Jaskinia pośród lasów

Tensa

Re: Jaskinia pośród lasów

Post autor: Tensa »

Świat nagle zwolnił, wydawało jej się, że jest w stanie dostrzec najmniejszy szczegół pośród otaczającego ją świata. Jej oczy zabłysnęły czerwonym blaskiem, a w źrenicach pojawiły się łezki. Dokładnie widziała kamienie wzbijające się w powietrze, chakrę przepływającą przez przeciwnika, przez ziemię, przez wilki. Wszystko było takie dokładne, ostre. Nie była pewna co się dzieje, miała wrażenie, że to sen. Ruszyła do ataku, działała szybko i zdecydowanie. Mimo to nie wszystko szło po jej myśli. Oślepienie i klony co prawda zadziałały tak jak dobra dywersja powinna, jednak użytkownik ninjutsu nie dopuścił jej do siebie.
-Doton, dwadzieścia wilków, zniszczenia o ogromnym promieniu. Cholera, jest silniejszy niż myślałam. - skomentowała. Rozpadająca się ziemia otaczała ją i tylko kwestią czasu pozostawało to, aż zginie zawalona kamieniami. Do tego ogromna wataha błotnych wilków tylko czekała, aby zatopić w niej swe kły. Czas na planowanie był ograniczony, musiała opierać się na szybkich decyzjach i instynkcie. Wyskoczyła tak wysoko jak dała radę, wystawiła się na atak z dystansu, jednak nie miała innego wyjścia. Przynajmniej nie zdążyła go znaleźć. Atak z powietrza wydawał jej się najsensowniejszą opcją. Osiem noży kunai pomknęło w stronę użytkownika chakry dotonu w taki sposób, aby dwa leciały bezpośrednio w niego, dwa nad i dwa na każdy bok, uniemożliwiając ucieczkę. Któreś z nich musiało trafić, liczyła, że wystarczy to, aby zneutralizować technikę tworzącą wilki.
KC D 48%-6%=42%
Nazwa
Sharingan: Ichi Tomoe
Pierwszy poziom rozwoju Sharingana. Od tej pory użytkownik może aktywować swoje Dōjutsu wedle woli. Co prawda na tej randze Kekkei Genkai jeszcze nie ma takiej mocy, o jakiej wielu by marzyło, ale przynajmniej niektóre bonusy klanowe otrzymuje się już teraz - jak chociażby widzenie chakry. Z czasem rzecz jasna Sharingan może ewoluować.
Możliwości
  • Widzenie chakry przeciwnika - brak takiej możliwości przez obiekty
  • Dostrzeganie obiektów niewidocznych gołym okiem - np. cienkie żyłki
  • Odróżnianie klonów od oryginału - Klony z rang E i D
  • Bonus atrybutów - wzrost percepcji o 10 punktów
  • Kopiowanie technik - Tylko techniki taijutsu i bukijutsu (w przypadku braku dziedziny męczą o wiele bardziej). Wykonywane dopiero po przeciwniku.
Wymagania
Przebudzenie, w przypadku misji minimum C, dziedzina klanowa D.
Koszt
E: 8% | D: 6% | C: 4% | B: 3% | A: 2% | S: 1% | S+: niezauważalne (1/2 podtrzymanie)
0 x
Uchiha Matsu

Post autor: Uchiha Matsu »

21/30
0 x
Tensa

Skok chociaż nie najwyższych lotów wystarczył, aby poprawić swoją sytuację względem przeciwnika. Celny rzut nożami wystarczył, aby kolejny z bandytów padł bez życia.
-Został ostatni, powoli kończy mi się sprzęt, zmęczenie też mnie dopada, muszę załatwić to szybko inaczej może się nie udać. - pomyślała spadając. Jeden z kamieni postanowił wypchnąć ją z dala od zdewastowanego pola. Mocne uderzenie plecami o ziemię wydusiło z niej powietrze. Przez chwile naszła ją myśl, że to może być koniec, że wilki wytworzone z błota zakończą jej życie. Pomyślała o Sadze, o rodzicach, całe życie przeleciało jej przed oczami. Zwierzęta jednak rozpadły się na kawałki. Podniosła się zdeterminowana jak nigdy.
-Nie zginę tu. - powiedziała, a jej dłoni zaczęły formować pieczęci. Widziała jak szybko zbliża się przeciwnik, miała tylko jeden strzał. Nagle ziemia po której zmierzał do niej przeciwnik zaczęła go wciągać. Otoczony przez ruchome piaski przeciwnik nie powinien mieć najmniejszych szans na ucieczkę.
-Dam ci wybór, opowiesz mi o waszej głównej bazie, a ja pozwolę ci przeżyć. - powiedziała wyjmując z torby dwa noże kunai.
KC D: 42-18%=24%
24%-3%=21%
Nazwa
Kyakubu Satsu
Pieczęci
Tygrys -> Baran
Zasięg
25 metrów
Koszt
E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3%
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Jutsu pochodzące w Genjutsu z szuflady "krępującej przeciwnika". Złożenie dwóch pieczęci, a następnie wysłanie odpowiedniej ilości niebieskiej energii do oponenta skutkować będzie iluzją, która wciąga naszą ofiarę pod ziemię. Dokładniej to zapadają się jej nogi w piach! Coś na kształt ruchomych piasków, lecz nie jesteśmy w stanie z tego wyjść za pomocą zwykłej siły fizycznej i innych naturalnych sztuczek. Technika wydająca się ciężka do pokonania ale stopień zaawansowanie nie jest wymagający, więc niestety wyjście z niej jest równie proste jak złapanie.
Nazwa
Pierwszy poziom rozwoju Sharingana. Od tej pory użytkownik może aktywować swoje Dōjutsu wedle woli. Co prawda na tej randze Kekkei Genkai jeszcze nie ma takiej mocy, o jakiej wielu by marzyło, ale przynajmniej niektóre bonusy klanowe otrzymuje się już teraz - jak chociażby widzenie chakry. Z czasem rzecz jasna Sharingan może ewoluować.
Możliwości
  • Kopiowanie technik - Tylko techniki taijutsu i bukijutsu (w przypadku braku dziedziny męczą o wiele bardziej). Wykonywane dopiero po przeciwniku.
Wymagania
Koszt
E: 8% | D: 6% | C: 4% | B: 3% | A: 2% | S: 1% | S+: niezauważalne (1/2 podtrzymanie)
0 x
Uchiha Matsu

23/30
0 x
Tensa

Miecznik bez większego problemu wpadł w iluzje wytworzoną przez białowłosą. To wystarczyło, aby ostrze opuściło jego dłoń. Tensa uśmiechnęła się pod nosem.
-Wygrałam. - pomyślała wyjmując kunai z kieszeni powoli zbliżając się do bandyty.
-Lepiej dla ciebie, żebyś szybko to powiedział. Masz większe szanse, że puszcze cię żywego. - mówiła wciąż idąc. Kopnięciem odsunęła jego miecz po za zasięg, a drugi kunai pojawił się w jej dłoni. Wykonała krótkie i głębokie pchnięcie w uda bandyty.
-Teraz już nie uciekniesz.- powiedziała wyciągając ostrza i kopnięciem przewracając mężczyznę.
-Powiesz mi gdzie jest wasza główna baza. - powiedziała z pewnością siebie zaskakującą nawet ją.
KC D: 24%-3%=21%
Nazwa
Możliwości
Wymagania
Koszt
0 x
Uchiha Matsu

25/30
0 x
Tensa

Ciosy, ani groźby nie przynosiły żadnych skutków.
-Cholera, jest twardszy niż ten wcześniej. - skomentowała w myślach zahartowanie mężczyzny. Cała okolica pokryta była już krwią kiedy spod kurtki mężczyzny wypadło zdjęcie. Fiołkowooka podniosła je. Fotografia przedstawiała młodego chłopca, prawdopodobnie syna mężczyzny.
-Sobą się nie przejmuje, ale jeśli to jego syn. Mogę go wystraszyć, to wystarczy. - pomyślała. Uśmiech znów wykwitł na jej twarzy. Odwróciła zdjęcie tak, aby bandyta mógł je ujrzeć.
-To twój syn? Ładny, wiesz nie mam pojęcia co zrobią twoi kompani, ale ja nie mam zamiaru wam odpuścić. Chciałam uniknąć niewinnych ofiar, ale skoro nie mam wyboru. - odwróciła się powoli zmierzając w stronę wioski. Liczyła, że mężczyzna się złamie.
KC D: 21%-3%=18%
Nazwa
Możliwości
Wymagania
Koszt
0 x
Uchiha Matsu

27/30
0 x
Tensa

Czasem słowa mogą sprawić więcej bólu niż ciosy, tak było w tym wypadku. O ile kolejne uderzenia kierowane w stronę mężczyzny nie przynosiły żadnego skutku, o tyle zwykła groźba bez pokrycia była w stanie zmusić mężczyznę do mówienia. Łzy zaczęły spływać z jego oczu, gdy odwróciła się w jego kierunku.
-Postaram się uratować twojego syna, ale musisz powiedzieć mi kilka rzeczy. - zaczęła mówić. Chciała uratować dziecko, ale wiedziała, że nie będzie mogła zrobić tego od razu. Musiała odpocząć, wylizać się z ran i zregenerować siły. Atak na główną bazę w tym stanie byłby samobójstwem. Wiedziała, że czas ucieka, że musi jak najszybciej wypytać mężczyznę o szczegóły.
-Gdzie jest wasza główna baza? Ilu macie ludzi? Ilu shinobi? Na jakim poziomie? - zaczęła od podstawowych pytań na które odpowiedź była priorytetem.
KC D: 18%-3%=15%
Nazwa
Możliwości
Wymagania
Koszt
0 x
Uchiha Matsu

