linię ostrych pali, a dopiero na końcu samą bryłę głównego budynku.
Droga tuż przed strażnicą była raczej rozdeptanym, niezbyt utwardzonym przez żwir błotem niż prawdziwym traktem. Ktoś ułożył w poprzek kilka belek i kamieni, by ułatwić przejście przez najbardziej grząskie odcinki. Po obu stronach widziałaś płytkie rozlewiska oraz plamy kilku lasów, odbijające szare niebo; gdzieniegdzie z wody wystawały suche trawy i pierwsze, blade źdźbła nowej zieleni.
Gdy zbliżyłaś się do bramy - szerokiej, okutej deskami wrót, aktualnie uchylonych - z wieżyczki odezwał się strażnik. Jego głos niósł się w wilgotnym powietrzu, bardziej zachrypnięty od wilgoci niż od krzyku:
- Stać! Kto idzie?! -
Zanim odpowiedziałaś, przy bramie pojawiło się dwóch żołnierzy. Ich sylwetki zdradzały zarówno pochodzenie zza Muru, jak i ostatnie miesiące: ciężkie, kościane ozdoby i tatuaże kontrastowały z wychudzonymi twarzami, zbyt luźnymi pasami i płaszczami zwisającymi tak, jakby materiału było nagle za dużo. Jeden miał świeżą, różowawą bliznę na policzku, drugi poruszał się z lekką ostrożnością, jak ktoś, kto nadal czuje dawne uderzenie w kolano.
Aiko - wygląd
Shigemi
-
-
-
-
0 x
- Risu
blada cera
zielone oczy
gładka skóra
szczupła
delikatne usta
mały nosek
Spotkanie z Shigemim okazało się jak zwykle szybkie i zwięzłe, przekazał mi on kluczowe informacje na temat zadania, lokalizację gdzie powinnam się udać i nie kłopotał się zwrotami grzecznościowymi czy uprzejmościami. Na każdą informację bez słowa skinęłam głową, chłonąć dane niczym gąbka po czym jak skończył mówić to skłoniłam się lekko i opuściłam jego gabinet. Informacja że Aiko nie będzie mi towarzyszyć podczas tej misji sprawiła że... No właśnie. Nie mogłam powiedzieć że byłam fanką sposobu bycia dziewczyny, jednak jej energia i dynamika działa zdecydowanie działały pozytywnie, nawet mimo bycia w sporym kontraście do moich własnych nawyków i upodobań.
Pogrążona w ciszy i rozmyślaniach ruszyłam w drogę, która teraz zdawała się ciągnąć o wiele dłużej niż ostatnio, jednak nie roztrząsałam tego co było powodem. Kiedy moim oczom wreszcie ukazał się cel mojej podróży, mimo wszystko odetchnęłam z ulgą. Choć lubiłam własne towarzystwo, tego typu samotność na dłuższą metę potrafiła być dość przygnębiająca i obecność jakichkolwiek ludzi sprawiała że mimo że było gorzej to było lepiej.
- Risu z klanu Mateki. Zostałam tutaj przysłana w celu zbadania ostatnich zaginięć. - odpowiedziałam również nieco zachrypniętym głosem, nieużywanym zbytnio przez ostatni czas. Stanęłam przed strażnikami wyprostowana i pewna siebie, trzymając nadgarstek wygodnie oparty o rękojeść mojej broni.
0 x

- Kujaku Haruka
Zlecenie specjalne - "Wyprawa- Ranga C - "Drugi Pakt"
2/14
Risu
Widząc metalowy krążek twojej odznaki, uniesiony w dłoni, ich postawa nieco złagodniała. Zmęczenie nie zniknęło, ale nie patrzyli już tak podejrzliwie i wrogo. Po podaniu jeszcze swojego imienia, w odpowiedzi żołnierz cofnął się o krok, robiąc przejście.
- Dobrze, że w końcu przysłali kogoś z chakrą. - mruknął pod nosem, bardziej do siebie niż do ciebie, po czym wskazał brodą w głąb strażnicy. - Dowódca jest w środku. Pokaże ci, co zostało z naszych ludzi. -
Weszłaś na dziedziniec. Wewnątrz palisady panował uporządkowany, ale ciężki obraz po zimie. Po jednej stronie - niskie stajnie, w których konie wyglądały na nieco zbyt chude jak na początek wiosny. Po drugiej - rząd prostych baraków-sypialni z łatanymi byle jak ścianami i dachami, na których widać było świeże deski i skóry. Na środku - kamienny krąg paleniska, nad którym wisiał okopcony kocioł. Przy nim kilku ludzi w wyblakłych płaszczach, którzy pilnowali, by cienka, pachnąca suszonym mięsem zupa nie wykipiała lub nie przypaliła się.
Kilka par oczu od razu zatrzymało się na tobie - na wybijających się z tłumu rudych włosach, na ruchach, które różniły się od ciężkiego kroku zwykłych żołnierzy. Zanim zdążyłaś rozejrzeć się dokładniej, strażnik z blizną wskazał na największy budynek, stojący naprzeciw bramy: połączenie dowództwa, magazynu i sali narad.
- Tam. - powtórzył. - Pewnie będzie chciał, żebyś zobaczyła miejsce, gdzie ich znaleźli… zanim znowu zrobi się ciemno. -
Z tą zapowiedzią, z meldunkiem Shigemiego w głowie i obrazem dwóch zaginionych patroli w tle, przekroczyłaś próg strażnicy, gotowa wysłuchać pierwszych szczegółów o tym, co dokładnie wydarzyło się we wschodnim Atarashi. Drzwi do głównego budynku ustąpiły pod twoją dłonią z cichym skrzypnięciem, wypuszczając na zewnątrz oddech zaduchu, atramentu i wilgotnego drewna. W środku panował półmrok - światło wpadało tylko przez dwa małe okna, resztę doświetlały dwie kopcące lampki olejne ustawione po bokach dużego stołu. Przy tym stole siedział mężczyzna o wychudzonej, podłużnej twarzy, z wyraźnie przerzedzonymi, siwiejącymi włosami i krótkim, nierówno przystrzyżonym zarostem. Rysy miał ostre, ale zmęczone, z siecią głębokich zmarszczek wokół oczu i ust. Plecy, choć wciąż proste jak u żołnierza, zdradzały ciężar ostatnich miesięcy - pochylał się nad kilkoma rozwiniętymi kartami papieru, między którymi leżał meldunek dla Atarashi i dwa inne, zapisane gęstym, pospiesznym pismem. Gdy podniosłaś odznakę i przedstawiłaś się, oderwał wzrok od raportów - spojrzenie ciemnych oczu było uważne, trzeźwe, ale podszyte troską człowieka, który od jakiegoś czasu liczy straty częściej niż zwycięstwa. Dopiero wtedy, po krótkiej pauzie, wstał, jakby przypominając sobie etykietę, i skinął ci głową w powitaniu, sięgając po leżący obok kubek z dawno wystygłą herbatą.
- Yoshihiro. - przedstawił się krótko, zanim ty zdążyłaś dokończyć formułkę. Głos miał równie ochrypły, co ty - nie byłaś jednak pewna czy to od zbyt długiego mówienia, czy raczej od zbyt długiego milczenia. - Taichō tej… dziury. -
Przeciągnął dłonią po twarzy, jakby chciał zetrzeć z niej zmęczenie, po czym zerknął na twoją odznakę.
- Risu z Atarashi, tak? Dobrze, że dotarłaś, choć życzyłbym sobie, żeby powód był inny. - westchnął cicho, odstawił kubek i wskazał ci miejsce przy stole, nad rozłożonymi raportami. - Siadaj. Opowiem ci, co zostało z moich ludzi i co znaleźliśmy... chyba, że ty masz jakieś sugestie, od czego zacząć. Nie znam się na sprawach shinobich ani yokai, wiem tyle, że żaden z amuletów ochronnych - moich, czy też moich ludzi - nie ochronił ich. -
Aiko - wygląd
Shigemi
Yoshihiro
-
-
-
0 x
- Risu
blada cera
zielone oczy
gładka skóra
szczupła
delikatne usta
mały nosek
Kiedy strażnicy zareagowali w oczekiwany sposób, uniosłam głowę w dumny i nieco wyniosły sposób, po czym ruszyłam we wskazanym kierunku, rozglądając się jedynie bardzo pobieżnie po okolicy, nie zwracając zbytniej uwagi na przyglądających mi się żołnierzy. Po wskazaniu mi miejsca gdzie oczekiwał dowódca, skinęłam lekko głową i weszłam do środka, nie kłopocząc się uprzejmościami takimi jak pukanie do drzwi czy czekanie na zgodę na wejście.
Po wejściu do środka, omiotłam pomieszczenie wzrokiem ,zatrzymując go na kapitanie tego posterunku. Mechanicznym ruchem pokazałam mu odznakę, cały czas wpatrując się w niego badawczym wzrokiem.
- Zgadza się, ale najpierw chciałabym zobaczyć miejsce... Tragedii. Póki jeszcze dysponujemy światłem dziennym, abym mogła poszukać tam jakichś poszlak bo to wiele może zmienić w tym jakie działania będziemy musieli podjąć aby zażegnać ten... kryzys. - powiedziałam pewnym siebie głosem, chociaż prawdę mówiąc nie miałam absolutnej pewności czy rzeczywiście zbadanie pobojowiska da mi cokolwiek, ale liczyłam że akurat zobaczę coś co skojarzę z napotkanym już wcześniej Yokai.
0 x

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości