Chłoptaś uniknął ciosu dzięki, Kawarimi no jutsu. To tylko potwierdza moje przypuszczenia. Poza genjutsu oraz podstawowymi technikami mój przeciwnik niczego nie potrafi. Ba, nawet techniki iluzji ma średnio dopracowane, ponieważ bez problemu mogłem zorientować się, że mnie w nie złapał oraz przełamać je za pomocą kai. W dodatku rzucał nimi tak często, że łatwo się zorientować, iż potrafi dzięki nim tylko unieruchomić przeciwnika. Nie ma jednak żadnych narzędzi, albo pomysłu jak walkę zakończyć. No chyba, że chciałby się poddać, ale niestety nie wygląda, aby miał taki zamiar.
Szybko dobywam z kabury dwa shurikeny i rzucam nimi w stronę Izanagiego, po czym składam pieczęcie do techniki.
Technika to ponownie Doton: Doryūsō, jednak tym razem tworzę 8 kolców, tak aby jak najszczelniej otoczyły Izanagiego. Wszelkie pociski lecące w moją stronę odbijam Bakuton: Bakuhatsu, a jeśli zobaczę coś dziwnego, to używam kai.
Czakra: 74%-12%=62%
- Nazwa
- Doton: Doryūsō
- Pieczęci
- Ptak
- Zasięg Max.
- 10 metrów
- Koszt
- E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2% (za 2 kolce)
- Dodatkowe
- Brak dodatkowych wymagań
- Opis Ofensywna technika Dotonu niskiej rangi. Polega ona na wytworzeniu włóczni/kolców z ziemi, które wbijają się w ciało przeciwnika. Choć techniki można stosować ofensywnie, można też czasem się nią bronić. Dużym plusem tego Jutsu jest to, że kolce mogą wyrastać ze ścian, ziemi, skał. W zasadzie ze wszystkiego, wystarczy, żeby miało to kontakt z ziemią. Wystarczy jednak uderzenie o sile 40 bądź Jutsu D i z naszych kolców zostanie tylko proch...
- Nazwa
- Bakuton: Bakuhatsu
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- 20cm
- Koszt
- E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2%
- Dodatkowe
- Brak dodatkowych wymagań
- Opis Technika polega na utworzeniu niedużej eksplozji w swojej dłoni. Odpowiednio ukierunkowana siła wybuchu pozwala na przykładowe odbicie rzuconej w nas broni na przeciwnika. Technikę można również wykorzystać do choćby przecięcia czegoś co nie cechuje się większą wytrzymałością (tkaniny, zwoje), a także do podpalania łatwopalnych obiektów. Trafienie nią przeciwnika nie zadaje wielkich obrażeń, chyba że bezpośrednio przyłoży się dłoń do ciała celu.
- Nazwa
- Kai
- Pieczęci
- Baran
- Zasięg
- Dowolny
- Koszt
- Brak
- Dodatkowe
- Na czas użycia dodaje 65 konsekwencji
- Opis Kai to jedna z podstawowych technik shinobi, często niedoceniania - i niesłusznie. Jutsu to polega na chwilowym odcięciu dopływu chakry do mózgu, dzięki czemu jakiekolwiek impulsy - również te narzucone zewnętrznie - przestają działać. Efektem tego jest uwolnienie użytkownika z dużej ilości prostszych technik genjutsu. Niestety, te silniejsze dalej będą na nas oddziaływać i trzeba je dezaktywować innym sposobem.