29/30
Misja Zakończona
Nagroda: Standard
Dodatkowo: Aktywacja Sharingana Ichi Tomoe- wymaga potwierdzenia...
Mapa bazy złych gości.
0 x
Tensa

30/30

Poranna mżawka postanowiła nawiedzić pole walki. Usiane trupami miejsce przed wejściem do jaskini. Krew powoli spływała po jej dłoniach spłukiwana delikatnymi kroplami. Jej dotychczasowa ofiara postanowiła w końcu przemówić. Tam gdzie nie wystarczyły argumenty siłowe, potrzebna była groźba skierowana w stronę rodziny, no i obietnica uratowania członka tejże. Mężczyzna przekazał jej wszystkie informacje których od niego wymagała. Cieszyła się, że poszło tak szybko, była wycieńczona nie miała pewności jak długo uda jej się jeszcze utrzymać na nogach. W ostatnim tchnieniu mężczyzna złapał się za serce, a jego oczy spojrzały niewidzącym wzrokiem w niebo.
-Albo ja ich, albo oni mnie. Może i nie robili tego dobrowolnie, ale byli zagrożeniem. Będę musiała o tym powiedzieć Sadze, tym razem nic przed nią nie ukryje. - powiedziała zbierając swój sprzęt. Spojrzała na swoje odbicie w ostrzu jednego z noży. Upadła na ziemię. Jej oczy były czerwone, łezki pokrywały źrenice. Dłońmi przejechała po twarzy jakby nie wierząc.
-Sharingan? Ja... ja osiągnęłam to, dałam radę. - zszokowana mówiła do siebie. Czuła, że ta moc pochłania jej energię. Skupiła się, musiała odciąć dopływ chakry. Oczy na powrót stały się fiołkowe. Podniosła się i chwiejnym krokiem ruszyła do domu. Wiedziała, że będzie musiała wrócić, ale nie tego dnia, musiała odpocząć.

[z/t]
0 x
Tensa

Wypoczęta znalazła się w lesie w którym jeszcze tak niedawno walczyła o życie. Znała dokładne położenie miejsca do którego miała się udać. Godziny spędzone na wypoczynku w karczmie pozwoliły odzyskać jej siły. Była pewna siebie, zmotywowana i gotowa dokończyć dzieła. Wiele czasu nie zajęło jej dotarcie do głównej bazy bandytów. Schowała się w krzakach z których miała dobry widok na wejście. Spojrzała jeszcze raz na daną jej mapę. Chciała dobrze zaplanować atak, a do tego musiała znać rozkład pomieszczeń. Im dokładniej tym lepiej. W porównaniu do starcia w jaskini to zadanie było o wiele trudniejsze. Nie mogła pozwolić sobie na najmniejszy błąd jeśli chciała ujść z życiem. Obserwowała sytuację przy wejściu.
-Muszę się pospieszyć, jeśli nie zdążę przed wieczorem Saga naprawdę zacznie się martwić. - pomyślała, w głowie widząc już plan ataku.
0 x
Uchiha Matsu

1/30
0 x
Tensa

Czytała mapę szykując plan ataku.
-Dwóch shinobi na straży, w środku dwudziestu bandytów, do tego przywódca. Dość dużo ich, walka w otwartym polu to samobójstwo. Muszę znaleźć jakiś sposób, żeby wyeliminować całą grupę. Podpalenie budynku wydaje się idealnym wyjściem, gorzej z przywódcą. "Niepokonany" shinobi raczej nie da się tak łatwo pokonać. Do tego zwrócę ich uwagę, trzech na jedną mogę nie mieć szans. - siedziała nad mapą nie mogąc zdecydować się w jaki sposób powinna podejść do sprawy. Trzy wejścia dawały dość spore pole do manewru. Wchodząc głównym na pierwszy ogień poszłaby straż w postaci dwóch shinobi, a walka zaalarmowała resztę. Podobnie z dachem, jednak wtedy mogła by zacząć od wyeliminowania najsilniejszego przeciwnika. Może nawet udałoby zrobić się to po cichu. Tunel oferował wejście do środka gdzie znajdować powinni się mężczyźni.
-Zbliżę się i sprawdzę trasę strażników, potem dostane na dach z którego wejdę do gabinetu i postaram się po cichu wyeliminować szefa. Jeśli nie uda się po cichu notką zawale schody, wtedy na głowie powinnam mieć jedynie dwóch shinobi. Jednego postaram się unieruchomić iluzją, a z drugim zmierzyć, potem wyeliminuje pierwszego. Wtedy zostanie tylko pozbyć się pospolitych bandytów. - palcem wodziła po mapie, aby z wizualizować sobie trasę którą powinna podążyć. Plan wydawał jej się dobry. Ruszyła na główną bazę, lecz nie szturmem, chciała schować się w okolicy, w końcu musiała sprawdzić zachowania strażników.
0 x
Uchiha Matsu

3/30
0 x
Zablokowany

Wróć do „Lokacje”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości