Wspomagacze

Rzeczy z bety udostępnione do wglądu użytkowników. Wszelkie pytania można zadawać na PW.
Awatar użytkownika
Shins Hyo
Wiek postaci: 30
Ranga: Wyrzutek D
Krótki wygląd: Shins ubrany jest w czarny strój zasłaniający większość jego ciała. Widoczne są jedynie niebieskie oczy.
Widoczny ekwipunek: Wielki Kunai na plecach
Płaszcz
GG/Discord: shintarguar

Re: Wspomagacze

Post autor: Shins Hyo »

Nie no, imo ograniczenie na używanie. A ciężarki to w mojej wersji alternatywa z paktem albo zbroją Terumi, obecnie nie ma chyba więcej takich "małych" wspomagaczy.
0 x
Awatar użytkownika
Brook
Moderator
Aktualna postać: Souei

Post autor: Brook »

No to komjuniti wypowiedziało się jasno, że postacie mają mieć jeden tryb. Interesujący może byłby jeszcze pomysł ograniczenia używania jednego z posiadanych wspomagaczy na danych wątek, ale to ponownie Ichigo, a poza tym wydaje mi się, że nie o to chodziło komjuniti.
0 x
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 27

Post autor: Yami »

Niby propozycja Shinsu jest taka sama jak Seinara ale daje ciut więcej możliwości w kwestii tych wspomagaczy, które się rozwija w trakcie (SM, AnK, Biju).
0 x
Awatar użytkownika
Brook
Moderator

No tak ale pozwala też posiadać CS i powłokę biju, a miało być jedno. to jak rozpychanie wcześniej ustalonych granic, a skoro była ankieta no to ją uszanujmy bez takich rzeczy.
0 x
Awatar użytkownika
Ayumu
Wiek postaci: 24
Ranga: Wyrzutek B
Krótki wygląd: Ogromny rozmiar, dotkliwie poparzone ciało i twarz.
Widoczny ekwipunek: Kamizelka shinobi

Post autor: Ayumu »

Dobra fakt, bo tutaj w tę stronę różnie się na to patrzy. Ale 1 tryb (określić co jest trybem, ale żeby wykluczyć trójcę SM/Bijuu/CS + Juugo i Inuzuka pewnie), ale można z 1/2 poziomu dobrać jakąś technikę, ale nie można jej odpalić na raz. Bo też jak MS wytyczy kształt, to część zakazanych, która nie daje wprost bonusu do stat powinna trafić na ogranicznik jakiś.
0 x
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 27

Post autor: Yami »

Ja to zrozumiałem tak że masz np Biju + Ciężarki. Możesz korzystać z Ciężarek tylko przy powłoce a przy Miniaturce i full już nie.
0 x
Awatar użytkownika
Brook
Moderator

Rozmawiamy teraz o dwóch różnych rzeczach. Shins dał listę z kilkoma dodatkowymi wspomagaczami na tierze 2. Napisał, że jego pomysłem było to, żeby można było je mieć i korzystać z nich jednocześnie. Dla mnie to na nie. Nawet gdyby można było je mieć i nie korzystać z nich jednocześnie, to dla mnie też na nie, żeby po kolei odpalać sobie raz CSa, a jak się skończy to np V bramę. Jedynym rozwiązaniem w tej kwestii byłoby zablokowanie użycia jednej mocy na jeden wątek, ale to jest już na siłę forsowania danego rozwiązania.

Tryb jest pojęciem umownym, które ja przekształciłem na listę konkretnych wspomagaczy w swojej tierliście. Tam była propozycja, które z nich traktować jako te specjalne tryby, czyli wzmocnienia, które można mieć tylko jedno i które z niczym by się nie łączyły. Nie widzę sensu rozbijania poziomów biju czy SMa i ładowania ich w różne tiery, bo to i tak 100 czy więcej darmowych statów, które wtedy można by było aktywować jedno po drugim, a tego właśnie chcieliśmy uniknąć - latania przez 20 postów na wzmocnieniu, gdy misja ma mniej niż 20.
0 x
Awatar użytkownika
Shins Hyo
Wiek postaci: 30
Ranga: Wyrzutek D
Krótki wygląd: Shins ubrany jest w czarny strój zasłaniający większość jego ciała. Widoczne są jedynie niebieskie oczy.
Widoczny ekwipunek: Wielki Kunai na plecach
Płaszcz
GG/Discord: shintarguar

Post autor: Shins Hyo »

No nie, nie zrozumieliśmy się. Według mojej propozycji podziału masz tylko 1 WG i 1 WD. Jeśli chodzi o główny, to niezależnie od tego, którego tieru WG weźmiesz to masz tylko ten jeden (oczywiście część się może rozwijać jak SM czy Biju). Natomiast WG Tieru 1 pozwalają na równoczesne odpalenie WD, a WG Tieru 2 już nie. Może niejasno to napisałem, ale o to chodziło w mojej propozycji. Zgadzam się, że bez sensu jest równoczesne walenie kilkoma wspomagaczami na zmianę i tego nie proponuję.

Twoje poprzednie pytanie zrozumiałem jako interakcję między WG Tieru 2 a WD, a nie między tierami WG. Także tutaj zaszło między nami do nieporozumienia.
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Publiczna beta”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość