Niewielka rolniczo-rybacka wioska nad rzeką. Po jednej stronie rzeki, niedaleko wioski, znajduje się obóz klanu Yuki - siedziba Wyrzutków Cesarskich, przewodzonych przez Yuki Mikoto, po drugiej, w niewielkim oddaleniu, posiadłość rdzennej dla tych ziem Uchiha, z głową rodziny Uchiha Haridą.
Gōsui
Wiek postaci: 26
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Jak ma avku
Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=3 ... 91#p223791
Multikonta: Shīrōdo
Ciężko się nie zgodzić, w końcu wiedza to do potęgi klucz, a biorąc pod uwagę że ten klan od genjutsu i tych szkarad, Mateki to tylko jeden z czterech o których słyszałem. Są jeszcze Orochi, Kujaku i Soma. Jestem ciekaw którzy są najsilniejsi. Choć wolałbym testować to w zupełnie innych warunkach niż na polu bitwy gdzie chwila zbyt dużej uwagi skupionej na jednym przeciwniku mogła okazać się zgubna. Jeden celny cios w plecy i po wszystkim...
Następnie okazało się, że odrobina alkoholu faktycznie dobrze wpłynęła na Shinsa który z gościa robiącego problem by zdradzić swoje imię zmienił się w osobę która nawet bez proszenia demonstrowała swoje zdolności. Co biorąc pod uwagę fakt, że niebawem możemy zostać sojusznikami miało jak najbardziej rację bytu i sens. W końcu łatwiej się współpracowało gdy wiesz czy twój sojusznik zdąży uciec z pola rażenia twojej techniki lub czy wymaga wsparcia gdy zostanie zaatakowany na konkretnym dystansie.
Ciekawsza sztuczka Odparłem słysząc dźwięki i rozglądając się z zainteresowaniem wokół Ja raczej bym stawiał na wybuch notki w połączeniu na oślepienie. Wydaje mi się że skoro sterują melodią tymi potworami to ich wzrok musi skupiać się na swoim celu, a jeśli cię nie zobaczą to nie będą mogli wydać rozkazu. Tak przynajmniej mi się wydaje. Przedstawiłem swoje przemyślenia po czym po chwili milczenia uśmiechnąłem się w zawadiacki sposób W sumie to tak sobie myślę, że może byśmy się zmierzyli? Wiesz lekki sparing żebyśmy też nabrali większego doświadczenia we wspólnej walce jeśli mamy stanąć niedługo razem w walce. Wolałbym wiedzieć kiedy iść Ci z pomocą hahahaha, to jak?
0 x
Shins Hyo
Wiek postaci: 30
Ranga: Wyrzutek D
Krótki wygląd: Shins ubrany jest w czarny strój zasłaniający większość jego ciała. Widoczne są jedynie niebieskie oczy.
Widoczny ekwipunek: Wielki Kunai na plecach Płaszcz
Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=213621#p213621
GG/Discord: shintarguar
Orochi, Kujaku i Soma. Tych nazwisk Shins nie słyszał. Nic nie wiedział o ich umiejętnościach. Ale dzięki rozmowie dowiedział się, że nieznanych mu klanów są już tylko 3. A to dobrze, bo nie ma ich zbyt wiele. Umiejętności shinobich po tej stronie Muru są bardziej różnorodne, a przynajmniej bardziej liczne. Oznacza to, że jeśli trafią na wrogą drużynę to z dużym prawdopodobieństwem mogą trafić na przeciwników z wszystkich wrogich klanów. Oby tylko przeżyli to spotkanie, a nie padli przy pierwszym kontakcie. Ale takimi drobnostkami będą się martwili później.
Po pokazie swoich umiejętności Shins napił się jeszcze trochę Sake i zagryzł darmową rybką. Pomysł z oślepieniem przeciwnika, który przedstawił Gōsui również miał sens. Jeśli musisz wydawać polecenia swoim minionom, czy to klonom, czy to przyzwanym demonom, to będą one tylko tak skuteczne, jak Twoje umiejętności dostrzeżenia wroga. Jeśli ktoś Cię oślepi skuteczność przyzwańców mocno spada, a w zasadzie się zeruje - "Słuszna uwaga, aczkolwiek wydaje się to rozwiązaniem tymczasowym. Zniszczenie instrumentu jest dosyć permanentne. No, wiadomo, że może go naprawić, ale to raczej nie wydarzy się na polu walki. Ale tak, notki czy granaty na pewno będą skuteczne na krótki czas, a często tyle wystarczy, by wygrać" .
Sparing? W sumie ciekawy pomysł. Mógłby wtedy przetestować jak bardzo Doko jest jego gospodarz. Może się zaskoczy i Gōsui okaże się ukrytym talentem, który zaora Shinsem po ziemi? Ale byłby wstyd! Ale w sumie czemu nie, najwyżej dowie się, że jeszcze wiele mu brakuje, może pozna jakieś nowe sztuczki. Albo i nie, to w najgorszym razie będzie z tego trochę zabawy - "No dobra. Czemu nie. Jeszcze nigdy nie walczyłem w sparingu. Do średniej rany? Tylko trzeba znaleźć kogoś, kto nam posędziuje. Macie tu jakąś arenę albo co, jakiś plac treningowy? Może znajdzie się tam ktoś, kto mógłby nas asekurować? I w razie czego podleczyć po wszystkim" .
Ukryty tekst
0 x
Gōsui
Wiek postaci: 26
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Jak ma avku
Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=3 ... 91#p223791
Multikonta: Shīrōdo
Wiesz to zniszczenie instrumentu też wydaje się nie być zbyt trwałe jak nad tym teraz myślę. W końcu pomyśl Shins-san, jakbyś do wykonywania swoich technik jak mój ojciec wykorzystywał konkretny przedmiot to wówczas albo jest on specjalnie wzmacniany, a twoja zdolność do unikania tak by go nie zniszczyć jest kluczowa ale jeśli już by do tego doszło to nie wiem jak ty ale ja miałbym przy sobie zapasowy. Po chwili przemyśleń postanowiłem dołożyć swoje pięć gorszy aby uczulić mojego gościa na fakt, że skupienie się na konkretnym atakowaniu instrumentu Matekich może być mniej opłacalne niż się to wydaje. Choć niewątpliwie to też była opcja niekiedy może prostsza niż zagłuszanie i oślepianie przeciwnika. Szczególnie że nie każdy nosił w kieszeni manufakturę notek wybuchowych.
W sumie czemu nie. Myślę, że mamy dostatecznie czasu skoro do tej pory nic się nie wydarzyło w związku z tym zleceniem o którym słyszałem. Byle byś mi ręki nie urwał Shins-san bo to już poważniejsze obrażenia ale jak nie doznamy ciężkich uszkodzeń to jako zapraszający jestem za. Mam tylko jedną prośbę. Chciałbym skorzystać z czegoś nowego i chciałbym abyś nie mówił głośno w moim obozie o tym co zobaczysz. Dodałem na koniec szeptem, nachylając się do Shinsa i zasłaniając usta ręką. Następnie wstałem i gestem nakazałem mu iść za mną, po drodze mijając bar na którym zostawiłem sakiewka z pieniędzmi zgrabnie przejętymi przez Wujka.
0 x
Shins Hyo
Wiek postaci: 30
Ranga: Wyrzutek D
Krótki wygląd: Shins ubrany jest w czarny strój zasłaniający większość jego ciała. Widoczne są jedynie niebieskie oczy.
Widoczny ekwipunek: Wielki Kunai na plecach Płaszcz
Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=213621#p213621
GG/Discord: shintarguar
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum:
Shins Hyo i 1 gość