To ja może zaproponuję coś takiego, bo chyba tak szybko pisaliście, że nawet nie zdążyliście przemyśleć co. XD Bez urazy, po prostu na razie wciąż niczego o technice nie wiadomo - ani jak się jej używa, ani jakie są warunki powodzenia, ani co tak naprawdę robi.
1. Nie wpisujmy rangi do tych brakujących technik. Jak zobaczycie, w systemie techniki są zebrane pod fikuśnymi nagłówkami, natomiast w tabelkach nie ma rubryki z dziedziną. Można proponować rangę poza tabelką, żeby oszczędzić mi albo Buce potem usuwania tego jednego wiersza.
2. Dałem zasięg tak naprawdę wrogiej iluzji, bo dziwne byłoby, gdyby o powodzeniu decydował zasięg, a nie rodzaj iluzji w którą zostaliśmy złapani.
3. Róznic między tym a Hana Kahen Tonsou nie ma prawie wcale nawet w nazwie. Dlatego zrobiłem to jako "ulepszoną wersję" Hana Kahen Tonsou i dałem wymaganie jej znajomości itd.
4. Ostatni nerf czyli kontra na techniki maksymalnie równej rangi z wyłączeniem MSa wydaje mi się jak najbardziej sensowna.
- Nazwa
- Hana Tonsou
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Zasięg rzuconej na nas iluzji
- Koszt
- E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4%
- Dodatkowe Warunkiem powodzenia techniki jest posiadanie psychiki większej niż psychika przeciwnika; znajomość Hana Kahen Tonsou.
- Opis Technika służąca do obrony i kontrataku przeciw genjutsu unieruchamiającym, w które użytkownik dał się złapać. Będąc w pułapce przeciwnika jesteśmy w stanie wpłynąć na wrogą iluzję i zaburzyć jej działanie, a następnie obrócić ją przeciwko oponentowi. W przypadku powodzenia techniki, nasze ciało na oczach wroga rozpada się na płatki kwiatów, które nie tylko powodują uwolnienie się z unieruchomienia w genjutsu, lecz także pozwalają wyprowadzić kontratak. Dzieje się tak, ponieważ teraz nasza iluzja płatków kwiatów staje się dominująca nad przeciwnikiem i mamy nad nimi (płatkami) pełną kontrolę. Mogą one wirować wokół oponenta lub oblepić go, powodując zatkanie dróg oddechowych lub nawet unieruchomić. Jest to oczywiście wciąż jedynie iluzja, z której można uwolnić się tradycyjnymi metodami.
Hana Tonsou rzucone na przeciwnika, gdy sami nie jesteśmy unieruchomieni przez iluzję, to zwykłe Hana Kahen Tonsou (jest również wtedy traktowane jako wspomniana technika rangi C). Przy pomocy Hana Tonsou jesteśmy w stanie uwolnić się z genjutsu unieruchamiających do rangi B włącznie. Nie ma również możliwości aby przy jej pomocy uwolnić się z technik Mangekyo Sharingana.