Shi no gēto - Jednostka Badawcza

Atarashi jest prowincją położoną na północnym krańcu kontynentu, nad Morzem Lazurowym, pomiędzy Antai a pozostałościami Muru oddzielającego dawniej Sogen i tak zwane Niezbadane Obszary. Powstała ona w wyniku podboju części Sogen przez „ludzi zza muru”, którzy w lecie 394 r. dokonali inwazji, usuwając z tych terytoriów władzę klanów Uchiha. Od tego czasu zamieszkują oni te ziemie, rozdając karty w tej części Wietrznych Równin. Zamieszkiwana jest przez klany Soma, Orochi i Mateki, które swoją siedzibę mają w Mieście Atarashi (Stare Kōtei), odbudowanym po zniszczeniach powstałych podczas podboju. Klan Kujaku poszedł za to dalej na zachód, zatrzymując się na Półwyspie Antai. Jest to także miejsce położenia tajemniczego Kamienia z Gwiazd.
Awatar użytkownika
Kujaku Haruka
Wiek postaci: 22
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Haruka preferuje barwy krwi i zachodu słońca – jej odzież często zawiera intensywne czerwienie, burgundy i brązy. Ma długie, białawe włosy. Prawe oko – szarozielone – kontrastuje z pustym, niewidocznym pod maską oczodołem po stronie lewej.

Re: Shi no gēto - Jednostka Badawcza

Post autor: Kujaku Haruka »

0 x
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 27

Post autor: Yami »

0 x
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 27

Post autor: Yami »

Po pogrzebie Yumiko głównie zamykałem się w swoim gabinecie. Nie dlatego aby uciec od świata ale dlatego aby w pełni oddać się nauce. Nie wiedziałem zbyt wiele o Yokai, nie wiedziałem również na tyle dużo w kwestii fuinjutsu aby w przyszłości rozprawić się z Kostuchą, tak bowiem nazwałem Yokai, który uwolnił się z jaskini. Dlatego uznałem, że teraz w zimę, gdzie ilość prac znacząco się skurczyła mogłem uzupełnić braki. Z Atarashi zabrałem kilka zwojów ale również i tutaj natrafiłem na kilka które mogły mi pomóc rozwijać się.
Technikę którą obrałem na pierwszy ostrzał było Gofū Kekkai. Technika bariery, odpowiednio zmodyfikowana mogłaby utrzymać niepożądaną istotę wewnątrz niej. Była więc idalną podstawą do rozmyślań nad dalszymi technikami.
Biurko z szufladą zostało więc celem testów. Spoglądając na zwój z opisem technik odwzorowywałem zapisane pieczęci. Pięć identycznych znaków zapisanych na kartach niewielkiego notesu. Jedną z nich przyczepiłem do szuflady, pozostałe bezpośrednio na biurku, nie musiałem dzięki temu latać po całej warowni aby tylko przyklejać karteczki. Sama konstrukcja pieczęci była wręcz banalna. Sposób jednak w jaki przelać chakrę był niedokładny. Jeśli wszystkie pieczęci są jednakowe jak wybierana jest ta, która pozwala na odblokowanie przejścia? Wyszło więc na tym, że to nie smbole stanowiły problem a zróżnicowany sposób mieszania chakry między pięć pieczęci. Musiałem uwzględnić dane z trzech różnych zwojów aby dowiedzieć się, że podczas powstawania pieczęci każda może służyć za tę główną. Jej rola jest nadawana dopiero w chwili aktywacji, to w tym momencie jedna staje się spoiwem dla pozostałych czterech. Po kilku próbach dostęp do szuflady stał się niemożliwy. Kiedy osiągnąłem ten stan przeszedłem do konstrukcji dodatkowych pieczęci, które pozwolalały bez problemu otwierać szufladę. Technika była zaskakująco prosta w swej konstrukcji i niebywale wytrzymała.
Dostrzegłem też jej wady. Same pieczęci nie były trwałe na uszkodzenia. Zerwanie ich nawet przez czynniki naturalne osłabiały barierę. Stanowiły dobry sposób na zablokowanie wejścia do pomieszczenia na pewien czas. Liczyło się wtedy jak szybko pieczęć powstaje a nie na ile lat będzie służyć.
Westchnąłem. Rozwinąłem zwój z opisem technik Fuinjutsu aby zdobyć informacje o kolejnej z nich.
  Ukryty tekst
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Atarashi”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość